Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Contact opnemen met Lekker en Simpel

Over lekker en simpel

Lekker en Simpel is opgericht in januari 2012. In de afgelopen 12 jaar is Lekker en Simpel ontzettend hard gegroeid. Van 100 bezoekers per dag zijn we uitgegroeid naar 100.000 unieke bezoekers per dag en 300.000 paginaweergaven. Maandelijks verwelkomen meer dan 1,9 miljoen unieke bezoekers op onze website en er worden ongeveer 5 miljoen pagina’s bekeken. De bezoekers van Lekker en Simpel bestaan voor het grootste deel uit vrouwen van 25 tot 55 jaar. 

Over ons

Lekker en Simpel is een website/blog die is opgericht door Jorrit (34 jaar) en Sofie (33 jaar). Wij zijn gek op koken en wij vinden het leuk om dit te delen met andere kookliefhebbers. Dagelijks delen we een recept en/of artikel zoals een weekmenu. Omdat wij echt geen sterrenchefs zijn maar koken wel heel erg leuk vinden, maken wij alleen maar lekkere en simpele gerechten die vaak ook nog eens snel klaar zijn. Alle foto’s die op de website worden weergegeven, zijn door ons zelf gemaakt, tenzij anders vermeld.

Hoe zijn we ooit begonnen? Jorrit kwam in januari 2012 met het idee om een website met recepten te beginnen –> Lekker en Simpel. Hij was op zoek naar een nieuwe hobby en dat moest een website met recepten gaan worden. En dat doen we nog steeds 12 jaar later. Toen we begonnen met Lekker en Simpel waren we beiden nog student maar werkt Jorrit bij de Brandweer en werkt Sofie fulltime voor Lekker en Simpel.

Op Lekker en Simpel vind je snelle, makkelijke en lekkere recepten voor iedere dag. Alle ingrediënten vind je gewoon in de supermarkt.

Samenwerken?

Samenwerken of adverteren op onze website? Dat kan en dat vinden we ook erg leuk. We werken graag samen met merken die we leuk vinden en goed bij ons en de doelgroep passen. Voor advertentiemogelijkheden, voor boekingen, PR-aanvragen of andere opdrachten kun je contact opnemen met Hello Sparkle: lekkerensimpel[at]hellosparkle.nl of via 070 33 88 882.

Lekker en Simpel Kookboek

Op 24 oktober 2014 brachten we ons eerste kookboek uit. In tussen hebben we zes kookboeken en een bakboek uitgebracht en zijn we druk met een nieuw kookboek. We hebben meer dan 250.000 exemplaren van onze kookboeken verkocht!

Vragen?

Heb je vragen aan ons? Stuur dan een mail naar info[at]lekkerensimpel.com

We hopen dat jullie net zo van de site genieten als wij doen en dat iedereen maar veel plezier mag beleven in de keuken en dat wij daar een steentje aan kunnen bijdragen.

Nb: zonder toestemming mogen recepten en beeldmateriaal niet worden overgenomen.

171 reacties op “Contact opnemen met Lekker en Simpel”
 • Jo

  Hoi Jorrit & Sofie,

  Ook ik krijg al een paar weken geen mails meer van jullie en mis dat best wel…

  Groetjes, Jo.

 • Tonny

  Ik krijg al vanaf 06-09 geen wekelijkse mail meer van jullie. Moet ik me opnieuw inschrijven voor de nieuwsbrief?

 • Jolanda van meel

  Hoi. Ik krijg nu al driewekelijks geen nieuwsbrief meer.
  Groetjes jolanda

 • Elly

  waarom zijn jullie niet meer op youtube actief, ik volgde jullie daar altijd, maar het staat daar al een tijdje stil, heel erg jammer, want nu kan ik jullie niet meer volgen.

 • Bianca

  Goedemorgen! Vraagje, als ik jullie recepten print, dan staan er nooit de ingrediënten op? Die moet ik altijd nog handmatig bijschrijven ? Doe ik iets niet goed?

 • Cathalijne Pompe

  Goede avond,

  Ik kan met geen mogelijkheid meer inloggen. Op het wachtwoord resetten krijg ik ook geen reactie. Het komt vaak voor dat ik niet kan inloggen. Hoe kunnen we dit oplossen?

