Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

3 onmisbare keukenapparaten

 photo keukenapparaten_zpsj0bpcumk.jpg
Doordat ik voor mijn werk over eten blog, heb ik veel apparaten in huis. We hebben een kast vol! Er zijn echter drie apparaten die voor mij echt onmisbaar zijn (naast een oven, een koelkast, fornuis en een vaatwasser). Dat is de waterkoker, de blender en de keukenmachine. Lees verder om iets meer te weten te komen over mijn favoriete machines.

Waterkoker
Onze waterkoker wordt heel regelmatig gebruikt. Niet alleen om water te koken voor een kopje thee. Maar ook wanneer ik een pan water wil opzetten, kook ik eerst het water in de waterkoker. Soms gebruik ik mijn waterkoker zelf als een soort maatbeker.
IMG_0323
Blender
Ik had het van tevoren niet gedacht, maar ik gebruik mijn blender echt heel vaak. Vooral voor het maken van smoothies, maar in de zomer vind ik het ook lekker om een ijskoffie of milkshake te maken. Ik heb wel gemerkt dat zolang je de blender op je aanrecht laat staan of binnen handbereik houdt, dan gebruik je hem het meeste.
IMG_0327
Keukenmachine (elektrische klopper, staafmixer en hakmachine)
Wij hebben een super fijne keukenmachine van Braun. Er zitten verschillende onderdelen bij, waaronder een onderdeel voor een staafmixer, een elektrische garde/klopper en een hakmachine. Super fijn om een redelijk compacte keukenmachine te hebben waarmee je zoveel kan. De staafmixer is ook echt geweldig, want op de één of andere manier trekt hij niet naar de bodem wanneer je aan het pureren bent en hij spettert niet! De hakmachine vind ik fijn voor het vermalen van koekjes en noten, het fijnsnijden van groenten en ga zo maar door.
 photo IMG_1303_zps4bbd35d3.jpg
Naast de waterkoker, de blender en de keukenmachine zijn er nog een paar apparaten die ik graag in de keuken gebruik:

Tosti-ijzer/tafelgrill
Ook al is het een heel goedkope grill van de Action (we moeten ‘m echt een keer vervangen), toch is het fijn om er één in huis te hebben. Voor het maken van een lekkere panini of een tosti of voor het grillen van bijvoorbeeld zalm.

Broodrooster
Net zoals de tosti-ijzer hebben we ook een super goedkope broodrooster van de Action in huis (echt aan vervanging toe). Het is lekker om zo nu en dan een broodje te roosteren of een pitabroodje te verwarmen.

Slowjuicer
Ik gebruik mijn slowjuicer niet zo vaak als ik zou willen. Het is super fijn om een lekker fruit- en/of groentensapje te maken, maar helaas vergt het wel wat tijd. Daarnaast heb ik mijn slowjuicer niet echt binnen handbereik staan, waardoor ik hem niet zo gauw erbij pak. photo IMG_9260_zpscabc678e.jpg

Onze kookboeken