Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Vegetarische saucijzenbroodjes

  • Snacks

Vegetarische saucijzenbroodjesDeze vegetarische saucijzenbroodjes zijn echt heel lekker en makkelijk om te maken. Jorrit wist niet dat er vegetarisch gehakt in zat en proefde het niet eens! Dus ook voor de vleesliefhebber is dit een heel geschikt recept. Je kunt voor Oud en Nieuw bijvoorbeeld ook kleine saucijzenbroodjes maken. Gebruik dan bijvoorbeeld een rol bladerdeeg.

Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken voor hapjes voor Oud en Nieuw? Bekijk hier dan onze Oud en Nieuw recepten. Van borrelhapjes tot een oliebollen recept!

Recept voor 8 saucijzenbroodjes
Tijd: 25 min. + 25 min. in de oven

Benodigdheden:

  • 400 gr vegetarisch gehakt (ik heb vega gehakt van Naturli gebruikt)
  • circa 6 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 2 tl Mexicaanse kruiden
  • 1 teen knoflook
  • 1 sjalotje

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper het sjalotje en snijd de knoflook fijn. Meng het vegetarische gehakt met de Mexicaanse kruiden, sjalotje en de knoflook. Verdeel het vegetarische gehakt ongeveer in 6 gelijke stukken. Vorm met je handen 6 rolletjes van het gehakt. Leg het gehaktrolletje op een plakje bladerdeeg, ongeveer 1-2 cm naast de rand.

Vouw het bladerdeeg dubbel en druk het randje aan met een vork. Smeer de bovenkant van het bladerdeeg in met een beetje geklutst ei of melk.

Bak de saucijzenbroodjes ongeveer 25 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn.
Bewaar het recept voor deze vegetarische saucijzenbroodjes op Pinterest!

Ook lekker: 7x bladerdeeghapjes.

Onze kookboeken