  Groet Cathalijne

 • Jo

  Hoi!
  Heb jullie recentelijk ontdekt en geniet erg van jullie als gezinnetje en natuurlijk de recepten. Al een paar succesvol gemaakt en inmiddels een kookboek gekocht. Heel blij mee!
  Toch heb ik ook een verzoekje: bij mijn reactie op “Italiaanse soep met balletjes’ staat mijn emailadres. Zouden jullie dat a.u.b. willen vervangen door mijn naam ‘Jo’? Daar zou ik erg blij mee zijn. Bij voorbaat bedankt!

 • Evelien de Boer - van de Ven

  Hallo Sofie en Jorrit,

  Ik ben groot fan van jullie kookboeken, ondertussen heb ik ze allemaal op mijn boekenplank staan! Door jullie boeken krijg ik steeds meer plezier in de keuken!

  Onlangs was ik door jullie wereld recepten boek aan het bladeren en kwam ik op pagina 109 bij het recept voor de kapsalon. Tot mijn grote spijt kwam ik erachter dat onderaan de pagina bij de ‘tip’ het getal miste voor het aantal theelepels chilipoeder, in mijn boek staat een leeg vierkantje.
  Hopelijk is er alleen bij mijn boek iets mis gegaan!
  Kunnen jullie mij wellicht vertellen wat de hoeveelheid is, dan schijf ik het zelf in het vakje ;).

  Alvast hartelijk bedankt!

  Met vriendelijke groet,
  Evelien de Boer – van de Ven

  • Lekker en Simpel

   Hoihoi,
   Bedankt voor je berichtje :)! Ojee, wat stom! Dat is uiteraard niet de bedoeling.
   Wij gebruiken ongeveer 0,5-1 theelepel chili. Maar het is maar net wat jij lekker vindt, meer/minder mag natuurlijk ook!
   Groetjes Sofie en Jorrit

 • Rebecca

  Hoihoi,

  ik heb verschillende recepten bij favoriet gezet maar ik kan niet bij mijn favorieten komen.
  Deze pagina wordt niet geladen, mobiel en laptop niet.

  Groetjes,

  Rebecca

 • Hallo, ik ben onwijs fan van jullie kooksites en de boeken en gebruik de recepten regelmatig, maar sinds een week kan ik mijn favoriete recepten niet meer openen en de rest van de site wel. Iemand een tip?

 • Simone Buurstra

  Uit het nieuwe boek Zoet heb ik de marstaart gemaakt. Helaas helemaal mislukt. De taart viel helemaal uit elkaar na het uit de vorm te hebben gehaald. Ik heb volgens mij de gelatine niet goed laten afkoelen. Hoe lang moet je dat doen voor dat je dit bij de vulling ingooit? De taart heeft wel minimaal 10 uur in de koelkast gestaan.

  • Lekker en Simpel

   O nee wat jammer! De gelatine moet weer op kamertemperatuur zijn (maar nog wel vloeibaar) voordat je hem toevoegt. Daarna heel goed door de vulling mengen. Wat je ook kunt proberen is een beetje chocoladesaus verwarmen en hieraan de geweekte blaadjes gelatine toevoegen. Ze lossen dan op en dit kun je daarna aan het slagroom mengsel toevoegen.

 • Annabeth

  Een tip voor jullie spaghetti aglio e olio!
  Garnaaltjes erbij mee wokken op het eind.
  Dus heel kort verwarmen.
  Super lekker!

 • Miranda

  Hoi. Ik wil je arretjecake van witte chocola maken. Wat kan ik gebruiken ipv maple syrup?

 • Els Black

  Hallo,

  Als ik een recept wil printen en op de print friendly knop druk krijg ik niet het hele recept, erg jammer

 • Susy

  Welke tortellini gebruik ik best voor de tortellinisalade met spekjes?
  Dankjewel!

 • Fons

  Jammer dat je eerst cookies moet accepteren. Is helemaal niet nodig!
  En persoonlijk vind ik dat zéér irritant. En je gegevens worden opgeslagen, anders kun je de mail niet versturen. Ik zal dus wel spam gaan ontvangen.
  Verder al veel recepten van deze site gemaakt.

  Fons.

  • Joys

   Leuke site maar kan nooit inloggen op mijn mobiel. Al eens eerder hier aangekaart maar er wordt nooit op gereageerd.
   Jammer voor de slechte communicatie.
   Ga maar naar een andere leuke site met lekkere recepten.
   Groeten,
   Joys

 • Conny

  Hallo
  Super leuke fijne recepten!
  Nu sla ik deze altijd op zodat ik snel mijn favoriete kan vinden echter kan ik nu zomaar ineens niet meer inloggen en wachtwoord wijzigen doet die ook niet.

  Nu ben ik al mijn opgeslagen recepten dus kwijt?
  Of is hier een oplossing voor?

  Alvast bedankt voor de reactie.
  Mvg, Conny

  • Conny

   Ik heb helaas nog steeds geen reactie gehad en het inloggen en wijzigen werkt nog steeds niet, heel jammer want ik had graag meer gebruik van de site gemaakt.

 • Ben al heel lang trouwe fan van jullie ik kreeg dragelijk wel een recept door .
  maar sinds kort krijg ik helemaal niets meer?
  Bij mij is er niets veranderd?
  Hoe kan dit

  Met Vriendelijke groet Bea

  • Lekker en Simpel

   Hoi Bea, dat klopt. Sinds onze nieuwe website wordt er niet meer dagelijks een mail verstuurd maar 1x in de week. Hiervoor moet je je wel opnieuw inschrijven. Dit kan op de homepage, helemaal onderaan. Als het niet lukt, kunnen wij het voor je doen 🙂

 • Anneloes Dirks

  Hoi,

  Ik wil jullie heerlijke recepten graag uitprinten maar bij de printoptie van printfriendly.com worden de benodigdheden niet meegenomen? Het recept wordt dus zonder benodigdheden geprint. Wat doe ik verkeerd?

  Groetjes

  • Nynke

   Hallo,
   Ik ben in het bezit van al jullie boeken (behalve de originele eerste) en ben nu lekker aan het bakken uit Zoet, maar nu vroeg ik me af welke stand van de oven jullie gebruiken voor jullie recepten?
   Hete lucht, of boven/onderwarmte?
   Of verschilt dit per recept?

   Ik ga morgen weer een nieuw recept proberen, tot nu toe zijn ze erg in de smaak gevallen!

   Alvast bedankt voor jullie reactie!

   • Lekker en Simpel

    Hoihoi! Bedankt voor je berichtje en wat leuk dat je ons kookboek hebt. Wij gebruiken altijd de heteluchtstand 🙂
    Ik hoop dat de recepten in de smaak vallen!

 • Rudi

  Hallo,
  Een kleine vraag. We zijn in het bezit van enkele boeken van L&S en hebben een discussie binnen het gezin. Of de gewichten voor b.v. aardappelen, bonen en wortelen in een recept het gewicht geschild of ongeschild is.
  Kunnen jullie ons uit deze discussie helpen?

  Vast dank,

  • Lekker en Simpel

   Hoihoi! Wat leuk dat jullie onze kookboeken hebben! Wij wegen alles ongeschild af 😉 Maar het maakt opzich (vaak) niet zoveel uit.

 • Roan Dodemont

  Beste,

  Is jullie eerste kookboek nog ergens te verkrijgen?

  Mvg Roan

  • Lekker en Simpel

   Nee helaas niet 🙁 Soms kun je hem op marktplaat nog scoren.

  • Joys

   Leuke site maar kan nooit inloggen op mijn mobiel. Al eens eerder hier aangekaart maar er wordt nooit op gereageerd.
   Jammer voor de slechte communicatie.
   Ga maar naar een andere leuke site met lekkere recepten.
   Groeten,
   Joys

 • Hi, ik ontvang sinds 15 juli jl jullie dagelijkse recepten niet meer in mijn mailbox, terwijl erbij mij niets gewijzigd is. Weten jullie hoe dit kan en vooral wat er moet gebeuren zodat ik ze wel weer ontvang? Vind het zo jammer om ze te missen 🙁 Groetjes Kim

  • Lekker en Simpel

   Hoi Kim, sinds onze nieuwe website hebben we geen dagelijkse nieuwsbrief meer, maar een wekelijkse nieuwsbrief. Helaas moet je je hiervoor wel even opnieuw aanmelden. Dit kan onderaan op de homepage van onze website :). Als het niet lukt, kunnen wij het ook voor je doen!

 • Cookies en privacy blijft in het scherm staan, ook al klik je op naar de website.
  Dit is niet fijn met het zoeken naar recepten, kan ik dit oplossen op een of andere manier?

  groetjes

  • Saskia

   Jaaaaa, het ZOET kookboek is er eindelijk! Dat wordt lekker bakken de komende weken/maanden! Het ziet er helemaal top uit en ik kan niet wachten om alles ui te proberen en te proeven.

 • B Kamp

  Registratie gaat fout.. kan niet inloggen maar ook niet m’n ww veranderen. Hij stuurt me steeds terug naar de inlogpagina als ik druk op wachtwoord vergeten. Ook is t Wel zo fijn als er n optie wachtwoord weergeven zou zijn, dat zie ik tenminste wat er eventueel fout gaat. Maar iig wil ik graag n nieuw wachtwoord linkje krijgen, want ik zit in n loop hier

 • Irma

  Goedenavond, ik heb mijn geregistreerd op jullie site. Ook een mailtje gekregen waarin staat dat ik een wachtwoord aan kan maken. Nadat ik mijn wachtwoord heb ingeboerd en verstuur kom ik weer op de pagina om een nieuw wachtwoord te maken. Ik heb het meerdere keren geprobeerd met verschillende mail adressen.

 • Annemarie

  Heej, ik wil mij graag registreren maar het scherm loopt vast als ik een nieuw wachtwoord intyp. Heb al van alles geprobeerd, maar ik kom er niet in. Kunnen jullie helpen?

 • Klaas T. Smit

  Na een stuk o9f tien pogingen krijg ik nog steeds alleen maar foutmeldingen. Lekker simpel kun je dat niet noemen

 • Hallo,

  Wij genieten wekelijks meerdere keren van jullie leuke en lekkere recepten.
  Sinds de nieuwe website zit er geen afbeelding meer bij het uitprinten van het recept. Was altijd zo handig!

  Kunnen wij de recepten nog uitprinten met afbeelding?

  Groetjes Stephanie

 • Qjm van der Linden

  Sinds een paar weken ontvang ik de nieuws brieven en recepten niet meer? Vond het leuk om jullie te volgen. Jammer.

  • Lekker en Simpel

   Sinds onze nieuwe website hebben we een nieuwe nieuwsbrief die eenmaal per week wordt verstuurd. Heb je je al opnieuw ingeschreven? 🙂

 • W. Wisman

  Ontvang al enige tijd geen nieuwsbrieven meer.
  Hoe kan dit?

  • Lekker en Simpel

   Sinds de nieuwe website hebben we een nieuwe nieuwsbrief. Heb je je daar al voor ingeschreven 🙂 ?

 • Marjolein

  De gerechten zijn echt heerlijk. Ik kook al jaren met jullie recepten. Nu is mijn vraag, mijn man en ik doen aan een Keto dieet. Zijn jullie van plan om in de toekomst koolhydraat arme gerechten te gaan maken? Groetjes en bedankt voor de tips, Marjolein

 • Ik kan mijn favoriete recepten niet meer openen dan loopt die vast.

 • Marga

  Ik ontvang ook niets meer van jullie!

  • Lekker en Simpel

   Hoi! We hebben sinds de nieuwe website een nieuwe wekelijkse nieuwsbrief. Hier moet je je helaas wel opnieuw voor inschrijven. Heb je dat al gedaan? Anders kunnen wij dat ook voor je doen!

   • Sophie

    Hoi,

    Ik heb helaas hetzelfde probleem als anderen met het aanmaken met een account. Ik heb een wachtwoord gemaakt, maar zodra ik wil inloggen gaat er iets fout. Ik hoor graag van jullie!

 • Saskia Brandenburg

  Een hele tijd ontving ik jullie nieuwsbrief, maar sinds afgelopen week niet meer. Graag zou ik toch jullie nieuwsbrief willen ontvangen.

