Achter de schermen #39

Goedemorgen! Vorige week hebben wij onze ‘Achter de schermen’ foto’s overgeslagen. We waren namelijk twee weken op vakantie in Amerika! Vandaag laten we jullie daarom al onze vakantie foto’s zien, verwacht veel hamburgers en fastfood ;). Wij zijn gisterochtend weer teruggekomen en weer helemaal fris en fruitig om weer aan de slag te gaan voor Lekker en Simpel. We vonden het jammer dat onze vakantie weer voorbij was maar we moeten eerlijk zeggen dat we het eten ook wel een beetje zat waren daar. Eindelijk weer normaal eten en koken, jeeeh! Verwacht binnenkort dus ook wat Amerikaanse recepten.


Vrijdag 18 september vlogen we om 09:00 uur richting Orlando, Florida. Om ongeveer 13.30 uur, lokale tijd, kwamen we aan in Orlando. We hebben toen een auto gehuurd en zijn daarna meteen naar ons hotel gereden. Omdat we honger hadden, zijn we eigenlijk vlak daarna naar TGI Friday’s gereden (die dichtbij ons hotel lag) om daar een hamburger te eten. Ik had gelezen dat de hamburgers daar lekker zijn, dus dat moesten we uitproberen.
IMG_1077
Van binnen ziet het er echt Amerikaans uit. TGI Friday’s zit trouwens door heel Amerika en je kunt het ook in Europa vinden.
IMG_1080
Bij binnenkomst kozen we beiden voor een lekker fris drankje (ikzelf citroenlimonade en Jorrit natuurlijk cola). Het was buiten namelijk 30 graden en best wel benauwd en plakkend weer. Daar hadden we alweer dorst van gekregen.
IMG_1083
In Amerika zijn de porties eigenlijk bijna altijd groot. Daarnaast krijg je vaak ook een groot glas met drinken dat gratis wordt nagevuld (zonder dat je er soms om vraagt). Soms is dit fijn maar soms ook wel eens irritant als je eigenlijk aan 1 glas wel genoeg had.
We bestelden beiden een cheeseburger met frietjes en die smaakte echt heel erg goed. We hadden nog nooit zo’n lekkere hamburger gegeten. De hamburger heeft een lekkere soort van gegrilde/bbq smaak en is ook niet te dik zodat je hem makkelijk kunt eten. Natuurlijk konden we deze hamburger en frietjes niet helemaal op.
IMG_1085
Na het eten zijn we nog wat gaan winkelen en verder hebben we niet veel gedaan omdat door het tijdsverschil het een hele lange dag was. Daardoor zijn we lekker vroeg naar bed gegaan. Zaterdagochtend zijn we al vroeg richting Apopka gereden, wat ongeveer een uurtje rijden was. Daar wilden we gaan ‘tuben’ in een soort van riviertje. We huurden twee banden en zijn toen het water in gedoken. Door de rivier wordt je een tijdje meegevoerd tot het ‘einde’ en dan kun je weer terug gaan lopen.
IMG_8869
IMG_1087
Het was echt heel mooi groen en het zag er prachtig uit. Na een tijd hadden we het wel gezien en zijn we iets door gereden om vervolgens te gaan kanoën. Hier hebben we helaas geen foto’s van omdat we onze telefoon niet mee durfde te nemen op de kano. Tijdens het kanoeen (8,5 mijl wat ongeveer 14 km is, wow!) hebben we aligators gezien en schildpadden. Met de kano ging je door een soort van jungle, wat het prachtig was. Alleen was 8,5 mijl voor ons wel een beetje ver haha.

Na het kanoen zijn we nog even richting een outlet gegaan (in Florida heb je echt heel veel winkelcentrums) en daar at Jorrit 2 bolletjes (of eerder gezegd: 2 bollen) cookie dough en ik dronk een milkshake ” Death by chocolate”.
IMG_1098
IMG_1096
IMG_1095
Zondagochtend gingen we al vroeg op pad. Om 7 uur ‘s ochtends zaten we al in de auto richting Reston, een plaatstje dichtbij Washington DC. Het was vanaf ons hotel bijna 1400 km rijden, dus we hadden nog wel wat voor de boeg. We gingen dat hele eind rijden omdat we Jorrit zijn broer en vrouw wilden gaan verrassen. Zij wonen namelijk in Reston en we wilden ze gaan verrassen met een bezoekje.
IMG_1104
We hadden eigenlijk helemaal geen eten mee voor onderweg, dus we moesten een paar keer stoppen om wat te eten. (Helaas) zijn er langs de kant van de weg weinig gezonde opties. Rond 10.30 uur aten we een chocolate chip wafel bij de Waffle house.
IMG_1109
IMG_1110
Rond een uur of 3 aten we uiteindelijk bij de Mc Donalds een wrap, wat frietjes en kip nuggets. We waren al een tijdje op zoek naar wat te eten, maar we kwamen niet echt iets beters tegen. Het smaakten ook helemaal niet echt lekker eigenlijk. Wij kunnen na zo’n slechte/niet lekkere maaltijd best wel balen.
IMG_1117
Na wat files bij Richmond kwamen we uiteindelijk pas om 21.30 uur aan bij ons hotel in Sterling, ongeveer 10 minuutjes rijden van Reston. De volgende ochtend waren we alweer vroeg wakker door de jetlag en deden we nog een paar dingetjes voor de website. En wat waren we al zenuwachtig om Bas (Jorrit zijn broer) te gaan verrassen op zijn werk, haha.
IMG_1123
Een heleboel ketens in Amerika zijn 24 uur per dag open, net zoals deze Ihop. Bij Ihop kun je onder andere een heleboel gerechten met ei eten, pancakes enzovoort.
IMG_1125
Bij binnenkomst krijgen we een tafeltje toegewezen met twee bankjes. Als je kiest voor bijvoorbeeld koffie krijg je zo’n hele kan op tafel.
IMG_1128
Ik koos voor een omelet gevuld met een soort aardappelrasp, ham en kaas en Jorrit koos natuurlijk voor een omelet met een soort kaassaus en ham. Bij het omelet kun je (gratis) kiezen voor 3 pancakes, geroosterd brood, aardappelrosti of fruit.
IMG_1131
Na het ontbijt zijn we richting Reston gegaan en hebben we daar Bas, Jorrit zijn broer, op het werk verrast. Van dit moment hebben we een filmpje gemaakt dat waarschijnlijk woensdag op onze website verschijnt in een filmpje over onze vakantie. Omdat hij aan het werk was, zijn we na een uurtje richting een winkelcentrum gegaan. Daar hebben we wat rondgelopen en zijn we uiteindelijk even wat gaan eten bij de Cheesecake Factory.
IMG_1136
En daar hebben ze natuurlijk een heleboel soorten cheesecake.
IMG_1138
Wij kozen voor de cookie dough variant en aten daarnaast een quesadilla. We hadden hele hoge verwachtingen van de Cheesecake Factory maar wij vonden het eigenlijk tegenvallen en zijn er niet meer na terug gegaan. Het smaakte beiden helaas niet echt lekker.
IMG_1141
IMG_1144
Daarna zijn we nog even naar het hotel gegaan en vervolgens was het alweer tijd om richting Bas en Natasja (Jorrit zijn broer en zijn vrouw) te gaan. We zijn vervolgens gaan eten bij een heel leuk restaurantje, Bartaco. Daar aten we tortillachips met guacamole.
IMG_1146
Vervolgens een soort taco’s met een vulling naar keuze, bijvoorbeeld vis, falafel, vlees of bloemkool. Echt een super leuk concept en het smaakte heerlijk!
IMG_1148
En als toetje aten we churros met chocoladesaus, ZO lekker!
IMG_1151
Vervolgens was het alweer dinsdag. Dinsdag zijn we gaan minigolven (dat vinden wij altijd super leuk om te doen). Daarna zijn we nog wat gaan rondrijden en uiteindelijk weer bij een winkelcentrum terechtgekomen. Tussen de middag zijn we gaan eten bij ‘Five Guys and fries”. Daar zouden ze ook weer hele lekkere burgers moeten eten, en dit moesten wij natuurlijk testen.
IMG_1158
Opnieuw kregen we weer een gigantische portie friet (wat we niet allemaal opaten). De burger smaakte lekker maar niet zo goed als die van TGI Friday’s.
IMG_1160
Daarna zaten we buiten op een bankje nog wat naar de auto’s te kijken. Daarna weer op naar het hotel, even opfrissen en daarna weer naar Bas en Natasja.
IMG_1164
We zijn voor een snelle hap gegaan en hebben bij Vapiano pasta, risotto en pizza gegeten, wat prima smaakten.
IMG_1172
IMG_8891
Daarna zijn we voor 12 dollar per persoon onbeperkt gaan bowlen. De bowlingbanen in Amerika zijn natuurlijk weer gigantisch. Deze bowlingbaan had alleen al bijna 50 banen. Het bowlen was weer super leuk om te doen!
IMG_1175
Woensdag hadden Bas en Natasja de hele dag vrij. We begonnen rond half 12 met een brunch bij Ted’s Bulletin in Reston. Dit was een soort diner waar je allerlei lekkere dingen kunt eten. Ik koos zelf voor een vegetarische wrap met groenten en wat fruit erbij.
IMG_1177
De rest at een clubsandwich, breakfast burrito en geroosterd brood met een omelet.
IMG_1178
Vervolgens zijn we door gegaan naar een natuurpark waar we een paar uur hebben rondgelopen. Het was echt een prachtig natuurpark met waterparken enzovoort.
IMG_1186
IMG_1180
IMG_1184
Vervolgens gingen we met de auto richting Georgetown, een wijk in Washington. We gingen bij een restaurant eten wat dichtbij het water lag. Echt een super leuke wijk om te eten en om in te winkelen.
IMG_1196
We begonnen met een voorgerecht: pretjes met een soort kaasdip en een soort barbecue sausje. Echt super lekker!
IMG_1193
Daarna koos ik voor een risotto met een bloemkoolsteak en de rest at een tosti hamburger, jambalaya en spareribs (geloof ik). Het smaakte allemaal super lekker en daarna hebben we nog wat rondgekeken wat bij winkeltjes.
IMG_1194
Onder andere bij een winkeltje met allemaal kookspulletjes en eten. Daar zagen we onder andere deze lekkere taartjes. We kozen allemaal iets lekkers en aten dat als toetje op.
IMG_1200
Daarna zijn we nog door Washington gereden en hebben we het Lincoln Memorial bezocht. Erg mooi om dit ‘s avonds zo te zien.
IMG_1202IMG_1205
We waren toch lekker bezig, dus we reden ook nog even door naar het Witte Huis (waar ‘s ochtends de Paus nog was geweest). En natuurlijk moesten we hier ook nog even op de foto. Daarna zijn we nog even wat gaan drinken bij Bas en Natasja en toen was het alweer tijd om afscheid te nemen. Donderdagochtend zouden we weer terug gaan rijden naar Orlando. Het was raar om afscheid te nemen, omdat je ze voorlopig weer niet ziet. We hebben echt een super leuke tijd gehad en vonden het echt heel jammer om weer te gaan. De volgende dag waren we dan ook een beetje sip en vroegen we ons af of we niet langer hadden moeten blijven.
IMG_1207
Donderdagochtend reden we alweer vroeg weg, rond 7 uur, en hebben we weer de hele dag in de auto gezeten. Rond 8 uur zijn we gestopt bij Olive Garden, een restaurant, en zijn we wat gaan eten. (Tussendoor hebben we natuurlijk ook nog wel het één en ander gegeten). Als voorgerecht kregen we warme broodjes met een soort kaassaus, heel erg lekker!
IMG_1217
En als hoofdgerecht koos ik voor lasagne en Jorrit voor ravioli.
IMG_1218
Vrijdag hadden we weer een hele dag voor de boeg. We hebben weer wat gewinkeld en minigolf gespeeld. Tussen de middag aten we deze lekkere flatbread met kip en kalkoen.
IMG_1222
‘s Avonds besloten we een kijkje te nemen bij Disney’s Boardwalk. Een plek langs het water waar wat restaurantjes enzovoort zitten. Zoals je ziet was de lucht erg donker en uiteindelijk kwam het ook met bakken uit de hemel. Gelukkig hadden we al wat tijd kunnen rondlopen en hadden we eigenlijk alles wel gezien. We besloten om daarna om wat broodjes en beleg bij de supermarkt te halen en dit in het hotel op te eten.
IMG_1230
IMG_1224
IMG_1227
Zaterdagochtend gingen we weer op tijd op pad en reden we richting de kust. We hebben daar een kano gehuurd voor 2 uur. Voordat we het water op gingen zagen we al meteen een zeekoe, echt super grappig. Daarna hebben we er nog een aantal gezien. Vervolgens zagen we in de verte ineens een vin en al gauw zaten we midden in een dolfijnengroep. De dolfijnen waren echt overal, voor ons, achter ons. Ze waren echt 1-2 meter bij ons vandaan. Dat was echt heel erg bijzonder!
IMG_8911
Na het kanoën zijn we door gegaan naar het Kennedy Space Center dat toch in de buurt lag. Helaas was de entree wel een beetje duur, 50 dollar per persoon, maar we besloten toch te gaan. Het was een leuke ervaring maar wel een beetje duur voor wat het is.
IMG_1235
In het Kennedy Space Center kun je de enige echte Space shuttle bekijken, wat echt heel tof was om te zien! Daarnaast hebben we ook nog in een simulator gezeten. In de simulator werd een raketlancering nagedaan. Al met al was het leuk om eens wat meer over raketten te zien/te horen.
IMG_1236
‘s avonds zijn we weer eens naar een winkelcentrum gegaan en hebben we daarna weer gegeten bij Olive Garden. Vooraf krijg je soep of salade met brood.
IMG_1240
Daarna koos Jorrit voor een pastagerecht en ik koos voor een flatbread met kip en risotto balletjes (beide voorgerechten). We kregen echt weer gigantische porties.
IMG_1242
Wij vinden het gewoon super leuk om ergens te zitten en wat te kletsen en auto’s te kijken en dat hebben we dan ook na het eten weer gedaan. In Florida zie je echt super veel palmbomen. Eigenlijk zijn ze wel overal.
IMG_1243
Zondag zijn we weer wat gaan rond touren in Orlando. We bezochten onder andere de Orlando Eye (waar we niet in gegaan zijn).
IMG_1245
En we aten bij TGI Fridays’s. Jorrit at weer een cheeseburger en ik at soep. Daarnaast deze we ook een soort gevulde aardappels met kaas en spek. Die smaakte erg lekker maar was wel weer een beetje veel.
IMG_1249
Maandag zijn we gaan rijden naar Miami, wat ongeveer 3,5 uur rijden was. Ook in Miami was het weer heerlijk warm. Ons hotel lag ongeveer 2 minuten lopen van het strand en dat was echt perfect. Ook hier weer overal palmbomen 😉
IMG_1256
‘s Avonds zijn we door middel van Trip advisor bij een restaurant naast ons hotel terechtgekomen. Het restaurant heette Spiga en had een Italiaanse kaart. Ook de kok en de medewerkers waren Italiaans. Ik koos voor risotto en Jorrit voor papardelle met een soort tomaten-roomsaus en wauw wat was dit lekker. We kregen er ook nog broodjes met olie bij en ook dit smaakte heerlijk. Ook de medewerkers waren allemaal erg aardig en de sfeer was heel leuk! Het eten was niet goedkoop (ongeveer 60 dollar bij elkaar) maar dat was het echt dubbel en dwars waard. Het was echt te proeven dat de pasta zelfgemaakt werd.
IMG_1258
Omdat het zo goed smaakte, zijn we de volgende dag er weer gaan eten en aten we beide weer dezelfde hoofdgerechten. Daarna namen we ook nog een toetje: chocolademousse. Ook bij het toetje proefde je dat ze deze zelfgemaakt hadden, zo lekker.
IMG_1266
Woensdag besloten we te gaan fietsen in de Everglades (een natuurpark). De tocht was 15 mile (ongeveer 24 km) maar wow wat was dat een uitdaging. De eerste helft ging prima maar daarna werd het zwaar. Het is namelijk bloedheet (30 graden) en heel plakkend en benauwd warm. We kregen tegenwind en er was de tweede helft niet zoveel te zien. Op de foto zien we er misschien heel blij uit maar wat waren we moe haha.
IMG_1271
Hierna zijn we naar het strand gegaan en hebben daar nog een paar uurtjes vertoefd. ‘s Avonds besloten we ergens te gaan eten, maar dat viel jammer genoeg tegen in vergelijking met het Italiaanse restaurant.
IMG_1276
We hebben vijf dagen in Miami doorgebracht en we waren daar eigenlijk alleen maar op het strand en af en toe even in het winkelcentrum te vinden. Natuurlijk ging er af en toe ook wel een Starbucks in.
IMG_1280
Vrijdagavond zijn we weer teruggereden naar Orlando en aten we ‘s avonds weer bij Ihop.
IMG_1285
Zaterdag hebben we nog een paar dingetjes gedaan en ‘s middags zijn we weer naar het vliegveld gereden. Om 18:25 uur zijn we weer op het vliegtuig gestapt en zondagochtend zijn we aangekomen in Amsterdam.

