Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Bloemkoolcurry met kip

 • Hoofdgerecht
 • 2 personen
 • 20 min. bereidingstijd
Bloemkoolcurry met kip

Tijd voor weer een heel lekker curry recept. Deze bloemkoolcurry met kip is ideaal voor op een doordeweekse avond of voor wanneer je eigenlijk niet zo heel veel zin hebt om te koken. Dit gerecht staat namelijk al in 20 minuten op tafel. Daar kan haast geen pizzakoerier tegenop ;-).

Aan de slag met de bloemkoolcurry met kip

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Kook ook de bloemkoolroosjes kort, ongeveer 4-5 minuten. Giet dan het water af. Snijd de kip in stukjes en bak in een hapjespan met een beetje olijfolie mooi goudbruin in ongeveer 5 minuten.

Doe de curry pasta en kokosmelk bij de kip. Schil de gember en snijd fijn of boven de pan. Meng dan tot slot de bloemkoolroosjes door de curry en serveer samen met de rijst. Nog wat verse peterselie erover en smullen maar.

Nog meer lekkere curry recepten

Curry met kip

Aubergine curry

Vegetarische curry met bloemkoolrijst

Bloemkoolcurry met kip

Bewaar de bloemkoolcurry met kip op Pinterest en bekijk hier nog meer curry recepten.

Bloemkoolcurry met kip

Onze kookboeken

3 reacties op “Bloemkoolcurry met kip”
 • Carla

  Was heerlijk

 • Jannie

  Was heerlijk!

 • Roel

  Gisteren gemaakt. Lekker, maar ruimte voor verbetering. Ik heb er een fijngesneden rode peper aan toegevoegd. Deels omdat ik van pittig houd en deels om een kleurtje toe te voegen. De volgende keer (en die komt er zeker) zal ik de bloemkool nog korter koken voor wat meer ‘bite’ (ik gebruikte voorgesneden bloemkoolroosjes van de grootgrutter en die zijn heel klein) en de smaak wat complexer maken, bijvoorbeeld met Thaise basilicum. Maar al met al een aanwinst voor het repertoire.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.