  • Lekker en Simpel

   Hoi! We hebben sinds de nieuwe website een nieuwe wekelijkse nieuwsbrief. Hier moet je je helaas wel opnieuw voor inschrijven. Heb je dat al gedaan? Anders kunnen wij dat ook voor je doen!

 • Ellis

  Ik kan niet meer inloggen en wachtwoord resetten lukt ook niet. Kunnen jullie mij helpen te resetten?

 • Ook ik kan geen Favoriete recepten opslaan. Was er pas na zoekwerk achtergekomen dat je op het hartje moet klikken. Dat wordt dan rood maar verder niks, geen favorieten.

 • Simone van der Pols

  Ik heb net een account aangemaakt, maar het lukt me niet om in te loggen. Wat doe ik niet goed?

 • Ria Zonneveld

  Sinds de lancering van jullie nieuwe schitterende website krijg ik geen nieuwsbrieven meer in mijn mailbox.

  Heb ook geprobeerd om me dan maar opnieuw in te schrijven en zelfs dat lukt niet.

  Hoe kan dat ????????????????

  Jammer want maak zo vaak jullie recepten.

  • Lekker en Simpel

   Hoi Ria, We hebben sinds de nieuwe website een nieuwe wekelijkse nieuwsbrief. Hier moet je je helaas wel opnieuw voor inschrijven. Heb je inmiddels al een nieuwsbrief ontvangen? 🙂

 • Hoi, zoals altijd geniet ik van jullie recepten. Maar nu heb ik een paar recepten als favoriet aangemerkt en ze komen niet in mijn lijstje met favorieten. Doe ik iets fout? Ben gewoon ingelogd, en klik bovenaan het recept op het hartje.
  Groetjes Annemarie

 • Ellis

  Ik had een aantal recepten in favorieten opgeslagen en deze ook aantal keer bekeken. Nu kan ik niet meer inloggen want wachtwoord vergeten, maar resetten lukt niet. Ik krijg geen e-mail om nieuw wachtwoord in te stellen. Hoe kan ik dit voor elkaar krijgen?

 • Hoi,
  Bij mij werkt het tabje Favoriete recepten vandaag niet naar behoren. Als ik een recept vind en dat wil toevoegen aan favorieten doet ie dat niet, en iets uit m’n favorieten halen werkt ook niet. Ik heb al geprobeerd om de pagina te refreshen maar dat lijkt ook niet te werken. Hoe kan ik dit oplossen?
  Groetjes, Floor

 • Goedemiddag,

  Ik krijg alle 2 weken geen dagelijkse mail van jullie. Hoe komt dit??
  Mis nu de recepten.

  • Lekker en Simpel

   Hoi! We hebben sinds de nieuwe website een nieuwe wekelijkse nieuwsbrief. Hier moet je je helaas wel opnieuw voor inschrijven. Heb je dat al gedaan? Anders kunnen wij dat ook voor je doen!

 • Suus

  Jullie butter chicken is top! Zouden jullie vaker crockpot recepten willen delen 🙏🏻🙏🏻

 • Goedemorgen ,

  Sinds zondag krijg ik jullie dagelijkse nieuwsbrief met het recepten. Is er wat veranderd.

  • Lekker en Simpel

   Hoi! We hebben sinds de nieuwe website een nieuwe wekelijkse nieuwsbrief. Hier moet je je helaas wel opnieuw voor inschrijven. Heb je dat al gedaan? Anders kunnen wij dat ook voor je doen!

 • Hoi, het zijn inderdaad lekkere en simpele recepten. Ik zou graag de nieuwsbrief via de mail willen ontvangen?? Kan dat??

  • Lekker en Simpel

   Ja natuurlijk! Als het goed is heb je nu een mailtje ontvangen waarin je moet bevestigen dat je de dagelijkse nieuwsbrief wilt ontvangen 🙂

   • Anke De Vrieze

    Hallo
    Ik ben al een tijdje fan van jullie recepten en nu wil ik proberen een account aan te maken om mijn favoriete recepten in op te slaan maar als ik mn wachtwoord intyp krijg ik een melding dat er iets niet goed is gegaan maar dat blijft zo wat kan ik doen?

    Alvast bedankt

    Met vriendelijke groet

    Anke de Vrieze

   • Margot

    Hallo. Sinds de website is veranderd, ontvang ik de nieuwsbrieven niet meer via e-mail. Hebben jullie een idee waaraan dat kan liggen?

    • Lekker en Simpel

     Hoi! We hebben sinds de nieuwe website een nieuwe wekelijkse nieuwsbrief. Hier moet je je helaas wel opnieuw voor inschrijven. Heb je dat al gedaan? Anders kunnen wij dat ook voor je doen!

  • Hallo, ik ontvang de nieuwsbrieven niet meer. Deze staan ook niet in de spambox.

 • Sigrid

  Hoi, het werkt weer, maar wel alleen als je F5 (pagina vernieuwen) gebruikt.

 • Sigrid

  Hoi, ik zie ook geen nieuwe recepten meer. Cookies verwijderen heeft niet geholpen, en F5 helpt ook niet. Ik gebruik Firefox.
  In Internet Explorer werkte het eerst nog wel, maar nu ook niet meer …

  • Lekker en Simpel

   Hallo Sigrid, ja klopt. Onze website is verhuisd naar een nieuwe server en toen is er iets niet helemaal goed gegaan. Als het goed is moet het vandaag opgelost worden!

 • Ik heb al een paar keer gehad dat ik een recept niet kan openen.
  Ik krijg dan: ERROR 404 – PAGE NOT FOUND
  Waar ligt dat aan.
  Vandaag kon ik bv de rosbiefsalade en de hartige pannekoeken met spinazie niet openen

 • Katinka

  zijn jullie ziek of met vakantie?
  ik zie al een hele tijd geen nieuwe recepten meer!

  • Lekker en Simpel

   Hallo Katinka,
   Wat gek want we plaatsen dagelijks nieuwe recepten. Laatst had iemand hetzelfde probleem en toen hielp het om de cookies te verwijderen. Dus hopelijk als je je cookies verwijderd, zie je een hoop nieuwe recepten!

 • Ida

  Hi Jorrit en Sofie,

  Ik wilde even een complimentje achterlaten. Jullie blog is geweldig. Ik gebruik zoveel recepten en ze zijn zo makkelijk te maken met ‘gewone’ ingredienten. Heb jullie blog in my feedly en krijg zo de dagelijkse updates, heerlijk. Ga zo door 🙂 Groetjes vanuit Nieuw Zeeland!

  • Lekker en Simpel

   Hoi Ida,
   Wat ontzettend leuk dat je ons bezoekt vanuit Nieuw-Zeeland. En wat een complimenten, wauw! Dat vinden we echt heel leuk om te horen! We hopen je nog vaak te zien op onze site 🙂

   Groetjes Sofie en Jorrit

 • Marjanne Jordens

  Hallo Lekkerensimpel,

  Sinds vrijdag worden mijn opgeslagen favoriete recepten niet meer weergegeven. Ik vind dat zo jammer! Wat kan ik hier zelf aan doen?

  Vriendelijke groet, Marjanne.

 • HallO!

  Ik heb een leuke samenwerking voor jullie maar krijg jullie mails terug op het email adres [email protected]. Kan jij jullie ergens anders bereiken?

  Gr Ylva

  • Lekker en Simpel

   Hallo Ylva,

   Onze website is afgelopen vrijdag verhuisd waardoor de mail een paar dagen niet werkt. Op dit moment werkt onze mail weer helemaal. Zou je het nog een keer willen proberen op [email protected] ?

   Groetjes Sofie

  • Marli

   Ik heb me al een aantal keer aangemeld, maar er gaat momenteel iets fout zegt de site. Ik heb op wachtwoord vergeten geklikt, maar ook zo lukt het niet. Een nieuw profiel aan maken kan niet omdat hij zegt dat ik al een profiel heb. Hoe kan ik dit oplossen ?

 • Maroesja

  Wat een leuke site. Ik heb al een heleboel recepten uitgeprint om uit te proberen.
  Kunnen jullie misschien ook een receptje maken om Aromat zelf te maken. Mijn kinderen lusten het graag over hun rijst, maar er zit E621 in.
  Ik hoop dat het lukt. Ik zie de ingrediënten wel, maar weet de verhoudingen niet.