Als het goed is komt er woensdag nog een video online van onze vakantie. Fijne week gewenst!

Onze kookboeken

7 reacties op “Achter de schermen #39”
 • Ottoline

  Jullie hebben genoten zo te zien. Erg he om weer afscheid te moeten nemen. Ik heb ik California gewoond en och wat heb ik toen die tijd veel gehuild. Ben ook in Florida geweest, de Disney Boardwalk en Kennedy Space Center ken ik wel. Geen Whole Foods bezocht? Supermarkt met organic products. Geweldig om te zien.

 • Wat een leuke vakantie! Vooral dat Italiaanse restaurant klinkt goed!

 • Gerda

  Gerda zegt, zeker iets aan gewicht gewonnen? P

 • Ria.

  Wat een prachtige reis, mooi verslag en heerlijke smulfoto’s, hoeveel kilo zijn jullie aangekomen ? (haha) Ik ben benieuwd naar de film.

 • Mmmm!! Ziet er echt goed uit. Wel jammer dat jullie wat tegenvallers hadden met het eten.
  En die énorme porties, dat herinner ik me nog wel van toen ik in de USA was. Aan een voorgerecht had ik meestal al wel genoeg…. Ik wil terug!

 • Mouna

  Zo grappig! Bij de eerste foto van Fridays dacht ik ‘dat ziet er bekend uit’ en ik lees jullie reisverslag en zie dat jullie in Orlando zijn geweest. Daar komen we regelmatig, toevallig volgende week weer 😉 Leuk om al ‘onze bekende plekjes’ door jullie ogen te zien 😉
  Qua eten is het inderdaad beetje zoeken in USA/Orlando maar ik ben iemand die graag goed eet en inmiddels heb ik wat ketens gevonden die prima eten serveren (Macaroni Grill misschien nog geprobeerd of UNO?). Ontbijten kun je in Orlando eigenlijk alleen maar goed bij First Watch of Denny’s 😉
  Maar hartstikke leuk verslag. Benieuwd naar jullie film!

 • Jacqueline van Weelden

  Wow….ziet er allemaal super uit. Krijg er honger van hahahahaaha. Heerlijk genoten zo te zien TOPPIE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *