Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 13 – 2022

Nieuw kijkje achter de schermen – We laten je bij deze weer zien wat we zoal afgelopen week hebben gedaan. Een week die vooral nog in het teken stond van de verbouwing van onze badkamer en WC’s. Verder hebben we genoten van het prachtige lente weer en bracht Jorrit weer 24 uur door op de brandweerkazerne. Kijk je mee?!

Maandagmorgen, we sliepen nog steeds in het vakantiehuisje omdat de verbouwing nog in volle gang was. Er was die ochtend geen haast, want Melle kon niet naar de gastouder vanwege de waterpokken en Evi zat thuis omdat de juf ziek was. We moesten die dag wel nog een en ander doen voor het werk dus het kwam allemaal niet heel lekker uit haha. Jorrit en Eef zijn nog even richting ons huis gereden om de klusjesmannen van verse koffie en wat lekkers voor de lunch te voorzien. Terwijl Melle een ochtenddutje deed, kroop ik achter de computer om wat dingen voor de site te doen.

Even later kwamen Jorrit en Eef weer thuis en hadden ze een lekker stukje grillworst meegenomen van de slager en een kaasstengel van de bakker. Daarna hebben we nog wat gewerkt en nog even in het zonnetje gezeten.

Dinsdag moesten we weer vroeg uit de veren want er was een invaller geregeld voor Evi haar klas. Snel aankleden, broodje erin en de auto in richting school. Daarna ging Jorrit nog even langs huis. Elke keer als je weer even thuis bent wordt het steeds een beetje mooier en komt het einde van de verbouwing een beetje dichterbij. Verder hebben we gewerkt, nog een boodschapje gedaan met Melle, Eef opgehaald, een rondje gereden op de racefiets en pannenkoeken gebakken.

Woensdag zijn we met z’n allen richting huis gereden om daar te koken. Nadat we de week ervoor een keer hadden overgeslagen was het nu wel weer tijd om de keuken in de duiken. Ondertussen werd er geklust aan de badkamer en waren we tussen het koken door ook al bezig om het huis weer een beetje aan kant te krijgen. Het was overal een bende en ijskoud in huis omdat de verwarming al meer dan een week uitstond haha.

De volgende dag gingen al vroeg de boel inpakken om richting ons eigen huis te gaan. Eindelijk weer in ons eigen bed, dat is toch altijd wel super fijn! Met een vol bepakte auto reden we iets na half 8 richting school. Daarna thuis de boel snel uitgepakt en weer verder met de schoonmaak.

‘s Middags zijn we nog aan de slag gegaan met het opnemen van een leuke video voor Instagram en hebben we nog wat recepten uitgewerkt en ingepland.

Halverwege de middag was het dan zover, de laatste klusjes in de badkamer zaten erop! We zagen best een beetje op tegen de verbouwing, maar het is echt reuze meegevallen. Het resultaat is ook echt fantastisch vinden we zelf, echt zoveel mooier dan we hadden gedacht. Het is nu elke keer een feestje om in de badkamer te zijn, zelfs om hem schoon te maken (nu nog haha).

Het enige wat nog niet af is, is de douchewand. We kwamen een wandbevestiging tekort waardoor nu de douchedeur niet geplaatst kan worden. De levertijd van het ontbrekende onderdeel is ‘slechts een maand…’ Dus tot die tijd moeten we maar even een handdoekje op de grond leggen. Al zijn we inmiddels wel van mening dat we het zonder deur wel mooier vinden hmmm…

Vrijdagochtend moesten we nog even terug richting het vakantiehuisje om wat laatste spulletjes op te halen, er een stofzuiger doorheen te halen en de sleutel in te leveren. Jorrit had z’n racefiets er ook nog laten staan zodat hij met de fiets terug kon naar huis en gelijk weer even ritje had gemaakt.

Thuis hebben we nog wat laatste dingetjes voor de site gedaan, nog meer schoongemaakt, een boodschapje gedaan en buiten gespeeld. We hadden even geen idee wat we moesten eten, maar gelukkig hebben we daarvoor ‘onze zuil’ in de supermarkt haha. Het werd dus een traybake met zoete aardappel en kip, lekker! Een aantal recepten van onze receptenkaartjes kun je ook terugvinden op de website van Boni.

Zaterdag hebben we lekker gewandeld, ging Evi bij een vriendinnetje spelen, hebben we in de tuin gespeeld, hadden we buren op visite, heeft Jorrit nog lekker bolognesesaus gemaakt en hebben we ‘s avonds weer eens in de jacuzzi gezeten.

Zondag moest Jorrit vroeg zijn bed uit en dat voelde door de zomertijd extra vroeg… voor een 24 uursdienst bij de brandweer. Het was een hele gezellige dienst, er werd gesport, geoefend, lekker gegeten en F1 gekeken. Er werd ook nog een keer uitgerukt voor een brandalarm op het vliegveld, maar dat bleek loos alarm. Ondertussen vermaakten we ons thuis ook erg goed met z’n drietjes. We hebben geknutseld, Evi heeft geoefend met te fietsen, we zijn naar het tuincentrum geweest en we hebben een lekkere simpele maaltijd gegeten.

Onze kookboeken