Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 22 – 2021

Tijd voor het nieuwe kijkje achter de schermen. We laten je ook deze week weer zien wat we zoal hebben gedaan, van een dagje vrij, een avond bij de brandweer en genieten van eindelijk een beetje fatsoenlijk weer! Kijk je mee?

De week begon lekker rustig doordat we op tweede pinksterdag een dagje vrij hadden genomen. Evi ging ook niet naar de gastouder dus we hebben lekker lang in pyjama doorgebracht en geluierd op de bank. We waren wel al om 05:00u wakker, maar dat vergeten we gewoon even. Melle heeft momenteel een heel irritant ritme te pakken, hij wordt namelijk standaar om 05:00u wakker. En dan bedoel ik ook echt wakker wakker. Hij is dan niet meer in slaap te krijgen… Het is een fase, het is een fase (hoop ik haha).

Eind van de ochtend gingen we met het hele zooitje op stap, gezellig lunchen bij opa en oma. Aangezien we’s avonds niet veel trek hadden en geen zin om te koken, aten we een broodje. Niet veel later was het tijd om de kinders naar bed te brengen. Dat is soms nog best een klus, want Melle heeft weinig zin om te slapen ‘s avonds. Overdag eigenlijk meestal geen problemen wat slapen betreft, maar de avond…. Toen we het eenmaal voor elkaar hadden dat iedereen lekker lag te tukken, kwam me er een partij donkere lucht op ons af. Als het maar niet gaat onweren zeiden we tegen elkaar, want dan staat Eef binnen no time weer beneden en zul je zien dat ook Melle weer wakker wordt. Het viel mee gelukkig, er kwam alleen een bak water naar beneden.

De volgende dag ging Eef wel gewoon naar de gastouder en moesten we ons dus weer haasten. Melle was een beetje ziekjes die dag, die heeft eigenlijk de hele dag zitten hoesten, proesten en piepen. Best vermoeiend, maar voor heel sneu voor zo’n kleintje. Er was dinsdag ook een heleboel werk te doen, werk dat we normaal op maandag doen. Jorrit heeft dan ook de hele dag in het kantoor gezeten en ik op de momenten dat Melle toch even sliep.

Aangezien Melle ziekjes was en Eef een paar dagen daarvoor ook niet helemaal fit was, voor de zekerheid maar even een testje gedaan. Niks aan de hand gelukkig.

Woensdag ging Eef naar de peuterspeelzaal en wij zijn de keuken in gedoken om lekkere nieuwe recepten te maken.

Donderdag is er voornamelijk om beurten gewerkt. Degene die niet aan het werk was, was druk met de kinderen en zo wisselde we elkaar een beetje af. ‘s Avonds hees meneer zich weer in het uniform voor een avondje brandweerschool. Het liep uiteindelijk een beetje uit bij de brandweer dat ik uiteindelijk maar vast naar bed was gegaan, we waren tenslotte al lekker om 05:00u opgestaan, dus de avonden zijn best zwaar.

Vrijdag moest er ook nog een en ander voor de website gedaan worden, maar we konden het ook niet laten om even wat klusjes in de tuin te doen. Want het was EINDELIJK een beetje fatsoenlijk weer! Zelfs de truien gingen op enig moment uit. Wat heb ik hier naar uitgekeken zeg! ‘s Avonds onszelf nog even getrakteerd op wat sushi en daarna lekker op tijd onder de wol gekropen.

De volgende ochtend kwam er al heel vroeg een klusjesman over de vloer, maar wij hadden er intussen al een halve dag opzitten. Het was alleen een beetje jammer voor de buren. Niet veel later is Jorrit naar de buren gegaan om te helpen met de terrasstenen eruit te halen. Ondertussen heb ik mijn nichtje opgehaald, die kwam gezellig met Eef spelen en bleef ook slapen.

Zondagochtend hebben we zowaar kunnen uitslapen tot 05:45u! Vervolgens gingen niet veel later de croissantjes de oven in. Daarna heeft Jorrit zich nog even verstopt in het kantoor om wat te werken en huiswerk te maken voor de brandweer. Verder is er pianogespeeld, gemountainbiket, in de tuin geklust, hebben we in de jacuzzi gezeten, is Evi nog naar haar nichtjes geweest en voor we er erg in hadden was de dag alweer om.

Tot slot is ons boek ‘Op Reis‘ nu ongeveer een week uit en wat hebben we veel leuke enthousiaste reacties ontvangen! Het gaat ook hard met de boeken, want de eerste druk is al bijna uitverkocht, zo gaaf! Mocht je Op Reis nog niet in huis willen en geen zin hebben om straks op een herdruk te moeten wachten, wees er dan snel bij 😉

Onze kookboeken