Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Mitraillette

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 30 min. bereidingstijd
mitraillette / pain americain

Wel eens gehoord van een ‘mitraillette’ of een ‘pain americain’? Dit is een gevuld stokbrood met frietjes, hamburger, kaas, knoflooksaus en rauwkost. Klinkt misschien een beetje gek, maar het is echt ontzettend lekker. Het deed ons een beetje denken aan een Kapsalon/Kipsalon. Toen wij dit gerecht aan het maken waren en een foto ervan deelden op Instagram, was de vraag naar het recept zo groot. We zijn toen meteen achter de computer gedoken om het recept uit te werken. Dus bij deze!

Bereidingswijze:

Je kunt voor dit recept kant-en-klare hamburgers gebruiken of zelf hamburgers maken. Wij hebben voor 2 broodjes ongeveer 250 gram gehakt gebruikt.

Verwarm de oven voor volgens de instructies op het pak van de stokbroden. Leg de stokbroden in de oven en bak ze af. Begin met het bakken van de hamburgers en de frietjes. Als je hamburgers gebakken zijn, leggen wij nog een plakje cheddar kaas erop. Wij bakken de frietjes in onze Airfryer, maar je kunt ze uiteraard ook frituren of in de oven afbakken.

Ondertussen maken wij zelf knoflooksaus, maar je zou ook een kant-en-klare variant kunnen gebruiken.

Snijd de tomaten in plakjes. Snijd de stokbroden open en beleg de broden met de hamburgers, frietjes, plakjes tomaat en knoflooksaus.

mitraillette / pain americain

Bewaar het recept voor de mitraillette/pain americain op Pinterest

mitraillette / pain americain

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken

1 reactie op “Groene curry met kip uit de slowcooker”
Reacties zijn uitgeschakeld voor deze post.