  Groetjes Maroesja

 • Ik weet iets over fruit en groente. In de Telegraaf van 24 januari las ik de bijlage van jullie en daar klopt iets niet in. Ten eerste, weten jullie het verschil tussen fruit en groente?
  In fruit zitten pitten/zaden en in groente niet.
  Tomaten, courgette, komkommer is allemaal fruit maar je kan het eten als groente. Het echte fruit ( appel sinaasappel, banaan en o.a. bessen en veel meer fruit mag je alleen maar eten met een lege maag want fruit hoeft bijna niet verteerd te worden want binnen 5 minuten is het alweer uit je maag. De meeste mensen die s’middags een broodje eten, eten daarna een stuk fruit. Fout. Als je een broodje eet en zeker met vleeswaren blijft dat broodje uren in je maag om te verteren. Gooi je daar bovenop fruit kan dat fruit niet weg en blijft ook uren lang in je maag. Resultaat is dat het fruit begint te gisten en als resultaat dat je winderig wordt. Ik heb het ook ervaren en het werkt. Ik eet al meer dan 20 jaar alleen maar fruit als ontbijt en als dat niet goed zou zijn dan had ik allang al ziek moeten zijn. Sterker nog ik heb al meer dan 20 jaar geen verkoudheid en geen griep gehad en daar voor altijd wel. Dus als je meer wilt weten wat ik zoal eet laat maar weten.
  Ik las ook dat jullie margarine een gezond vet vinden. Margarine is geen natuurlijk product maar door de fabrikant gemaakt chemisch goedje dat roomboter wil namaken. Als U de behandeling zou krijgen die margarine krijgt legt U het loodje want het is gewoon een dood produkt en roomboter nog steeds een levend produkt. De enige goede plantaardige olie die je kan verhitten is olijfolie, roomboter en kokosolie. Zonnebloem olie is relatief gezond als je het koud laat maar echt gezond is het niet. Om te frituren gebruik je Ossewit want dat is verzadigd (net als kokosolie) en blijft stabiel bij verhitten. Onverzadigde oliën zijn niet stabiel en veranderen van structuur bij verhitten en er blijft niets van over wat ze er van vertellen dat het onverzadigbaar is. Dus bij koud olijf olie en bij verhitten Ossewit of kokosolie. Als wat ik zeg dat het niet gezond is waarom zit ik dan niet aan de statines en die mensen die Diamant en pro activ gebruiken gebruiken wel.
  Wat jullie zeggen over kraanwater is ook niet zo jofel als je weet welke stoffen er nog steeds in zitten wat niet echt gezond is voor je lichaam. Dus mijn drink- en kook water is gefilterd via het omgekeerde osmose (demiwater) systeem wat dus bijna gesteriliseerd is. En niet alleen lood zit er nog steeds in maar ook steeds medicijnen in het kraanwater.
  De schijf van 5 is al vreselijk achterhaald en jullie promoten het nog steeds.
  Ik kan U adviseren om het boek ” de Voedselzandloper” eens te lezen dan gaat er een wereld van verbazing voor U open.
  Uw info over voedsel komt van het voedingscentrum en die heeft nauwe banden met Unilever want die betaalt al die onderzoeken die hun uitkomen. Waarom wordt proactiv niet in Canada toe gestaan omdat men er daar van weten dat het schadelijk is. Maar hier wordt het gepromoot vanwege de werkgelegenheid en de winst en het kabinet let alleen maar op geld.

 • Anneloes

  Hoi! Super fan hierzo! Een tipje: zoekfunctie zou echt geweldig zijn, excuses als ik hem over het hoofd heb gezien.. X

 • miranda

  Volgens mij zag ik een van jullie befaamde recepten (de kipsalon!!!! Zelfs met jullie foto!) zonder credits voorbij komen op een andere pagina: http://www.kokenkangoedkoop.nl/index.php/kipsalon/

  Hou ze in de gaten!

 • Margreet Vermeulen

  Graag ontvang ik jullie dagelijkse mailtjes

 • Margreet Vermeulen

  L.S.

  Tot voor kort ontving ik elke dag jullie mail.
  Sinds enkele dagen echter niet meer
  Graag zou ik dat weer in ere herstellen.

