Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
Sushi salade in een glaasje

sushi salade in een glaasje

  • Salade
  • 4 personen
  • 25 min. bereidingstijd
Sushi salade in een glaasje

De salades in een glaasje zijn de laatste maanden van het jaar altijd een hit. De kipcocktail met appel en de Italiaanse salade in een glaasje worden massaal bekeken en gemaakt. Zo’n salade staat gezellig op een mooi gedekte tafel en is een lekker begin van een geslaagd diner. Al kun je de salade natuurlijk ook gewoon prima als bijgerecht op tafel zetten. We hebben nu weer een nieuwe salade in een glaasje, namelijk deze sushi salade. Liefhebber van sushi? Kleed de salade dan gerust verder aan met wat zeewiersalade, gemarineerde zalm of tonijn.

Aan de slag met de sushi salade in een glaasje

Begin met het koken van de (sushi)rijst. Doe dit volgens de instructies op de verpakking. Snijd ondertussen de gerookte kip in kleine reepjes en de avocado en komkommer in kleine blokjes. Pak een paar mooie glaasjes uit de kast. Doe eerst een laagje rijst in de glaasjes, dan wat avocado, dan kip, dan komkommer, weer wat rijst en ga zo door tot de glaasjes mooi gevuld zijn. Doe ongeveer een theelepel sojasaus per glaasje door de salade. Doe dan tot slot nog wat gebakken uitjes over de bovenkant en klaar.

Tip: Wil je de salade alvast even van te voren maken? Besprenkel dan de avocado met een beetje citroensap om te voorkomen dat de avocado bruin wordt. Bewaar de glaasje daarna afgedekt met een beetje vershoudfolie in de koelkast.

Sushi salade in een glaasje

Bewaar het recept voor de sushi salade in een glaasje op Pinterest!

meer salades

Italiaanse salade in een glaasje

Salade met geitenkaas en granaatappel

Salade met geitenkaas

Broccoli salade

Onze kookboeken