Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Varieren met soep, doe je zo!

Varieren met soep
Bij ons staat er regelmatig een pan soep op tafel. Wij zijn gek op soep omdat het redelijk snel te bereiden is, je hebt binnen no-time een grote hoeveelheid gemaakt, de volgende dag is het ook nog lekker als lunch én je kunt er allerlei groenten in kwijt. Er zijn oneindig veel soep variaties te bedenken en wij gaan er vandaag een paar aan jullie laten zien. Wat is er nou lekkerder dan een lekkere grote kom met dampende soep, stokbroodje erbij en smullen maar!

Vaak hebben wij aan het einde van de week wat restjes groenten over. Wist je dat bijna de helft van de Nederlanders bijna wekelijks restjes groenten weggooit? Zonde! Want met deze restjes kun je vaak een hele lekkere pan soep maken. Als basis voor onderstaande soepen gebruiken wij de nieuwe pakjes soep van Honig, de ‘Specials’. Honig heeft namelijk vier nieuwe smaken uitgebracht waaraan extra ingrediënten zijn toegevoegd voor een nog intensere smaak. De tomatensoep bevat bijvoorbeeld stukjes zongedroogde tomaat en de bospaddenstoelensoep bevat kleine stukjes cantharellen. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is zelf nog wat lekkere en verse ingrediënten aan de soep toe te voegen en binnen 20 minuten staat er een heerlijke pan soep op tafel.
Varieren met soep
Zelfgemaakte tomatensoep boordevol groenten

Benodigdheden:

  • 1 pakje Honig Specials Tomatensoep met zongedroogde tomaten
  • Halve prei
  • Halve ui
  • 3 tomaten
  • 1 paprika
  • 1 liter water
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • snufje peper
  • verse peterselie

Voor de gehaktballetjes:

  • 125 gram gehakt
  • 1 ei
  • beschuit
  • 1 tl Italiaanse kruiden

Varieren met soep
Bereidingswijze:
Snijd de prei, ui, tomaten en paprika in stukjes. Giet een scheutje olie in een grote soeppan en bak het uitje met de prei en paprika aan. Voeg na circa 3 minuten 1 liter koud water en het pakje Honig tomatensoep toe. Even goed mengen zodat er geen klontjes in de soep komen. Breng het geheel aan de kook en voeg vervolgens de stukjes tomaat, een snufje peper en een theelepel Italiaanse kruiden toe. Als de soep kookt, laat je deze ongeveer 10-15 minuten pruttelen. Zelf heb ik na 15 minuten de soep gepureerd met eens staafmixer maar dat hoef je niet te doen.Varieren met soep
Ondertussen maak je de gehaktballetjes. Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes door elkaar en maak dan kleine gehaktballetjes met je handen. Voeg de balletjes toe aan de soep (eventueel nadat je de soep hebt gepureerd) en laat de balletjes een paar minuten meekoken. Serveer de soep met wat verse peterselie. Je kunt natuurlijk de gehaktballetjes ook weglaten als je een vegetarische soep wil maken.

Tip: heb je nog wat soep over? Laat de soep dan helemaal afkoelen, schep de soep in goede afsluitbare bakjes en vries de soep in. Als je dan een keer geen tijd of zin hebt om te koken, pak je gewoon een bakje soep uit de diepvries.

Tip: ben je per ongeluk met het zout uitgeschoten en is je soep nu veel te zout? Wees dan niet getreurd want je soep is nog te redden! Zorg ervoor dat de soep warm is. Voeg vervolgens een geschilde rauwe aardappel toe die je in tweeën hebt gesneden. Laat de aardappel een tijdje meewarmen met de soep en haal hem dan vervolgens eruit. De aardappel zal het teveel aan zout absorberen.

Varieren met soepVarieren met soep

Lekkere variatietips voor de Honig Specials soepen

Ben je benieuwd naar de Honing Specials soepen? Hieronder geven we je nog een paar tips om de soepen nog lekkerder te maken!

  • Tomatensoep met zongedroogde tomaten
    Voeg eens een vermicelli, een scheutje kookroom en/of een halve rode peper toe om de soep nog meer op smaak te brengen.
  • Bospaddenstoelensoep met cantharellen
    Voeg aan de bospaddenstoelensoep eens 125 gram (kastanje)champignons, 2 bosuien, een lepeltje crème fraiche, een handje gerookte kipreepjes en wat verse bieslook toe.
  • Gegrilde rode paprikasoep met bieslook
    Voeg aan de gegrilde rode paprikasoep eens 2 gegrilde paprika’s, een teen knoflook, een halve ui en een halve rode peper toe.
  • Thaise kippensoep met een vleugje citroengras
    Voeg aan de Thaise kippensoep eens een kipfilet, een scheut kokosmelk, een halve rode peper, een fijngesneden paprika, een bosui en wat verse koriander toe.

Gebruik een pakje Honig Special als lekkere basis voor een grote pan soep en voeg verse ingrediënten die jij lekker vindt (en nog in de koelkast hebt liggen) toe.
Varieren met soep

Maak jij ook wel eens soep met restjes groenten?

Dit is een gesponsord artikel. Dit heeft onze mening niet beïnvloedt.Advertisement

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken