Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
bami goreng

Bami goreng

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 10 min. bereidingstijd
    15 min. kooktijd
bami goreng

Een paar weken geleden hebben we voor het eerst nasi goreng gemaakt en wat hebben we daarvan zitten smullen! Ook op de website viel het recept erg in de smaak. Tijd dus voor een lekkere variatie, en…. deze bami goreng is misschien nog wel lekkerder. We gebruiken zelf voor dit recept een zakje bami groente, scheelt een hoop snijwerk.

Ook lekker: rendang!

Aan de slag met de bami goreng

Gebruik je geen zakje gesneden bami groente? Begin dan met het snijden van de prei, wortel en spitskool. Kook de eiermie volgens de instructies op de verpakking. Schil de gember, pel het teentje knoflook en verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd in kleine stukjes.

Zelf hadden nog wat spekjes liggen die op moesten, dus die hebben we lekker gebruikt voor dit recept. Je kunt ook nog kip toevoegen om de bami nog meer aan te kleden of gewoon het vlees helemaal achterwege laten. Mocht je spekjes gaan gebruiken, bak de spekjes in een hapjespan of wok ongeveer 2-3 minuten. Daarna ga je verder met de volgende stap (zonder nog extra olie toe te voegen).

Doe een scheutje olie in een hapjespan of wok en bak de groente en de rode peper een minuut of 4-5. Doe dan de kruiden erbij, pers de knoflook en gember boven de pan en doe de ketjap erdoor. Laat dit vervolgens nog een paar minuutjes zachtjes pruttelen. Schep dan de mie erdoor en laat nog even meebakken terwijl je in een andere pan twee spiegeleitjes bakt. Dan is het alleen nog een kwestie van opscheppen en opeten maar. Snij eventueel nog een bosuitje in ringetjes en verdeel over de borden. Zelf hebben we er wat kroepoek en satesaus bij gegeten.

Bami goreng

Bewaar het recept voor de bami goreng op Pinterest!

Bami goreng
maak ook eens
Surinaamse bami

Surinaamse bami met kip

Nasi met bloemkoolrijst

Babi pangang

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken