Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen #10

PicMonkey Collage
Hoi allemaal. In dit artikel laten we jullie weer zien wat wij de afgelopen week gedaan en gegeten hebben. Ik, Sofie, was een paar dagen in Milaan en heb daar onder andere heerlijk gegeten en de Duomo bezocht en Jorrit organiseerde thuis een soort ‘pizzafeestje’ met een heleboel eten.

Maandag maakte ik risotto met mascarpone en vissticks als avondeten, heerlijk! Voeg ook eens een schepje mascarpone toe aan je risotto, dat is namelijk echt zo lekker. Maandag hadden we trouwens ook eindelijk internet in ons nieuwe huis, jeeeh!
IMG_3473 IMG_3474
Dinsdag aten we soep en tosti als avondeten. Het was een soepje met onder andere paprika en courgette en het recept verschijnt binnenkort online. IMG_3478 IMG_3479
Woensdag maakte ik een schaal met mini lasagne (iets te donker gebakken in de oven ;)) en daarbij aten we nog wat sla. Ik maakte een wat grotere portie omdat ik donderdagochtend naar Milaan zou vertrekken en zo had Jorrit donderdagavond nog wat te eten.
IMG_3483
Donderdagochtend vertrok ik rond kwart voor 7 ‘s ochtends naar Schiphol voor een stedentripje met mijn nicht naar Milaan. Rond 11 uur kwamen we aan in Milaan.
IMG_9409
Het was meteen al prachtig weer en helemaal niet zo koud.
IMG_9411
Ons hotel zat dicht bij de Duomo (onderstaande kerk) en dat was echt een super locatie. We zaten eigenlijk midden in de winkelstraat en konden te voet overal makkelijk heen. Als we moe waren konden we eventueel nog met de metro. Ons hotel heette trouwens Hotel Ariston en was prima. Goede locatie, prima wifi en gratis ontbijt.
IMG_9413
Bijna tegenover ons hotel zat een winkel waar ze alleen maar chocolade paaseieren, chocoladerepen, chocolade-eitjes en ga zo maar door verkochten. Ik keek mijn ogen uit en natuurlijk nam ik ook nog wat mee naar huis 😉
IMG_9423 IMG_9425
IMG_9476
Ze verkochten zelf een paasei van 20 kilo voor 229,90 euro, wow!
IMG_9473
‘s Avonds gingen we uiteten bij het restaurant naast ons hotel. Lekker dichtbij en daarnaast stond het restaurant goed aangeschreven. We bestelden beiden een risotto, ik met saffraan en mijn nicht met champignons.
IMG_9432
We sloten de avond natuurlijk af met tiramisu, jammie!
IMG_9433
De eerste dag sloten we ook af met 26.075 stappen. We hadden ongeveer 18,92 km gelopen, wow!
IMG_9434
Donderdag en vrijdag hebben we vooral veel gewinkeld in Milaan en maakte we tussenstops om iets te eten. Vrijdagmiddag lunchte ik met een croque monsieur met groenten (volgens mij courgette en wortel), erg lekker!
IMG_9459IMG_9448
Mijn nicht at een stuk pizza met oa ham en champignons en we deelden nog een soort (?) risottokroketje.
IMG_9449
Na een stuk gelopen te hebben kwamen we uit bij een kasteel en een fontein, erg mooi.
IMG_9456
Omdat we ‘s middags best goed geluncht hadden (en we tussendoor natuurlijk ook nog wat hadden gegeten) hadden we ‘s avonds eigenlijk niet zo heel veel honger. Uiteindelijk zijn we sushi gaan eten, wat prima smaakten.
IMG_9461
Vrijdag ontving Jorrit een lekker pakketje met daarin 2 Tony Chocolonely repen, de amandel zeezout puur en die met discodip. Beide repen waren eerst limited edition maar zitten nu vast in het assortiment.
IMG_2769
Vrijdagavond at Jorrit even lekker (en simpel) een wrap met roerei, roomkaas en ui.
IMG_2762
Zaterdag huurden we in Milaan een auto voor een dag. We wilden namelijk naar een outlet die een uur rijden was vanaf Milaan. Daarnaast was het in Milaan ook slecht weer (veel regen), dus het leek ons ideaal om een dagje een auto te hebben. Het huren van de auto ging prima en we waren al snel onderweg. Toen we al een tijdje Milaan uit waren (het regende ondertussen nog steeds) ging de temperatuur omlaag en begon het te sneeuwen ipv van te regenen. Om een lang verhaal kort te maken, toen we uiteindelijk bij de outlet kwamen lag er wel 15cm sneeuw. Parkeren was onmogelijk omdat de parkeerplaats niet schoon was gemaakt. We hebben nog wel een poging gedaan om te parkeren en toen zaten we meteen vast in de sneeuw. Na veel duwen en de hulp van een Italiaan konden we weer doorrijden. Omdat er absoluut geen mogelijkheid was om te parkeren (overal lag een dik pak sneeuw en heel veel mensen zaten al vast in de sneeuw), zijn we uiteindelijk weer naar Milaan gereden. IMG_9465 IMG_9467
Rond een uur of half 5/5 uur waren we weer in Milaan (terwijl we rond half 12 vertrokken waren), en zijn we ‘s avonds gaan eten bij Eat me & go. Een super leuk tentje waar we onder andere lasagne, een broodje met kip en een paar heerlijke taartjes aten.IMG_9479IMG_9484
Zaterdag had Jorrit een paar collega’s uitgenodigd om de hele dag een spel te gaan spelen. ‘s Avonds moest er natuurlijk wel gegeten worden, dus bestelden ze onder andere een paar pizza’s, Ben&Jerry’s, brownies en patato wedges.
IMG_2773 IMG_2775
Zondag hadden we nog wat uurtje te besteden in Milaan voordat we weer naar Nederland zouden gaan. We gingen onder andere bij de Duomo binnen kijken, wat erg mooi was.
IMG_9489
En daarna was het weer tijd om naar Nederland te gaan. Ik vond Milaan een erg leuke stad, je kan er super goed winkelen en lekker eten.
IMG_9491
Dat was onze week!

Onze kookboeken