Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Tiramisu in een glaasje

  • Dessert

Tiramisu in een glaasje
Nog maar een paar dagen te gaan voordat het kerstmis is. Op de valreep delen wij een recept voor een dessert met jullie: tiramisu in een glaasje. Dit recept is niet alleen heel erg lekker, maar ook simpel te bereiden én je kunt het 1-2 dagen van te voren al maken. Zo kun je je op de dag zelf bezighouden met andere dingen in plaats van het kerstdessert.

Uiteraard heb je voor deze tiramisu koffie nodig. Wij hebben sinds kort een volautomaat van Melitta waar we écht super blij en tevreden mee zijn, de Melitta Caffeo Barista TS. Met dit apparaat hebben we dan ook de espresso voor dit recept gemaakt.

Recept voor 4 personen
Tijd: 20-25 min.

Benodigdheden:

  • 150 ml mascarpone
  • 150 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • lange vingers
  • 1 kopje espresso
  • cacao
  • 50 gr chocolade

Bereidingswijze:
Als eerste zet ik een kopje espresso. Ik gebruik hiervoor dus de Melitta Caffeo Barista TS die met verse arabica koffiebonen de espresso maakt.Melitta Caffeo Barista TS Klop de mascarpone even goed los. Klop vervolgens de slagroom met de vanillesuiker stijf. Schep de mascarpone door de slagroom. Snijd de lange vingers in tweeën.Tiramisu in een glaasjeSchep een lepel van het mascarponemengsel in een glas, doop twee halve lange vingers in de espresso en leg die vervolgens ook in het glas.
Tiramisu in een glaasjeDaarna weer een lepel van het mascarponemengsel, twee doordrenkte halve lange vingers en als laatste weer een schep van het mascarpone mengsel. Strooi een beetje cacao over de tiramisu en steek een lange vinger in het glas. Eventueel kun je nog wat chocolade raspen over het geheel.
Tiramisu in een glaasjeTip: vervang voor kinderen de espresso voor chocolademelk. Omdat je voor iedereen een apart glas tiramisu maakt, kun je heel gemakkelijk een kidsproof variant maken.Melitta Caffeo Barista TS Sinds we de Melitta Caffeo Barista TS in huis hebben, zijn we echte koffielovers geworden. We vinden het namelijk heel erg leuk om met dit apparaat koffie te maken (hij zegt bijvoorbeeld ‘goedemorgen’ als je hem ’s ochtends aandoet), de koffie is super lekker en je kan er heel veel verschillende soorten koffie (18!) mee maken. Ook kun je per kopje koffie onder andere aangeven hoeveel ml koffie je wilt, hoe sterk de koffie moet zijn en hoeveel ml melk of melkschuim je wilt. Omdat je dit misschien niet elke keer opnieuw wilt instellen, kun je je favoriete koffie opslaan met de ‘My Coffee Memory’. Zo kunnen we nog wel honderd voordelen van dit fijne apparaat noemen zoals de twee bonenreservoirs waar de Caffeo Barista zelf de juiste bonensoort per koffiespecialiteit uitkiest, de Bean to Cup-functie maalt precies genoeg bonen en het melkreservoir voor heerlijk melkschuim. Kortom, ben je een echte koffie liefhebber en op zoek naar een fijne en uitgebreide volautomaat waar je alle kanten mee op kan? Dan is de Melitta Caffeo Barista TS iets voor jou!
Tiramisu in een glaasje
Dit artikel is in samenwerking met Melitta

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken