Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen #23

We laten je in dit artikel weer zien wat wij de afgelopen week gedaan hebben. We gingen onder andere naar de Taste of Amsterdam waar we heerlijke hapjes van chef Jozef Youssef kregen, we aten een vuurbroodje op Amsterdam Kookt en we gingen barbecuen bij vrienden. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Maandag aten we heel simpel maar lekker: wraps met kipfilethaasjes, gebakken ui, sla, paprika en komkommer.IMG_4344
Dinsdag maakte ik sla met aardappeltjes en paprika uit de oven en een soort hamburgertjes.
IMG_4350
Woensdag maakte ik een soort van kipsate wraps, super lekker.
IMG_4351
Donderdag brachten Jorrit en ik een bezoekje aan de Taste of Amsterdam. Het was ontzettend druk en helaas niet echt mooi weer. Maar we hebben het wel weer erg leuk gehad. We waren namelijk uitgenodigd bij de AEG stand waar we de documentaire Tasteology gingen kijken die laat zien hoe in vier stappen kookresultaten worden bereikt die multisensorieel, duurzaam, voedzaam en smaakvol tegelijk zijn. We bekeken een deel van de documentaire en kregen daarna een hapje wat paste bij wat we net gezien hadden. De hapjes werden geserveerd door chef Jozef Youssef, Creative Director en Chef Patron van het gastronomische project Kitchen Theory.
IMG_4359
Het was oprecht heel erg tof om te horen wat Jozef Youssef had bereidt en waar de ingrediënten vandaan kwamen. We kregen als eerst een klein gerechtje met oude kaas en asperges.
IMG_0043
Daarna kregen we een soort van rundvlees.
IMG_4364
Het derde gerechtje was een ei met een soort krokant laagje er omheen. Jorrit had nog nooit zo’n lekker eitje gegeten zei hij, echt zo lekker was het!
IMG_0044
Als laatste kregen we twee macarons met een soort van vanillevulling erin, mmm! Voor degenen die het leuk vinden, je kunt de afleveringen van Tasteology hier bekijken: Aflevering 1 BronAflevering 2 Koelen,  Aflevering 3 Verwarmen en Aflevering 4 BelevingIMG_0045
Daarna hebben we nog gesmuld van een brownie met chocolade en eentje met witte chocolade en frambozen.
IMG_4369
IMG_4358
IMG_0047
IMG_0049
Vrijdag kregen we een super leuk en vooral lekker pakketje van Verkade met allemaal koekjes omdat een kookboek schrijven je niet zonder wat lekkers doet 😉
FullSizeRender
Vrijdagavond aten we simpel: broodjes uit de oven met een croissantje.
IMG_4379
Zaterdag was het heerlijk weer en genoot  Jorrit van een broodje carpaccio en ik had een broodje met gerookte kip en bacon, mmm!IMG_0054
IMG_0053
Vrijdagavond ging ik met mijn nicht sushi eten in Utrecht en dat was weer lekkerrrr!
IMG_0055
Zaterdag gingen Jorrit en ik weer naar Amsterdam. We gingen namelijk naar Amsterdam Kookt, want het was heerlijk weer en we moesten toch lunchen 🙂 We aten een vuurbroodje met lamsgehakt (aanrader!) en daarna een yoghurtijsje. (en nee we aten geen friet ;))
IMG_0060 IMG_4391
IMG_0062
IMG_0063
‘s Avonds gingen we eten bij vrienden en aten we vlees van de barbecue met een couscous salade en brood enz. Dat was weer super gezellig en erg lekker!
IMG_4397
Dat waren onze foto’s weer van de afgelopen week, hopelijk vond je het leuk om te zien!

Onze kookboeken