Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 26 – 2022

Nieuw kijkje achter de schermen – Bij deze laten we weer zien wat we afgelopen week zoal hebben gedaan. Van uren achter de computer, het maken van nieuwe recepten tot een eindexamen en een weekendje Beekse bergen. Kijk je mee?!

Maandagmorgen ging zoals gewoonlijk weer veel te langzaam. Iedereen heeft dan altijd een beetje moeite om weer in het ritme te komen, op Melle na dan. Die vindt het allemaal wel best. Gelukkig was het ook nu weer gelukt om Eef op tijd op school te krijgen en ondertussen bracht Jorrit Melle naar de gastouder. Daarna zijn we op de computer aan de slag gegaan tot het weer tijd was om de kinderen op te halen. Tussendoor wel nog even koffie gedronken en een broodje gegeten uiteraard. ‘s Avonds heeft Jorrit nog een rondje gefietst en ik heb nog wat was opgeruimd en een boek gelezen.

De volgende morgen Melle en Evi weer weggebracht om daarna wederom achter de computer te kruipen. Na de lunch was Jorrit het computeren zat en is hij wat gaan koken. Kon ik mooi voor de afwisseling even een en ander op de foto zetten. Eind van de middag de kleintjes opgehaald, had Jorrit nog pianoles en daarna werden er pannenkoeken gegeten. Een vriendinnetje van Eef bleef gezellig mee eten dus Jorrit had een flinke stapel pannenkoeken gebakken.

Woensdag werd er uiteraard weer gekookt. In een razend tempo hebben we in de ochtend alle recepten voor die dag gemaakt, want begin van de middag ging Jorrit de camper naar de stalling brengen. De camper staat een klein beetje in de weg op de oprit en aangezien we het weekend niet weg konden en waarschijnlijk komend weekend ook niet, besloten we de camper even weg te brengen. Toch wel jammer als ‘ie niet meer voor de deur staat haha. Jorrit had de fiets achterin de camper geladen en ging dus op het fietsje weer naar huis.

Ondertussen deed ik nog een boodschapje en moest er nog een en ander aan de recepten worden aangepast. Begin van de avond ging ik naar de yoga, bracht Jorrit de kinderen naar bed en hebben we daarna nog samen even op de bank gehangen.

Donderdag ging Jorrit met Melle op pad, even naar Dronten, en kon ik even lekker aan het werk. Eind van de ochtend dronken we nog gezellig een kopje koffie in de tuin.

Tijdens Melle zijn middagdutje schoof Jorrit ook gezellig aan in het kantoor. Halverwege de middag gingen we een oververhitte Evi uit school halen, nog even een boodschapje doen en daarna een ijsje eten in bataviastad.

Vlak voor het avondeten kwam er nog een hele toffe foodtruck van Lays voorrijden, bomvol met allemaal zakken chips. Niet handig wanneer je trek hebt haha, zo stond Jorrit tijdens het koken een zak chips leeg te eten.

Die avond moest Jorrit naar de brandweer voor zijn allerlaatste les van de opleiding. Er stond een examentraining op het programma want twee dagen later was het zover, het eindexamen!

Vrijdag nog wat klusjes gedaan voor de site, het huis een beetje aan kant gemaakt, nog een boodschapje gedaan en wat spullen ingepakt. Later die middag ging ik namelijk met de kleintjes naar de Beekse bergen. Daar had m’n zus een huisje gehuurd en gevraagd of wij ook gezellig kwamen. Jorrit kon helaas niet mee vanwege het examen, dus dat was wel jammer.

Rond etenstijd kwam ik aan in de Beekse bergen, toch wel wat vertraging gehad onderweg. Ik was bang dat Melle de halve rit de boel bij elkaar zou gaan schreeuwen, maar niks was minder waar gelukkig!

De volgende dag kon ik zowaar een beetje uitslapen, pas rond 08:00u werd iedereen wakker. Behalve Jorrit dan, die had vanwege de zenuwen al niet zo lekker geslapen en hij moest zich om 08:00u melden voor het examen. Telefoons moesten worden ingeleverd dus ik hoorde de hele dag niks, dus zelf ik was zenuwachtig aan het worden haha. Al was er genoeg afleiding, want we hebben gezwommen, zijn naar het dierenpark geweest en hebben met de auto een rondje over het park gemaakt.

En toen, rond 15:00u kreeg ik een sms’je met GESLAAGD!!! Woehoooeee!!! De opleiding manschap A zit erop, vanaf nu mag Jorrit zich een ‘echte brandweerman’ noemen haha. Thuis trakteerde Jorrit zichzelf op een bord pasta en een soort Franse radler.

De volgende dag ben ik eind van de ochtend weer richting huis gegaan, is er nog een ommetje gefietst, was er weer een berg was weg te werken en hebben we een lekkere poke bowl gegeten.

Onze kookboeken