Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Mitraillette

 • Hoofdgerecht
 • 2 personen
 • 30 min. bereidingstijd
mitraillette / pain americain

Wel eens gehoord van een ‘mitraillette’ of een ‘pain americain’? Dit is een gevuld stokbrood met frietjes, hamburger, kaas, knoflooksaus en rauwkost. Klinkt misschien een beetje gek, maar het is echt ontzettend lekker. Het deed ons een beetje denken aan een Kapsalon/Kipsalon. Toen wij dit gerecht aan het maken waren en een foto ervan deelden op Instagram, was de vraag naar het recept zo groot. We zijn toen meteen achter de computer gedoken om het recept uit te werken. Dus bij deze!

Bereidingswijze:

Je kunt voor dit recept kant-en-klare hamburgers gebruiken of zelf hamburgers maken. Wij hebben voor 2 broodjes ongeveer 250 gram gehakt gebruikt.

Verwarm de oven voor volgens de instructies op het pak van de stokbroden. Leg de stokbroden in de oven en bak ze af. Begin met het bakken van de hamburgers en de frietjes. Als je hamburgers gebakken zijn, leggen wij nog een plakje cheddar kaas erop. Wij bakken de frietjes in onze Airfryer, maar je kunt ze uiteraard ook frituren of in de oven afbakken.

Ondertussen maken wij zelf knoflooksaus, maar je zou ook een kant-en-klare variant kunnen gebruiken.

Snijd de tomaten in plakjes. Snijd de stokbroden open en beleg de broden met de hamburgers, frietjes, plakjes tomaat en knoflooksaus.

mitraillette / pain americain

Bewaar het recept voor de mitraillette/pain americain op Pinterest

mitraillette / pain americain

Onze kookboeken

5 reacties op “Mitraillette”
 • OMG!! Broodje hartaanval, haha! Ziet er lekker uit, maar oeiiii…

 • Marc Philippens

  Er zijn zovele mogelijkheden. Het werd eigenlijk geïntroduceerd door de Marokkanen in Brussel, die in hun snackbars allerlei mitrailletten verkopen: met blokjes runderlever, stukjes gemarineerde kip of kalkoen, kleine hamburgerketen gemaakt van vers gehakt met hun geheime kruidenmengeling, kalfhersentjes, ook wel schijven gemaakt van de teelballen van een stier enz… Bij ons in de Belgische frituren krijg je de gewone frituurhamburger, die ik ook wel de kartonnen hamburger durf te noemen…

 • Marjon

  Ik loop er zelf niet meteen warm voor, maar ik denk dat mijn pubers dit geweldig zullen vinden ;-).

 • Bianca

  Lijkt me erg lekker! Ik heb het recept geprint maar kwam tot de conclusie dat de ingrediëntenlijst verdwijnt wanneer je het recept afdrukt, dit gebeurt ook bij de overige recepten. Misschien iets om even naar te kijken want het is wel handig om te weten wat je moet kopen als je je boodschappenlijstje maakt 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.