Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 15 – 2021

We laten je ook deze week weer zien wat we afgelopen week hebben gedaan. Van werken, pianoles tot ons allereerste weekendje weg met z’n vieren. Hoe dat bevallen is, lees je in het wekelijkse kijkje achter de schermen.

Vorige week verscheen het ‘achter de schermen artikel’ op dinsdag vanwege Pasen. Dus we beginnen deze keer met de dinsdagmorgen. Eef ging na het paasweekend weer naar de gastouder en niet veel later zaten Jorrit en ik achter de computer. De ‘schade’ inhalen van de maandag vrij. Tussendoor werd Melle nog een paar keer wakker en voor we er erg in hadden was het alweer tijd om Evi op te halen.

Over Melle gesproken… Vorige week ‘klaagde’ we nog dat hij opeens weinig sliep en moeilijk in slaap te brengen was. Een dag later ging het plotseling veel beter! Het in slaap brengen is nog steeds wel een dingetje, maar gelukkig slaapt hij nu wel weer wat langer achterelkaar door.

Woensdag werd er weer gekookt! Tijdens het koken kwamen we erachter dat er geen tomaten in huis waren en die hadden we toch echt nodig. Dus hup even snel naar de supermarkt en wat kwam ik daar tegen…. Ik had het al een keer ergens voorbij zien komen en was er wel nieuwsgierig naar. Lekker hoor, maar wanneer eet je zoiets? Ik zie mezelf niet zo snel elke keer een handje deeg snoepen. We hebben het uiteindelijk maar een beetje door de yoghurt gedaan haha.

Donderdag ging Evi bij oma spelen en zo konden wij samen, op de momenten dat Melle lekker lag te tukken, nog wat dingen op de computer doen en nog even de keuken in.

Eind van de middag vroeg aan tafel want er stond die avond voor Jorrit weer een opleidingsavond bij de Brandweer op de planning.

De volgende dag begon met wat klusjes op de computer. Daarna hebben we het huis aan kant gemaakt en zijn Jorrit en Evi nog even brood gaan halen bij de bakker.

Vervolgens was het de auto inpakken, fiets achterop en gaan! We hadden een weekendje weg geboekt, naar Schoorl. Voor het eerst met z’n viertjes even weg van huis, we hadden er zin in! Sofie haar zus en de kinderen gingen ook gezellig mee.

Bij aankomst in Schoorl even snel het huisje bekeken en nog geen 10 minuten later zat Jorrit al op z’n fiets om de mountainbike route op te zoeken. Het was een super gave route!

Ondertussen werd er in het huisje een kamerverdeling gemaakt en waren we ons een beetje aan het settelen. Na iets meer dan een uur was Jorrit alweer terug en ging hij aan de slag met pannenkoeken bakken. Na het eten even lekker uitbuiken met de kinderen in de jacuzzi of eigenlijk heet het volgens mij een spa. Na al dat gespetter in het bad is Jorrit vervolgens de halve avond in de weer geweest met emmers vol water hahaha.

De volgende ochtend lekker croissantjes als ontbijt en daarna sprong Jorrit weer op de fiets en ik sprong samen met de kinderen lekker in de spa. Na de lunch kwam Jorrit weer terug van het fietsen, helemaal beurs en met wat gekneusde ribben. Hij was in de laatste bocht van de route flink hard onderuit gegaan en precies met z’n rug op een boomstam terechtgekomen. ‘Ach ja hoort erbij… volgende keer beter’ was zijn reactie.

Even lekker bijkomen in het warme bad, al valt dat met een paar kinderen erbij niet mee haha.

Daarna hebben we nog even gewandeld (in de regen helaas..), lekker pizza gegeten en heeft onze brandweerman een fikkie gestookt.

De volgende dag begon wederom met croissantjes. Daarna doken Jorrit en de kinderen het bad in en kwamen ze er ruim een uur later, met tegenzin, pas weer uit.

Na de lunch hebben we nog even gewandeld en daarna was het tijd om de spullen langzaamaan in te pakken en weer richting huis te vertrekken. We waren maar heel kort weg, maar het was toch echt heerlijk om er even uit te zijn!

Onze kookboeken