Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
hartige oliebollen

Hartige oliebollen

  • Bakken
  • 15 personen
  • 50 min. bereidingstijd
    30 min. baktijd
hartige oliebollen

Blij dat het einde van 2020 in zicht is, op naar een veel mooier 2021! Ook dit jaar sluiten we toch gewoon traditiegetrouw het jaar af met zelfgebakken oliebollen. Dat doen we natuurlijk met ons gewone oliebollen recept, maar dit keer maken we ook eens hartige oliebollen met ham en kaas. Leuk voor de afwisseling. Klik hier voor nog meer Oud en Nieuw recepten.

Aan de slag met de hartige oliebollen

Doe de bloem in een grote kom en meng hier de gist doorheen. Dan de suiker, de boter, het eitje, citroensap, bieslook, melk en zout erbij. Meng alles met een mixer/keukenmachine tot een mooi glad beslag. Snijd de kaas in kleine blokjes, de hamblokjes wat kleiner en snipper de sjalotjes. Meng de kaas, ham en sjalotjes door het beslag. Bedek de kom met een schone theedoek en zet weg, op de eettafel bijvoorbeeld, voor 30 minuten.

Verwarm ondertussen de olie in de frituurpan tot 175 graden. Als de 30 minuten rusttijd zijn verstreken en de olie is mooi heet, kun je gaan bakken. Schep met een vochtige ijsschep vier-vijf scheppen beslag in de frituurpan. Zorg dat er voldoende ruimte overblijft voor de oliebollen om vrij te kunnen ‘dobberen’. Bak de hartige oliebollen mooi goudbruin, ongeveer 2-3 minuten per kant. Schep de hartige oliebollen uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Bak ondertussen de volgende lading bollen.

hartige oliebollen
meer feestelijke hapjes

Appelbeignets

Oliebollencake

Pastaprikker met ham en kaas

Pasta prikker met ham en kaas

Bewaar het hartige oliebollen recept op Pinterest!

hartige oliebollen

Onze kookboeken