Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Ontbijt: omelet met avocado en bosui

  • Ontbijt

Ontbijt: omelet met avocado en bosui
Ik houd echt van ontbijten. Als ik wakker word, dan begint mijn maag onmiddellijk te rammelen (eigenlijk begint mijn maag al te rammelen vlak voordat ik ga slapen haha) en dan heb ik zin om te gaan ontbijten. Als ik de dag begin met een goed ontbijt heb ik de hele dag energie voor tien. Dat is superfijn, vooral als je de hele dag moet werken. Doordeweeks kies ik vaak voor een simpel ontbijtje zoals een bakje yoghurt met fruit maar zo nu en dan heb ik ook wel eens zin om iets meer werk te maken van mijn ontbijt. Ik kies dan bijvoorbeeld voor een omelet met avocado en bosui. Dit serveer ik op een lekker rustiek broodje met een vers sapje erbij. De eerste keer dat ik dit ontbijtrecept maakte viel het zo goed in de smaak en nu staat het vaker op tafel. Ook doordeweeks want het staat in 15 minuten op tafel. Super snel dus!

Wij hebben voor dit recept boodschappen gedaan bij PLUS. De Klaverland kaas, het Korenlanders rustiek brood, de avocado en de verse sappen van PLUS zijn echt een aanrader, zo lekker! Wacht dus niet langer, bekijk het recept en duik de keuken in om dit lekkere gerecht te maken.

Recept voor 2 personen
Tijd: 15 min.

Benodigdheden:

  • 4 eieren
  • 1 avocado, ready to eat
  • 1 bosui
  • snufje zout en peper
  • 1 Korenlanders rustiek wit brood
  • 2 plakken Klaverland tuinkruidenkaas
  • evt. een paar cherrytomaatjes

Ontbijt: omelet met avocado en bosuiBereidingswijze:
Meng in een bakje de eieren door elkaar. Snijd de bosui in ringen. Giet een scheutje olie in een pan en voeg de geklutste eieren toe. Voeg ook meteen de ringetjes bosui toe en laat je omelet nu zachtjes garen. Snijd de avocado doormidden en snijd het vruchtvlees in plakjes. Snijd ook het rustiek brood in plakken. Beleg twee plakken brood met allebei een plak Klaverland kaas. Leg hier wat plakjes avocado op. Snijd het omeletje door de helft en leg dit op de boterhammen. Maak het geheel af met een snufje zout en peper en eventueel wat cherrytomaatjes. Serveer je omelet met een glaasje vers sap.
Ontbijt: omelet met avocado en bosui
Dit artikel is in samenwerking met PLUS.

Onze kookboeken