Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Lasagne van tortellini met tomaten-gehaktsausje

  • Hoofdgerecht

 photo DSC_2368_zps60542d85.jpg
Een lekkere pasta ovenschotel met tortellini, tomatensaus, zelfgemaakte bechamelsaus en geraspte kaas. Van de week waren we van plan lasagne te gaan eten maar bleken we geen lasagnebladen in huis te hebben. Wat we wel in huis hadden was tortellini, en dat bleek een prima oplossing voor een smakelijk avondmaal. Je kunt door deze ovenschotel ook nog wat groenten, zoals wortel, paprika of courgette, doen. 

Tijd: 25 min. + 20 min. in de oven
Recept voor 3 personen

Benodigdheden:

  • 250 gram tortellini
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • 150 gram gehakt
  • 2 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • bechamelsaus, kant-en-klaar of zelfgemaakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel basilicum, 1 theelepel paprikapoeder, snufje zout/peper

 photo DSC_2341_zpsd56edb96.jpg

Bereidingswijze:

Zet een pan op voor het koken van de tortellini. Zodra het water kookt, voeg je de tortellini toe en kook je deze volgens de bereidingswijze op het pak.

 photo DSC_2342_zpsa161ee78.jpg

Snipper het uitje en het teentje knoflook, giet een scheutje olie in een (wok)pan en bak het uitje met de knoflook aan. Zodra het uitje glazig is, voeg je het gehakt toe. Zelf hebben wij het gehakt van te voren op smaak gebracht met wat gehaktkruiden. Bak het gehakt rul en voeg daarna de tomatenpuree toe. Bak de tomatenpuree circa 1 minuut mee en voeg daarna de gepelde tomaten en ketchup toe. Voeg nu ook de kruiden toe zoals de basilicum, paprikapoeder en een snufje zout/peper. Laat dit 10 tot 15 minuten pruttelen.

 photo DSC_2356_zpsf70f6421.jpg

Verwarm ondertussen je oven voor op 220 graden. Kneus met een spatel de gepelde tomaten kapot. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie of boter en schep de helft van de tortellini in de ovenschaal.

 photo DSC_2358_zps49fecd48.jpg
Verdeel de tomatensaus over de tortellini en eindig met de andere helft van de tortellini. Zelf had ik een iets te kleine ovenschaal waardoor ik wat saus overhad. De saus kun je de volgende dag ook lekker met pasta eten. Als laatste lekker wat bechamelsaus of geraspte kaas over de lasagne en dan kan de lasagne voor circa 15 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.

 photo DSC_2361_zps57696057.jpg

Eet smakelijk!

 photo DSC_2375_zpsc560e91f.jpg

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken