Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
peren speculaas cake

Peren speculaas cake

  • Bakken
  • 8 personen
  • 25 min. bereidingstijd
    60 min. oventijd
peren speculaas cake

Hoe kouder en guurder het buiten wordt, hoe meer zin wij hebben om lekker de keuken in te gaan om te iets lekkers te bakken. Herkenbaar? Dus het was weer zover, we hebben iets heel lekkers gebakken. Namelijk deze peren speculaas cake. Een cake die helemaal past bij de herfst/winter. Haal vooral de ingrediënten in huis en ga zelf met deze cake aan de slag, of neem een kijkje tussen onze andere cake recepten en bakrecepten.

Aan de slag met de peren speculaas cake

Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe de zachte boter, suiker en koek- en speculaaskruiden in een kom. Mix dit goed door elkaar met een elektrische mixer, ongeveer 5 minuten. Voeg daarna 1 voor 1 de eieren toe, waarbij je het volgende ei pas toevoegt als de vorige volledig is opgenomen. Als de eieren goed door de boter zijn gemengd voeg je beetje voor beetje de bloem en het bakpoeder toe. Blijf mixen totdat je een mooi glad beslag hebt. 

Schil de peren en verwijder het steeltje. Snijd de peren in de lengte doormidden en haal het klokhuis weg. Vet een cakevorm in en schep het beslag in de vorm. Leg de peren (met de bovenkant naar boven) in het beslag, naast elkaar. Strooi de kandijsuiker of de bovenkant van de cake. Bak de cake circa 60 minuten in de oven.

peren speculaas cake

Bewaar het recept voor de peren speculaas cake op Pinterest!

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken