Achter de schermen bij Lekker en Simpel

We zijn nu al weer meer dan een jaar bezig en daarom leek het ons leuk om jullie een (klein) kijkje achter de schermen te geven. Dagelijks besteden we veel uren aan het bedenken van recepten, het koken, fotograferen, het typen van recepten en het plaatsen op onze site. Maar wel vinden het echt ontzettend leuk om te doen! En alle leuke reacties die we elke dag krijgen op onze recepten, zorgen er voor dat we ons steeds weer willen verbeteren en nieuwe dingen bedenken.

Het begint allemaal met het bedenken van een recept. Soms, na lang surfen op het internet, kom je op een leuk idee maar soms gebruiken we ook wel eens alleen pen en papier om een recept te bedenken.

Als we, na veel denken, hebben bedacht welke recepten we allemaal gaan maken, moet er natuurlijk nog een lijstje worden gemaakt.

Helaas hebben wij een klein appartement met en piepklein keukentje. Wij dromen van een keuken die minimaal 3 keer zo groot is met een kookeiland. Maar gelukkig smaken de recepten er niet minder om, want ook in een kleine keuken kun je lekker koken.

Misschien hebben jullie het wel gemerkt maar koken zonder kruiden doen wij eigenlijk nooit. Onze kruidenrekje zit dan ook stampvol met allerlei soorten kruiden, van paprikapoeder tot peterselie en van cayenne peper tot kerrie, heerlijk! Koken zonder kruiden kunnen wij ons echt niet voorstellen.

Omdat wij vaak ook ’s avonds recepten maken, en we onze foto’s zo goed mogelijk willen maken, hebben wij een fotostudio. Voor ons is dit echt ideaal, want op elk moment op de dag heb je genoeg licht om een redelijk goede foto te maken.

Onze kookboeken

16 reacties op “Achter de schermen bij Lekker en Simpel”
 • petra

  heb ook een keukenkastje VOL met kruiden. Af en toe heeft een kruidengigant een leuk nieuw iets om de boel te bewaren, maar lekker balen als ze na 2 jaar ofzo de potjes volledig veranderen. Wat moet ik nou met ovale potjes en dekseltjes die na 2 keer niet meer sluiten en niet meer in systeem passen
  en waar je alle potjes weer stuk voor stuk uit je bak met potjes moet halen (bij gebrek aan beter systeem), want er staat maar op 1 kant wat erin zit en niet bovenop bijv. Ik heb dus van sommige kruiden een overschot omdat ik geen overzicht heb. Nog erger, de zakjes die na openen niet meer te sluiten zijn…
  Snap best dat die giganten willen verdienen, maar belachelijk wat ik in de afgelopen jaren ook weg moest gooien…..

 • Leuk om te zien! Bij mij moeten ze elke dag even wachten voordat ze mogen eten, want er moet eerst een foto gemaakt worden. Zo’n fotostudio lijkt mij ook wel wat. Soms zit het licht niet helemaal mee. En in een restaurant kan het ook erg lastig zijn, maar ja om nou zoln studio mee te nemen hahaha!

  Toevallig vandaag weer iets van jullie gekookt, was weer heerlijk: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=269824439821989&set=a.172351082902659.39077.172246459579788&type=1&theater

  groetjes uit Curacao, Martine

 • Laura

  Bedankt voor elke dag weer nieuwe inspiratie! Een hele fijne en overzichtelijke website met makkelijke en heerlijke recepten! Vooral de stap voor stap fotos zijn ideaal! Kortom, keep up the good work!!

 • Zo leuk om eens een kijkje achter de schermen te krijgen. Waar hebben jullie die fotostudio vandaan?

  • Lekker en Simpel

   Wij hebben onze fotostudio met lampjes gekocht bij de Stapless. Maar ik heb precies dezelfde fotostudio met lampjes ook vaak gezien bij de Xenos. Zo nu en dan hebben zij deze in de aanbieding.

 • ik vind dit een te gekke said en de gerechten vind ik supper kijk elke dag
  om te zien wat voor lekkers er bij zit en heb al veel gerechten geprobeerd
  die super lekker waren vind het super wat jullie allemaal doen echt toppie
  hoop dat het nog lang mag blijven bestaan.

 • ans

  Geweldig wat jullie presteren!!! Dat er achter zo’n “grootse site”zo’n eenvoudig keukentje en studiootje zit….echt leuk!!! Zo zie je maar weer, het hoeft niet altijd super de luxe te zijn om écht goed te zijn!! Ik geniet van jullie recepten en heb er al heel wat gemaakt. Succes en ga vooral zo door!!

 • Dat fotostudiootje is echt schattig, en ook heel handig lijkt me! Vinden jullie het dan niet vervelend dat je eerst foto’s moet maken en daarna pas kan eten? 😉

  • Lekker en Simpel

   Leuk he die fotostudio! Het is inderdaad wel eens lastig om niet meteen te willen aanvallen en het recept te proberen, haha.

 • willemien

  Ik ben heel erg blij met jullie. Ik kijk elke dag weer uit naar een nieuw recept en ik heb al diverse recepten gebruikt en met groot succes.
  Dank.

 • Agnes

  Wat een leuk idee, zo’n letterlijk “kijkje in de keuken”.
  Ik ken die tasjes, ik zag ze in een kookwinkel in zuid Frankrijk .

 • M

  Wat leuk om dat ook eens te zien! Vooral die kleine fotostudio 🙂

 • Mieke

  Sinds kort volg ik jullie via facebook/nieuwsmail en ik ben altijd erg benieuwd welk recept jullie weer opsturen. Al een aantal recepten heb ik geprobeerd en ik ben er erg blij mee. Inderdaad Simpel én lekker. Wat ook wel erg fijn is dat jullie niet allemaal pakjes gebruiken, maar het kruidengebruik stimuleren!! Hopelijk gaan jullie nog heel lang door!!!

  • Lekker en Simpel

   Bedankt voor de complimenten en wat leuk om te horen allemaal! We proberen inderdaad onze recepten lekker en simpel te houden maar wel zonder het gebruik van pakjes en zakjes. We hopen dat je nog veel lekkere recepten van ons gaat maken 😉

 • Lia

  Even naar de ikea voor een kruidenrekje ……..die tasjes zijn ook wel grappig:)

  • Lekker en Simpel

   Haha de kruidenrekje komt inderdaad van de Ikea, erg handig hoor! De tasjes hebben we gekregen, dus geen idee waar die vandaan komen. Maar volgens mij kun je ze bij een kookwinkel wel vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *