Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 12 – 2021

Een nieuwe week, een nieuw kijkje achter de schermen. Van werken, een avond bij de brandweer, klussen in de tuin tot een bezoekje aan de teststraat. Kijk je mee?

Daar waar we normaalgesproken op maandagmorgen moeten haasten om op tijd met Eef de deur uit te zijn richting de gastouder, was dat afgelopen maandag eventjes anders. Eef had namelijk een beetje een snotneus en een klein hoestje, dus die bleef thuis. Ondertussen deed Jorrit nog een poging om wat te werken, dat verdiende wel een lekkere kaasstengel.

En net wanneer we ‘s avonds nog even de laptop erbij hadden gepakt om wat te doen, besloot Melle dat hij die avond liever beneden grote mensen tv wilde kijken dan lekker boven liggen te slapen.

De volgende dag bleef Evi ook thuis. Later die dag zijn Jorrit en Evi nog even in de motregen een boswandeling gaan maken.

Eind van de middag had Jorrit toch een beetje een irritant gevoel in zijn keel…. dus ja, het zekere voor het onzekeren genomen en richting de teststraat gereden. Negatief gelukkig dus er hoefde niks afgezegd te worden en er kon de volgende dag lekker gekookt worden.

We mochten ook nog de vierde druk van ZOET in ontvangst nemen, woehooeeee!!

Die volgende dag waren de snottebellen wel weer verleden tijd gelukkig en kon Evi naar de peuterspeelzaal. Ondertussen lag Melle lekker te tukken en waren wij de keuken in gedoken om wat lekkere recepten te maken.

Eind van de dag hebben we nog gewandeld, spelletjes gespeeld, gepuzzeld en genoten van het eten dat we eerder die dag hadden gemaakt.

Donderdag ging Eef spelen bij een vriendinnetje en konden wij lekker wat werken. Donderdag had ik ook voor het eerst in tijden weer eens een uitstapje voor mezelf. Ik ben namelijk even gaan winkelen op afspraak bij de HEMA. Het voelde gek, maar toch ook wel heel fijn dat het even kon. ‘s Avonds kneep onze brandweerman er weer tussenuit voor een avondje les.

Vrijdag werd er een beetje gerommeld in huis, nog wat gewerkt en daarna zijn we voor de tweede keer met z’n allen erop uit geweest. Eef mocht kiezen of we poffertjes gingen halen in Laren of een visfrietje gingen eten in Harderwijk. Ondanks dat poffertjes zo’n beetje haar lievelingseten is, koos ze verrassend genoeg voor een visfrietje in Harderwijk. Niet veel later zaten we dus in de kofferbak met een bakje visfriet, lekker uit de wind in het zonnetje.

‘Vroeger’ hadden we waarschijnlijk gezegd ‘we gaan toch niet een beetje in de auto zitten eten’, maar nu, nu het niet anders kan, kunnen we erg genieten van dit soort simpele dingen.

Vrijdagmiddag is Jorrit nog met de buurman gaan mountainbiken in Harderwijk en ben ik thuis verder wezen rommelen en heb ik met Eef nog wat geknutseld.

Het weekend is er nog meer gemountainbiket, ging Evi uit logeren, hebben we weer eens een film gekeken, ben ik in de tuin bezig geweest, is er piano gespeeld, gewerkt en huiswerk gemaakt.

Onze kookboeken