  Hartelijke groet,

  Margreet Vermeulen

 • Angélique

  Goedemorgen,

  Vraag, is er iets veranderd qua instellingen, mijn app doet het sinds drie dagen niet meer……

 • antoinette

  lastig uit te printen krijg alle response zonde van papier is hier een oplossing voor?

  • Lekker en Simpel

   Er staat een speciale knop onder elk recept (een lichtgroene knop, de tweede van rechts). Als je hierop klinkt kun je precies kiezen wat je wilt printen en wat niet (bijv geen foto’s).

 • Petra

  Hallo L&S,
  Top website en leuke recepten!
  Ik heb een tip: de foto van de ingezonden recepten is wat aan de drukke kant, een wat rustigere foto zou wat meer overeenkomen met ‘simpel’ 😉
  Succes met alles!

 • Henriette

  Hoi,
  Mijn complimenten met de recepten, toppertjes zitten er tussen 🙂
  Even een vraagje, als ik recepten opsla op de site, waar kan ik die dan terugvinden??
  Op de app zet ik ze bij mijn favorieten maar waar blijven ze op de site?

  groetjes Henriëtte

 • Kay

  Beste Lekker & Simpel,

  Ik gebruik jullie recepten al lange tijd, naar volle tevredenheid.
  Het valt me op dat jullie site de laatste tijd langzaam is.

  Graag kom ik met jullie in contact, om je daarbij te helpen.
  Aangezien jullie mij al zo fantastisch hebben geholpen in de keuken, wil ik iets terug doen en jullie hierin helpen.

 • Cora

  Ik wil jullie recepten altijd graag uitprinten. Ik zie nu de printknop niet meer onderaan de recepten.
  Kunnen jullie me helpen??

  • Lekker en Simpel

   Hoi Cora,
   De printknop bestaat nog steeds maar ziet er alleen iets anders uit. Onderaan elk recept zie je een aantal gekleurde knoppen op een rij waaronder de printknop (de 2e van rechts, een lichtgroene knop). Ik hoop dat je eruit komt! 😉

 • Karina

  Ik heb de iphone app gekocht destijds. En ik kom er nu al een paar weken niet op. K heb m al een x verwijderd maar dit maakt niks uit.
  Hoop dat jullie hier iets mee kunnen want ik heb best veel recepten bij jullie vandaan gehaald en vind t sowieso leuk om elke dag ff te kijken.
  Groetjes van Karina

  • Lekker en Simpel

   Hoi Karina,
   Dat klopt. We zijn namelijk verhuisd naar een nieuwe server en hierdoor werkt de app (tijdelijk) niet. We zijn ermee bezig maar helaas ligt het allemaal wat lastig. Onze excuses voor het ongemak en hopelijk doet de app het snel weer!
   Groetjes Jorrit en Sofie

   • Karina

    Ok dank je wellll ik wacht het gewoon even af. Ik bekijk de lekkernijen gewoon even op de site.

 • Cora

  Tot kort geleden kon je de foto’s verwijderen bij het printen, nu lukt dat niet meer met de knop printen.
  Kost erg veel papier en is zonde.
  Ik wil de recepten wel graag op papier hebben, hebben jullie hier nog een oplossing voor?
  Bedankt…geweldige site trouwens met heerlijke recepten!!

  • Lekker en Simpel

   Beste Cora,
   Je kunt nog steeds de foto’s verwijderen. Onderaan een recept staan een aantal kleurde knoppen. Als je op de 2e knop van rechts klikt (print friendly) kun je daar de printinstellingen veranderen, en dus ook de foto’s verwijderen. Ik hoop dat je het snapt! Zo niet, laat het dan vooral even weten, dan proberen we je nogmaals te helpen! 🙂

 • Angélique

  Hallo,

  Sinds een aantal maanden heb ik de app, wat ik zeer prettig vind, echter sinds vorige week zaterdag lukt het me niet meer om deze te openen, ik krijg steeds een error. Lopen hier meer mensen tegenaan?

  Hartelijke groet,
  Angélique

  • Thelma

   Ja, na de iOS7 update heb ik hier ook last van. Zou graag willen dat dit opgelost wordt want ik vind (vond) het een geweldige app.

   Groetjes,
   Thelma

 • sedeyn regine

  graag ontving ik de dagelijkse nieuwsbrief, waarvoor dank