Achter de schermen #41

Goedemiddag! Vandaag laten we weer zien wat wij de afgelopen week gedaan en gegeten hebben. We zijn onder andere in Amsterdam geweest, naar de bioscoop en we hebben ge-kaasfondued.

Maandag eet ik tussen de middag een lekker zelfgemaakt soepje. Het recept voor deze soep verschijnt binnenkort online. Ik vond hem in ieder geval voor herhaling vatbaar. Daarna haast ik mij naar Hoofddorp voor een afspraak.IMG_1440
Vorige week zaterdag ontvingen wij onze nieuwe lamp van Sissy-Boy en wat is ie leuk!
IMG_1442
Maandagavond aten we simpel: broodjes uit de oven. Moet ook wel eens kunnen 😉
IMG_1447
Maandagavond kregen we van Jorrit zijn ouders, die in Antwerpen waren geweest, heerlijke chocoladetruffels, mmm!
IMG_1449
IMG_1451
Dinsdagavond aten we gebakken aardappels (zelf geschild zijn ze het allerlekkerste) met vissticks en wat Mexicaanse groenten.
IMG_1463
IMG_1465
Woensdagmiddag maakte ik weer een soepje, ditmaal een lekkere pittige Mexicaanse soep. Het recept verschijnt binnenkort online.
IMG_1476
Woensdagavond aten we weer een nieuw recept voor Lekker en Simpel. Het recept werd goedgekeurd door Jorrit en was zeker voor herhaling vatbaar.
IMG_1487
Donderdag at ik nog een restje van de soep die ik maandag tussen de middag at. Altijd lekker als het buiten regent en koud is.
IMG_1494
Donderdag werd er weer een lading met boodschappen afgeleverd door de Albert Heijn, fijn hoor!
IMG_1495
Donderdagavond hebben we deze kaasfondue van Emmi uitgetest. We kregen deze een week eerder opgestuurd, en aangezien wij gek zijn op kaas en kaasfondue moesten we deze wel uittesten.
IMG_1501
Ik dekte de tafel gezellig en ik maakte wat lekkere dingetjes voor in en bij de kaasfondue. Wij vinden het altijd lekker om aardappeltjes te bakken en deze in de kaasfondue te dippen, daarnaast nog wat paprika, broccoli en broodjes natuurlijk. Ook gehaktballetjes vinden we lekker bij de kaasfondue.
IMG_1505
We waren bang dat de kaasfondue een sterke wijnsmaak zou hebben, maar het tegendeel was waar. De kaasfondue smaakte licht naar wijn en was erg lekker. Daarnaast was het gewoon een kwestie van de kaasfondue opwarmen in de oven of de magnetron. Daarna zet je het bakje met kaasfondue op de standaard. De standaard en het theelichtje zitten in de verpakking. Je steekt het kaarsje aan en zo blijft de kaasfondue lekker warm. Echt super handig! We zijn trouwens niet gesponsord door Emmi 😉 We vonden dit oprecht heel lekker en gaan deze kaasfondue vaker kopen. Onder andere te koop bij de Jumbo en de AH.
IMG_1513
Vrijdagmiddag lunchte ik met een gevulde paprika met rijst, dit was ook weer een receptje haha.
IMG_1547
Vrijdagavond hadden we niet veel tijd om te eten omdat we om 18:45 uur bij de bioscoop wilden zijn. We aten dus beide 2 kleine pizzaatjes.
IMG_1553
IMG_1554
En toen raceten we naar de bioscoop. We zijn naar The Martian geweest en dat was echt een super goede film over Mars. Echt een aanrader!
IMG_8872
Zaterdag deden we weer eens een rondje Amsterdam. We liepen langs de kermis op de dam. Pff al die hoge attracties zijn niets voor ons haha.
IMG_8873
Tussen de middag aten we bij een nieuwe hotspot waar jullie binnenkort meer over kunnen lezen.
IMG_8882
Zaterdagavond hadden we niet zoveel honger meer omdat we tussen de middag flink hadden geluncht. Het werd dus weer een broodje uit de oven.
IMG_1568
Zondagochtend bakte Jorrit croissantjes voor het ontbijt af, lekker hoor!
IMG_1570
Zondag moesten we foto’s maken voor een nieuwe samenwerking. Omdat het in ons huis vrij donker is in de keuken/bij de eettafel, gingen we foto’s maken bij Jorrit zijn ouders thuis. Binnenkort zullen jullie de foto’s wel voorbij zien komen op onze site 🙂
IMG_2366
Even testen of het licht goed is en hoe de tafel eruit ziet op camera.
IMG_2368
‘s Avonds stond Jorrit weer eens in de keuken en hij maakte risotto. Omdat ik eigenlijk altijd risotto maak, vond ik het moeilijk om Jorrit niet de hele tijd aanwijzingen te geven hoe hij het moest doen haha. Jorrit probeerde een risotto na te maken die ik in Miami had gegeten en het resultaat was erg lekker!
IMG_1572
Een vrij simpele maar wel hele smaakvolle risotto met ui, knoflook, parmezaanse kaas en tomaatjes.
IMG_1578
En dit was onze week weer. Sinterklaas komt steeds dichterbij, dus we gaan deze week weer eens nadenken welke lekkere Sinterklaasrecepten we gaan maken. Als jullie nog tips hebben, horen we het graag!

Onze kookboeken

1 reactie op “Achter de schermen #41”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *