Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Italiaanse aardappeltjes

  • Hoofdgerecht

 photo DSC_2888_zps2899809e.jpg
Aardappeltjes, ze kunt ze op allerlei manieren eten. Gebakken, gekookt, uit de oven, in de schil en ga zo maar door. Wij hebben deze  keer een Italiaanse variant gemaakt met verse Italiaanse kruiden, een uitje en cherrytomaatjes. Mmm lekker en simpel maar net even anders. Benieuwd naar het recept voor Italiaanse aardappeltjes? Lees dan gauw verder!

Tijd: 30 min.
Recept voor 2 personen

Benodigdheden:

  • 5/6 aardappels
  • verse kruiden zoals: oregano, tijm of rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • halve ui
  • 4 cherrytomaatjes
  • snufje zout/peper
  • eventueel een klein beetje parmezaanse kaas

 photo DSC_2868_zps440993e8.jpg

Bereidingswijze:

Begin met het opzetten van een pan water voor de aardappels. Je hoeft de aardappels niet persee voor te koken, maar ik vind het altijd wel lekker. Schil de aardappels en snijd deze in kleine blokjes.

 photo DSC_2869_zps2c483151.jpg

Zodra het water kookt, voeg je de aardappels toe en kook je deze circa 10 minuten (vastkokende aardappels).

 photo DSC_2870_zps5b99244c.jpg

Snipper ondertussen een uitje, snijd de cherrytomaatjes in vieren, snijd het teentje knoflook heel fijn net zoals de verse kruiden. Als de aardappels klaar zijn met koken, giet je deze af en laat je deze even een beetje afkoelen. Giet vervolgens een scheutje olie in een hapjespan en zodra de olie warm is voeg je de aardappeltjes toe. Doe de deksel op de pan en laat de aardappels circa 5 minuten bakken op een middelhoog vuur. Na 5 minuten voeg je het gesnipperde uitje, de knoflook, de verse kruiden en de cherrytomaatjes toe.

 photo DSC_2875_zps87ebd434.jpg

Bak de aardappeltjes nog ongeveer 7 minuten totdat de tomaat, ui en de aardappeltjes lekker zacht zijn. Als je de aardappeltjes niet hebt voorgekookt, bak de aardappeltjes dan circa 18-20 minuten in totaal. Breng de aardappeltjes op smaak met een snufje zout en peper eventueel wat parmezaanse kaas. Serveer de Italiaanse aardappeltjes met een stukje vlees en salade caprese.

 photo DSC_2882_zpsaab0cf8a.jpg

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken