Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Frietburger

  • Hoofdgerecht
  • 3 personen
  • 10 min. bereidingstijd
    15 min. kooktijd
friet burger

De frietburger, het doet ons een beetje denken aan een soort broodje kapsalon. Toch wel een beetje de ultieme snackmaaltijd als je het ons vraagt. Wat is jouw ultieme snackmaaltijd? Een lekkere pizza, patatjes of iets heel anders?

Aan de slag met de frietburger

Begin met het op smaak brengen van het gehakt. Doe het gehakt in een kom of een diep bord. Doe de kruiden, de ketchup en het eitje erbij en meng goed door elkaar. Dan de paneermeel erbij, net zoveel als nodig is om mooi stevige burgers te kunnen vormen. Maak de burgers. Snijd de ui in halve ringen. Doe een scheutje olie of een klontje boter in een pan en fruit de ui aan. Als de ui na ongeveer 5 minuten bruin begint te verkleuren schep je de uienringen uit de pan. Doe nog een scheutje olie of boter in de pan en bak de burgers in ongeveer 10 minuten gaar. Leg in de laatste minuten nog een plakje cheddar op de bovenkant van de burger en laat lekker smelten. Bak ondertussen de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking en bak ook de hamburgerbroodjes volgens de instructies op de verpakking. Snijd de tomaten in plakjes en was de sla.

Dan is het nu tijd om de burger te bouwen! Snijd de broodjes doormidden, leg er wat sla op, dan een burger, tomaat, ui, friet, saus en de bovenkant kan erbovenop. Zelf zijn we helemaal gek van gembersaus, maar je kunt ook bijvoorbeeld gewoon mayo, ketchup of curry ertussen doen.

friet burger

Bewaar het frietburger recept op Pinterest!

friet burger
ook lekker

Mitraillette

Mexicaanse zoete aardappelfrietjes

Nacho frietjes met bosui en kaas

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken