Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
Pittige gehakthapjes

Pittige gehakthapjes

  • Snacks
  • 8 personen
  • 15 min. bereidingstijd
    6 min. baktijd
Pittige gehakthapjes

Zo rond Oud&Nieuws sloven we ons graag uit als het op borrelhapjes aankomt. Van saucijzenbroodjes met kip, oliebollen tot deze pittige gehakthapjes. Serveer de hapjes met wat chilisaus en smullen maar. Maar pas op, ze zijn lekker pittig!

Aan de slag met de pittige gehakthapjes

Haal het filodeeg uit de vriezer en laat ontdooien. Begin dan met het snipperen van de sjalotjes en snijd de rode peper en knoflook fijn. Doe een klein scheutje olie in een pan en fruit de sjalotjes aan samen met de peper en knoflook, ongeveer 2-3 minuten. Breng het gehakt op smaak met de kruiden en bak rul. Roer nog wat sambal erdoor en zet dan het vuur uit.

Schep op ieder filodeegvelletje wat van het gehaktmengsel vouw het deeg tot een soort open envelop en smeer de randen van het deeg in met een beetje (losgeklopt) ei en plak dan dicht. Ga zo door tot al het gehakt op is. Bak de pittige gehakthapjes ongeveer 6-8 minuten in de Airfryer op 180 graden of in de frituur voor 3-5 minuten.

Meer lekkere borrelhapjes

Saucijzenbroodjes met kip

Vietnamese loempia’s

Flammkuchen rolletjes + video

Pittige gehakthapjes

Bewaar het recept voor de pittige gehakthapjes op Pinterest en neem eens een kijkje tussen de andere oud en nieuw recepten!

Pittige gehakthapjes

Onze kookboeken