Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 14 – 2021

Het wekelijkse kijkje achter de schermen staat weer online, door het paasweekend een dagje later dan gebruikelijk. Maar ook deze week laten we zien wat afgelopen week hebben uitgespookt, van werken, genieten van de eerste lente dagen, een oefendag bij de brandweer en ons paasweekend. Kijk je mee?

Maandagochtend, na het ontbijt snel aankleden en hup met de bakfiets naar de gastouder. Helaas was Jorrit vergeten om de bakfiets op te laden, dus het was best een beetje afzien dat tochtje van een kleine 20km haha. Gelukkig terug naar huis flinke wind mee!

Daarna werd er gewerkt, boodschappen besteld, met Melle gewandeld en nog meer gewerkt.

Dinsdagochtend ging de wekker vroeg, om 05:30u stond Jorrit onder de douche want hij werd begin van de ochtend bij een oefencentrum van de brandweer verwacht. De hele dag hebben ze vervolgens voor het eerst voor het geoefend met brand. Jorrit kwam helemaal enthousiast terug begin van de avond.

Ondertussen was ik druk met de kids. Melle eten geven, Evi naar de gastouder brengen, hond uitlaten en ook nog een beetje werken. Tussendoor nog even lekker met een kop koffie genoten van de eerste lentezonnestralen. Daar kan ik best aan wennen hoor! ‘s Avonds mezelf even beloond met sushi en dumplings.

De volgende dag stond er weer een kookdag op de planning. Eerst Evi even afgezet bij de peuterspeelzaal en daarna zijn we aan de slag gegaan met het maken van nieuwe recepten voor de website. Ook woensdag scheen hier de zon volop, dus na het koken zijn we snel even de tuin in gedoken om wat klusjes te doen en trampoline te springen.

Donderdag werd er weer gewerkt, gepuzzeld, geknutseld en gewandeld.

Vrijdag hebben we eerst wat laatste klusjes voor de site gedaan en daarna zijn we een beetje gaan rommelen in huis. Jorrit heeft wat onkruid verwijderd en is daarna nog even met de mountainbike het bos in gegaan. Na het fietsen had er eentje enorm veel zin in pizza, dus niet veel later stond er iemand voor de deur met een lekkere pizza en een portie pasta.

Zaterdag hebben we onze nichtjes opgehaald, werden er tenten gebouwd en is Jorrit met de meiden even het bos in gegaan. ‘s Avonds hadden we even geen zin om nog wat te koken en dus hadden we wat eten besteld, Grieks was het geworden.

Zondagochtend, paasontbijt! We hadden een hele gezellige tafel met een boel lekkers. Daarna had Evi nog een kinderfeestje, is Jorrit weer even wezen fietsen en hebben we ‘s avonds gezellig gekaasfondued.

Melle maakt het ons de laatste dagen niet heel makkelijk haha. Meneer heeft besloten om steeds nog maar slaapjes te doen van maximaal 45 minuten en in slaap komen kost ook nogal wat moeite… We hopen dat ook dit ‘maar eens fase’ is. Laat die fase maar snel voorbij zijn, want het is best een beetje irritant zeg maar.

Onze kookboeken