Achter de schermen week 1 – 2021

Ook in 2021 delen we iedere week het kijkje achter de schermen. We laten je vandaag zien hoe we 2020 hebben afgesloten, van oliebollen bakken tot een logeerpartijtje van Evi. Oh en is er nog babynieuws? Je ziet het in het het eerste kijkje achter de schermen van het nieuwe jaar.

Maandagmorgen, na het kerstweekend, kroop Jorrit met een beetje tegenzin weer achter de computer. Ondertussen was Eef door het huis aan het crossen op haar fiets die ze gekregen heeft van een vriendinnetje. De loopfiets moet ze niks van hebben, maar de ‘echte’ fiets valt erg in de smaak. Ze heeft het ook heel snel onder de knie, erg leuk!

Eind van de middag bracht ik Eef naar haar nichtjes voor een logeerpartijtje. Evi is dol op uit logeren gaan. Bijna dagelijks vraagt ze ‘bij wie ga ik geren (logeren dus) vandaag?’. En bijna altijd als Eef uit logeren is, bestellen we iets te eten dat we vervolgens voor de TV oppeuzelen. Zo ook afgelopen maandag.

Ook dinsdag heeft Jorrit weer een hele tijd achter de computer gezeten. Ondertussen was ik lekker aan het stofzuigen, dweilen, opruimen en in de babykamer aan te rommelen. Daarna werd Eef weer thuisgebracht en werd er gepuzzeld en met de duplo gespeeld.

Eind van de middag besloot Jorrit een stukje te gaan hardlopen. Maar wat is nou zijn sportbroek?! Hahaha, daar stond hij met mijn broek aan. Het rondje hardlopen ging vervolgens ook niet echt van een leien dakje, halverwege de ronde moest hij stoppen vanwege knieklachten. Lekker dan, in de regen strompelend naar huis. Hij baalde stevig!

Woensdag heeft Jorrit nog een paar lekkere nieuwe recepten voor de site gemaakt, die we ’s avonds lekker met twee vrienden hebben opgegeten.

De volgende dag, oudjaarsdag, werden er oliebollen gebakken. De eerste ronde hadden ze nog een beetje een gekke vorm, maar dat mocht de pret niet drukken. Vanaf ronde twee ging het beter.

En die avond hadden we geen zin om te koken en na al die oliebollen heb je natuurlijk geen zin in een vette hap, dus frietjes besteld hahaha. Ach, vanaf 1 januari doen we weer ‘gewoon’ wat het eten betreft, ook stiekem wel heel erg lekker.

Nieuwjaarsdag, normaal vinden we dat altijd zo’n duffe saaie dag. Maar nu voelt nieuwjaarsdag niet heel veel anders dan de dagen ervoor, die waren ook al niet zo spannend…. Behalve dat we wel in spanning zitten wanneer de baby geboren gaat worden, want ik ben inmiddels de uitgerekende datum al een paar dagen voorbij. We hebben uiteindelijk maar lekker gewandeld en spelletjes gespeeld.

Het weekend hebben we even snel koekjes gehaald bij ‘Het koekenmannetje’ en eenmaal thuis de hond even gewassen. Daarna ging Evi alweer uit logeren bij haar nichtjes. Zo hadden wij weer het rijk alleen en hebben we lekker Indiaas gegeten en Ik Vertrek gekeken. Jorrit dacht weer eens lekker te kunnen uitslapen omdat Evi uit logeren was, maar niks is minder waar hahaha. Hij heeft geen oog dicht gedaan omdat hij het gevoel had dat de bevalling zou gaan beginnen die nacht.

Zondagmorgen het huis schoongemaakt, joepie….. En daarna Eef opgehaald, door de wasstraat gereden en lekker gekookt. En ook de rest van de dag, avond en nacht heeft de baby zich rustig gehouden.

En ja hoor, ook afgelopen dagen is er weer mega veel gebakken uit ons bakboek ZOET. Vooral de oliebollencake was enorm populair.

Onze kookboeken

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *