Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
Carrot cake met chocola

Carrot cake met chocola

  • Bakken
  • 6-8 personen
Carrot cake met chocola

Carrot cake, mmm! Ik denk dat het één van mijn favoriete zoete baksels is. We hebben inmiddels al een aantal hele lekkere carrot cake variaties gemaakt, van een carrot cake cheesecake tot carrot cake cupcakes. En vandaag komt daar weer een heerlijke variant bij, namelijk de carrot cake met chocola!

aan de slag met de carrot cake met chocola!

Verwarm de oven voor op 150 graden. Hak de walnoten en chocolade (75 gram) in stukjes. Smelt ondertussen in een pan de boter. Klop in een kom vervolgens de gesmolten boter, olie en suiker tot een romig mengsel. Tip: Je kan de olie ook vervangen met boter, gebruik dan ongeveer dezelfde hoeveelheid. 

Splits de eieren en klop de eierdooiers ook door het mengsel. Schep hier dan de wortel, stukjes chocolade, koekkruiden, zelfrijzend bakmeel en de walnoten doorheen. Schep dit goed door. Klop in een andere kom de eiwitten stijf en spatel tot slot ook dit door het beslag.

Vet een springvorm in, doe het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart 45 minuten op 150 graden. Stel de oven dan in op 175 graden en bak de taart in nogmaals 30 minuten. Dek de taart eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant te snel, te donker wordt. Als de carrot cake gaar is, haal je hem uit de oven en laat je hem afkoelen. Smelt vervolgens de rest van de chocolade au bain marie. Verdeel met een lepel de gesmolten chocolade over de bovenkant van de carrot cake.

Carrot cake met chocola

Bewaar het recept voor de carrot cake met chocola op Pinterest!

Carrot cake met chocola
Ook lekker:

Carrot cake pannenkoekjes

Carrot cake rol

Carrot cake bananenbrood

Carrot cake cheesecake

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken