Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 11 – 2021

Ook deze week laten we in het wekelijkse kijkje achter de schermen weer zien wat we afgelopen week zoal hebben uitgespookt. Van het maken van een heleboel nieuwe recepten, een leerzame avond bij de brandweer, een grote opruim ronde en een nieuw schema voor Melle. Kijk je mee?

En ja hoor, maandagmorgen was het weer een race tegen de klok. Evi moest naar de gastouder worden gebracht, er moest ondertussen nog iemand de fles en altijd wanneer er haast in het spel is begint Eef enorm te treuzelen. Uiteindelijk besloot Jorrit, op het moment dat ze het met de auto al bijna niet meer gingen redden, om met de bakfiets te gaan, dus kwamen ze alsnog te laat haha.

Daarna zijn we lekker samen aan het werk gegaan. Sinds vorige week werk ik steeds weer een beetje meer. Het is toch lastig om je er niet mee te bemoeien als je er de hele tijd bij bent.

Na de lunch is Jorrit even de buurman gaan helpen met het schoonmaken van de boegdelen van het huis. Een mooie oefening voor de brandweer, werken op de ladder.

Dinsdag ging Eef ook weer naar de gastouder. Sinds een paar weken had Evi het er erg moeilijk mee dat ze naar de gastouder en naar de peuterspeelzaal moest, eigenlijk was het gewoon steeds een drama. Maar sinds afgelopen maandag gaat het wonderbaarlijk goed! Hopen dat het zo blijft.

De rest van de dag heeft Jorrit achter de computer doorgebracht en heb ik hem gezelschap gehouden op de momenten dat Melle lekker lag te slapen.

De volgende dag stond er een kookdag op het menu. Er zijn een heleboel lekkere recepten gemaakt!

Donderdagochtend begon veel te vroeg… Rond 02:00u begon Melle te pruttelen. Toen we hem eindelijk stil hadden, stond Evi om 02:40u opeens naast ons bed. Om 04:00u was het tijd voor een voeding voor Melle en rond 05:50 moest Eef naar de wc en had ze geen zin meer om te slapen….

Eind van de ochtend ging Eef gezellig bij opa en oma spelen en zijn wij nog even bezig geweest in de keuken.

Ondertussen was het buiten flink aan het stormen en toen we naar buiten keken zagen we dat er een heel deel van de schutting in de voortuin was omgewaaid. Stiekem waren we er best blij mee aangezien we het toch een lelijk ding vonden. Om verdere schade te voorkomen is Jorrit in weer en wind naar buiten gegaan om alle losse delen weg te halen.

De rest van de middag hebben we nog wat gewerkt en pianogespeeld. Donderdag was ook de eerste dag dat we wat zijn gaan schuiven met de voedingen en slaaptijden van Melle. We laten steeds iets langer de tijd zitten tussen de voedingen en ‘s avonds gaan we hem niet meer wakker maken rond een uur of 20:00u voor een fles. Pas als we zelf gaan slapen krijgt hij nog een voeding. Zo hebben we de avond echt weer een beetje voor onszelf als alles goed gaat.

Die avond was Jorrit de hort op, er stond een brandweeravond op de planning. Ondertussen verliep het hier eigenlijk een beetje zoals gehoopt, Melle had geen problemen met het nieuwe schema gelukkig.

Vrijdag is er nog wat gewerkt, werd er een container bezorgd voor een grote opruim ronde en hebben we eten besteld.

Het weekend begon met een grote schoonmaak. Daarna was het tijd om de schuur uit te mesten en wat rommel in de container te gooien, waaronder dus de omgewaaide schutting. Verder hebben we nog wat andere klusjes in huis gedaan, gespeeld, heel veel geknuffeld, gewerkt, gekookt en een beetje op de bank gehangen.

Onze kookboeken