Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 16 – 2021

Een nieuwe week, een nieuw kijkje achter de schermen. We nemen je weer mee in onze ‘avonturen’ van afgelopen week. Van werken, wandelen, nog meer werken, met de hoogwerker aan de gang en lekker klussen in de tuin. Kijk je mee?

Maandagochtend bracht Jorrit Evi met de bakfiets naar de gastouder, een ritje van ongeveer 20km. Na een frisse neus te hebben gehaald daarna achter de computer gekropen. Daar hebben we de rest van de dag doorgebracht tot het tijd was om Eef weer op te halen. Een standaard maandag zoals zo ongeveer iedere maandag. Eind van de middag had Melle geen zin om nog een dutje te doen, dus dan maar aan de wandel. De band van de kinderwagen vond de boswandeling minder geslaagd, lekke band…

De volgende dag ging Eef ook weer naar de gastouder en brachten wij weer heel wat uurtjes door achter de computer. ‘s Middags stond er voor Jorrit nog een pianoles op de planning en daarna hebben we nog wat spelletjes met Eef gespeeld, gepuzzeld, gemountainbiket en werd er voetbal gekeken.

En raad eens wat we woensdag deden? Juist! Er werd weer gekookt.

Begin van de avond kwam Jorrit zijn broer nog langs met hele lekkere taartjes van petit patisserie. Dus dat was wel even smullen. En net wanneer je ‘s avonds even lekker op de bank wil ploffen, besluit Melle dat hij geen zin heeft om te slapen… zul je altijd zien.

Donderdag werd er wederom gekookt, of eigenlijk meer gebakken. Verder kwam de pianostemmer langs om de piano weer eens flink onder handen te nemen. ‘s Avonds werd Jorrit weer bij de brandweer verwacht voor een opleidingsavond. Een avondje werken op hoogte, dus met de hoogwerker aan de slag.

Vrijdag is Jorrit met Eef naar zijn ouders gereden om te helpen klussen aan de overkapping. De dakbedekking moest er nog opgelegd worden. Bleek nog best een tijdrovend klusje te zijn, maar het ligt er mooi op. Zo hadden Melle en ik het rijk alleen die dag. Aangezien ik ‘s avonds niet veel zin had om nog te koken had ik mezelf maar getrakteerd op roti.

Zaterdag hebben we lekker in de tuin wat klusjes gedaan. Eerst de boel een beetje opgeruimd, schoongemaakt en daarna wat dingetjes veranderd en een haspel opgehangen.

Van al dat klussen hadden we (lekkere) trek gekregen, dus even naar een boerderijwinkel gereden waar verse frietjes werden verkocht, jammie! Vanuit de kofferbak, in het zonnetje.

‘s Avonds werd Eef vrij onverwachts te logeren gevraagd en zo hadden we plots, toen Melle op bed lag dan, wat tijd voor onszelf. Lekker voor de televisie gegeten, pianogespeeld en wat tv gekeken.

De volgende ochtend zat Jorrit, nog een klein tikkeltje beurs van de valpartij van een week eerder, al om 07:30u in de auto richting Amerongen om een rondje te mountainbiken. Dit keer is ‘ie, op wat sprongetjes na dan, met de wielen op de grond gebleven. Vervolgens zijn we de rest van de dag nog ‘druk’ geweest met wat klusjes in de tuin en genieten van wat zonnestralen. Al met al was het een lekker weekend!

Onze kookboeken