Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 25 – 2021

Tijd voor het nieuwe wekelijkse kijkje achter de schermen. We laten je weer zien wat we afgelopen week zoal hebben uitgespookt. Van werk, barbecueën, voetbal kijken tot een praktijktoets voor de brandweer en een nachtje slapen in de Beekse bergen. Kijk je mee?

Maandagmorgen waren we zoals gewoonlijk weer eens lekker traag en een tikkeltje aan de late kant vertrok Jorrit met de bakfiets om Eef naar de gastouder te brengen. We hadden bedacht om Melle in eerste instantie een keer per week naar de gastouder te brengen, op de dinsdag. Daar was Eef het niet helemaal mee eens, die vindt het veel te leuk als haar kleine broertje ook op maandag gezellig meegaat. Aangezien Melle het bij de gastouder hartstikke goed doet, gaat hij met ingang van deze week ook op de maandag die kant op. Eef blij en wij hebben onze handen vrij om ongestoord te kunnen werken.

Toen Jorrit de kleintjes weer had opgehaald bij de gastouder moest hij nog even langs de brandweer om een nieuw bluspak op te halen. En nadat Evi al maanden vraagt wanneer ze eindelijk een keertje mee mag naar de kazerne, was het eindelijk zover. Eef mocht even mee het pak ophalen. Ze vond het super leuk, maar ook wel reuze spannend tussen al die grote brandweermannen haha.

Dinsdag gingen Melle en Eef samen naar de gastouder en we waren zowaar een keer op tijd. We zullen nog een beetje moeten oefenen op het op tijd komen, want het duurt niet heel lang meer voordat Evi straks vijf dagen per week naar school gaat. Thuis zijn we vervolgens samen achter de computer gekropen om de recepten die de dag erna gemaakt moesten worden uit te schrijven. Daarna zijn we nog even in de keuken aan de slag geweest en voor we er erg in hadden was het alweer tijd voor pianoles en tijd om de kinderen op te halen.

Woensdag werd er weer lekker gekookt. Naast dat er wat ‘gewone recepten’ gemaakt werden, werden er ook nieuwe barbecue recepten gemaakt. Dat vond Jorrit bepaald niet erg, lekker met z’n nieuwe barbecue aan de slag in het zonnetje en het dan ook nog werken kunnen noemen haha. Al kon meneer er niet optimaal van genieten, want hij was toch ook wel een klein tikkeltje zenuwachtig voor de volgende dag…

Want de volgende ochtend ging de wekker lekker vroeg, al was Melle uiteraard wel iets eerder wakker. Maar om 06:15u zat Jorrit in de auto richting de kazerne, waar hij niet veel later met de tankautospuit vertrok richting het Noord-Oosten van het land voor een praktijktoets. Vanwege de flinke hitte van die dag verliep het allemaal iets anders dan gepland. Er werd namelijk niet eerst nog geoefend maar gelijk gestart met de toets. En eind van de ochtend moest ik er via een Instagrambericht achterkomen dat hij de toets gehaald had hahah. ‘Ik dacht dat ik je al een berichtje had gestuurd’….

Nadat er vrijdagochtend wat dingetjes op de computer gedaan waren, gingen Eef en ik onze tassen inpakken. Eind van de ochtend gingen we samen gezellig op pad richting de Beekse Bergen waar we ook een nachtje bleven slapen. Wat hebben we ontzettend genoten. Evi vond het allemaal een heel leuk avontuur. Blij dat we na een jaar van bijna geen uitstapjes te hebben gemaakt eindelijk weer lekker de deur uit kunnen.

Jorrit, die bleef met Melle thuis, voor het eerst een hele dag (en ook gelijk een nacht) samen. Ook die twee hebben het reuze gezellig gehad. Als verrassing zijn er zelfs gordijnen opgehangen. De gordijnen lagen er al een paar weken en ik was al een beetje ongeduldig aan het worden. Eind van de middag was ik benieuwd of er thuis gekookt ging worden, want ik had al zo mijn vermoedens. En ja hoor ‘ik denk gewoon brood met ei ofzo..’. Als verrassing heb ik toen eten voor hem besteld en niet verteld wat ik besteld had, alleen dat er om 18:30u iemand voor de deur staat met eten. Melle lag op dat moment al op bed, dus Jorrit had het rijk alleen en zat lekker met zijn bord op schoot voetbal te kijken.

Even na lunchtijd waren we weer thuis en niet veel later stonden er vrienden op de stoep die gezellig een hapje bleven eten.

De volgende dag, vaderdag! Jorrit heeft een boel mooie knutsels van Evi gekregen, een mooie hoes voor de barbecue en een lekker croissantje als ontbijt. Daarna hebben we schoongemaakt en een beetje gerommeld in en om het huis. Halverwege de middag zijn we naar Jorrit zijn ouders gegaan, want Jorrit’s moeder is afgelopen week 65 geworden. En nadat we thuis risotto hadden gemaakt, de kinderen naar bed hadden gebracht, koffie gedronken, pianogespeeld, zat het weekend er alweer op.

Onze kookboeken