Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Kerst hoofdgerecht

Steel de show met een kerst hoofdgerecht van Lekker en Simpel. Verrassende en veelzijdige recepten voor het kerstdiner. Van vlees en vis tot vega.

krokante aardappels uit de oven

Krokante Aardappels uit de oven

spruitjes uit de oven

Indisch stoofvlees pie

Risotto met geroosterde paprika en burrata

Stoofgerecht met chorizo en vis

Visrolletjes uit de oven

Gevulde courgette met risotto

Groente gratin

Groente gratin

Hasselback pompoen

Hasselback pompoen

Hartige taart met kalkoen

Hartige taart met kalkoen

Hasselback kipfilet

Hasselback kipfilet

raclette aardappel

Raclette aardappels

Indisch stoofvlees

Aardappel gratin met champignons

pizza avond met de pizzarette

Pizza avond met de Pizzarette

Italiaanse zalm uit de oven

Italiaanse zalm uit de oven

vegetarisch gourmetten

Vegetarisch gourmetten

gratin dauphinois

Gratin dauphinois

groentestrudel

Groentestrudel

GEZONDE GOURMET RECEPTEN

3x gezonde gourmet recepten

Boeuf bourguignon

Aardappelgratin

Chicken pie

Chicken pie

Italiaans stoofvlees

Kerstdiner, recepten hoofdgerecht

Ben je zoek naar kerstdiner recepten voor het hoofdgerecht? Je bent hier op de juiste plek. Met een kerstdiner hoofdgerecht van Lekker en Simpel tover je in een handomdraai iets lekkers op tafel. Het fijne aan deze gerechten is dat ze niet heel moeilijk zijn. Hierdoor hoef je dit jaar niet te stressen om de voorbereiding en ook niet om de bereiding van het gerecht zelf. De meeste gerechten kun je vooraf bereiden waardoor je de avond van het kerstdiner zelf kunt genieten.

Je vindt op onze site zowel kerstdiner recepten van klassieke hoofdgerechten, maar ook van wat minder voordehand liggende gerechten. Of je dit jaar dus kiest voor een gevulde kip uit de oven of gehaktbrood of een risotto met zalm of lasagne met champignons is dus helemaal aan jou.

Hoofdgerecht kerst makkelijk

Ben je op zoek naar een hoofdgerecht voor kerst die makkelijk te bereiden is? Je hoeft natuurlijk niet altijd enorm uit te pakken. Maak bijvoorbeeld eens een lekker pasta arrabiata of een snelle pulled chicken op een broodje! Waarschijnlijk niet de eerste gerechten waar je aan denk wanneer je inspiratie zoekt voor een kerstdiner, maar misschien juist daarom extra leuk en lekker om je gasten mee te verrassen!

Wil je toch een typische kerstdiner verzorgen, zonder dat het je te veel moeite kost? Ga lekker gourmetten! Je kunt naast de gewone stukjes vlees een aantal van deze gourmet recepten klaar maken. Serveer eventueel met wat bijgerechten, of vraag je gasten of zij een lekker bijgerecht willen maken. Zo wordt het niet te ingewikkeld, draagt iedereen wat bij en hebben jullie gegarandeerd een gezellige avond met heerlijk eten.

Wil je een compleet kerstmenu samenstellen? Kijk dan ook bij de voorgerechten voor kerst en de kerstdesserts.