Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Pulled chicken bladerdeeghapjes

  • Snacks
  • 8 personen
  • 25 min. bereidingstijd
    25 min. oventijd
pulled chicken bladerdeeghapjes

De laatste week van het jaar staat in het teken van oliebollen en andere lekkere hapjes. Natuurlijk eten we ieder jaar wel een oliebolletje, maar ons doe je meer plezier met een lekker bladerdeeghapje. Dat kunnen ham kaas stengels zijn, een appelflap hete kip bladerdeeghapjes of deze pulled chicken bladerdeeghapjes.

Pulled chicken staat hier met enige regelmatig op tafel. Soms blijft er wel eens een restje over dat we dan invriezen. Met zo’n restje hebben we toen deze hapjes gemaakt. Aangezien niet iedereen een restje pulled chicken in de vriezer heeft liggen gebruiken we voor dit recept een manier om snelle pulled chicken te maken zodat je geen uren bezig bent met het maken van deze hapjes.

Aan de slag met de pulled chicken bladerdeeghapjes

Verwarm de oven voor op 200 graden. Begin met het opzetten van een pan water en kook de kip in 13-15 minuten gaar. Snijd de ui in halve ringen en fruit deze aan in een pan met een scheutje olie voor 5 minuten. Doe dan de barbecuesaus erbij in de pan en zet het vuur uit. Trek de kip met twee vorken uitklaar. Je kunt hiervoor ook een keukenmachine gebruiken met een garde, klinkt gek maar werkt super. Meng dan de kip door de saus. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat en vul ze voor de helft met kip (laat de randen vrij). Vouw de het bladerdeeg dicht en druk de randen met een vork aan. Klop een ei los en smeer de bovenkant van het deeg in met een beetje ei. Bak de bladerdeeghapjes in 20-25 minuten mooi goudbruin.

pulled chicken bladerdeeghapjes

Bewaar het recept voor de pulled chicken bladerdeeghapjes op Pinterest!

pulled chicken bladerdeeghapjes
meer hapjes
pittige bladerdeeghapjes met kipgehakt

Pittige bladerdeeghapjes met kipgehakt

Pittige gehakthapjes

Pittige gehakthapjes

Hapjes met ham en kaas

Onze kookboeken