Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
Bami met gehakt

Bami met gehakt

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 30 min. bereidingstijd
Bami met gehakt

Bami goreng staat hier regelmatig op tafel, altijd weer smullen! We hebben een variatie op dit lekkere recept bedacht, namelijk: bami met gehakt, spitskool en prei. Lekker, makkelijk en in 30 minuten klaar! Ons nasi goreng recept is ook een aanrader om eens te proberen!

aan de slag met de bami met gehakt!

Snijd de prei en spitskool in stukjes. Bereid de eiermie volgens de instructies op het pak. Doe een scheutje olie in een hapjespan of wok en bak het gehakt met een snufje zout en peper rondom bruin. Voeg dan de rode peper, prei, spitskool, de kruiden, ketjap manis en knoflook toe. Bak dit nog een minuut of 5. Schep dan de mie erdoor en laat nog even meebakken.

Je kunt de bami met gehakt serveren met twee spiegeleieren of je kunt de eieren door de mie roeren en dan alles nog even laten bakken totdat de eieren gaar zijn. Wij doen zelf het laatste. Maak een kuiltje in het midden van de pan en breek een ei hier boven. Roer het ei kort door elkaar en laat even kort garen. Vervolgens meng je met een pollepel het ei door de groenten en de mie. Doe daarna hetzelfde met het volgende ei.

Serveer de bami met gehakt bijvoorbeeld met kroepoek en pindasaus. Eet smakelijk!

Bami met gehakt

Bewaar het recept voor de bami met gehakt op Pinterest!

Bami met gehakt
ook lekker

Nasi goreng recept

Indisch stoofvlees

Surinaamse bami

Surinaamse bami met kip

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken