Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Tiramisu taart (zonder alcohol)

  • Dessert
  • 6-8 personen
  • 35 min. bereidingstijd
    120 min. in de koelkast
TIRAMISU TAART (ZONDER ALCOHOL)

Tiramisu, zoooooo lekker. Ben jij ook zo gek op tiramisu? Dan ga je deze tiramisu taart ook heerlijk vinden! Een makkelijk recept wat in ongeveer een half uurtje in de koelkast staat.

aan de slag met de tiramisu taart!

Zet alvast wat koffie zodat dit af kan koelen. Klop nu de slagroom stijf met de suiker (met een elektrische mixer). Voeg daarna de mascarpone toe en meng dit kort door elkaar. Maak de gelatine klaar volgens de (koude) bereidingswijze op het pakje. Hiervoor week je de gelatineblaadjes in koud water (5 minuten). Vervolgens knijp je ze uit en verwarm je ze met 5 eetlepels koffie in een pannetje. Als de gelatine is opgelost, zet je het vuur uit en laat je de gelatine tot kamertemperatuur afkoelen. Vervolgens meng je dit door het mascarpone mengsel.

Doop 1 voor 1 de helft van de lange vingers in de koude koffie. Verdeel de lange vingers over de bodem van een springvorm. Schep de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers. Daarna weer een laag lange vingers die je in de koffie hebt gedoopt. Als laatste de rest van het mascarpone mengsel. Maak de tiramisu taart af met wat cacaopoeder.

probeer ook eens:

Tiramisu

Tiramisu met banaan

Tiramisu in een glaasje

TIRAMISU TAART (ZONDER ALCOHOL)

Bewaar het recept voor de tiramisu taart op Pinterest!

TIRAMISU TAART (ZONDER ALCOHOL)
TIRAMISU TAART (ZONDER ALCOHOL)

Onze kookboeken