Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Saucijzenbroodjes met kip

  • Lunch
  • 6 personen
  • 15 min. bereidingstijd
    20 min. oventijd

Saucijzenbroodjes met kip
Regelmatig horen we om ons heen dat mensen liever geen varkensvlees eten. In dat geval valt een lekker saucijzenbroodje meestal af, tenzij je er natuurlijk een saucijzenbroodje met kip van maakt. We vroegen ons ook nog af wanneer je nou eigenlijk een saucijzenbroodje eet, is dat een lunch of meer een snack?

Bereidingswijze: saucijzenbroodjes met kip

Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper het sjalotje en snijd de rode peper heel fijn. Breng het kipgehakt op smaak met de kipkruiden en voeg het sjalotje, de gesneden peper, paneermeel en de helft van het (opgeklopte) ei toe. Meng alles goed door elkaar. Verdeel nu in een soort knakworst-vorm het gehakt over de plakjes bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg goed dicht en druk de randen nog voor de zekerheid aan met een vork Gebruik de ander helft van het ei om de bovenkant van het bladerdeeg in met een beetje ei. Zet de saucijzenbroodjes nu voor ongeveer 20 minuten in de oven. Eet smakelijk!

Tip: je kunt voor het snijden van de rode peper wat olijfolie op je handen smeren, hierdoor ‘worden je handen minder pittig’. Scheelt weer als je per ongeluk na het snijden van de peper even in je ogen wrijft.
Tip: probeer ook eens onze vegetarische saucijzenbroodjes of neem een kijkje tussen al onze lunch recepten.
Saucijzenbroodjes met kipBewaar het recept voor de saucijzenbroodjes met kip op Pinterest!
Saucijzenbroodjes met kip

Onze kookboeken