Achter de schermen week 35 – 2020

Het is weer tijd voor het wekelijkse kijkje achter de schermen. We laten je zien wat we de afgelopen week hebben gedaan. Van het plaatsen van een nieuwe schuifpui en een nieuw kozijn, het opnemen van een nieuwe Instagram-video en vooral de week van ons nieuwe kookboek! Kijk je mee?

Maandagochtend ging de wekker vroeg, want vroeg op de ochtend kwamen er klusjesmannen een nieuwe schuifpui en nieuw kozijn plaatsen. Dus met gehamer en gebonk op de achtergrond en ontbijt op schoot, deden we een poging ondertussen wat te werken. Tot er opeens een flinke dreun en een boel lawaai uit de woonkamer kwam… Was de oude schuifpui op het speelkeukentje van Evi gevallen… Oeps!

Evi brachten we niet veel later naar de gastouder en de rest van de dag hebben we in het kantoor achter de computer doorgebracht.

De volgende ochtend stonden de heren weer vroeg voor de deur om de boel netjes af te werken. het is wel heel mooi geworden!

Eef was weer naar de gastouder en wij hebben wederom zo goed als de hele dag achter de computer gezeten. Eind van de middag zijn we nog even de keuken in gedoken om twee salades te maken, want we kwamen erachter dat we niet eens een recept online hebben voor een salade caprese. Slechte zaak.

Woensdag ging Evi naar de peuterspeelzaal en hier stonden de pannen alweer vroeg op het vuur, want er stond een kookdag op de planning. Er zijn weer een aantal hele lekkere recepten gemaakt, al zeggen we het zelf. Jorrit zijn favoriet van die dag:

We ontvingen die dag ook nog een super leuk pakketje! Plaatje hieronder zegt meer dan genoeg.

Op woensdagavond eten we de recepten die we overdag, voor zover die niet al tijdens de lunch zijn genuttigd, op. Soms heb je dan wel wat rare combinaties, een puntje pizza met soep en stamppot bijvoorbeeld.

Donderdag hebben we om beurten achter de computer doorgebracht. Zat de een achter de computer dan was de ander lekker met Evi aan het spelen. Van de ‘kozijnenwinkel’ hadden we een nieuw keukentje gekregen, super fijn, en die heb ik samen met Eef in elkaar gezet. Verder hebben we die dag vooral in spanning gezeten, want de volgende dag zou dan eindelijk het nieuwe kookboek op de mat vallen.

De volgende dag zo’n beetje de halve dag op en neer gelopen naar de voordeur om te kijken of het boek al op de mat lag. Helaas was dit steeds niet het geval. Ter afleiding hadden we besloten om even naar Putten te rijden om een rondje door een pluktuin te lopen en een taartje te eten.

Bij thuiskomst nog steeds geen kookboek op de mat…. dat ging hem niet meer worden vrijdag.

Maar de volgende ochtend was daar dan toch echt eindelijk ons boek! Tijd om de mat te raken was er niet, want we hadden het boek bijna door de brievenbus uit handen van de postbode gegrist hahaha.

Gelijk zitten bladeren en WAUW!! Het boek ziet er in het echt nog zoveel mooier uit dan gedacht en dat we hadden durven hopen! Het spannendste moest alleen nog komen… Want de gereserveerde boeken (maar liefst 4.000 exemplaren!) werden die dag ook rondgebracht en dan maar hopen dat jullie het boek net zo mooi vinden als wij dat vinden. ZOET nog niet in huis? Bestel hem dan snel of koop een exemplaar in de winkel.

Niet veel later kwamen er ontzettend veel lieve en enthousiaste berichten binnen van heel veel mensen die mega blij zijn met het boek. Zo leuk! Ook super leuk om al die foto’s van het boek voorbij te zien komen en dat er al heel veel mensen gelijk op de eerste dag aan het bakken zijn gegaan.

Om het nieuwe boek te vieren zijn we ’s middags even poffertjes gaan eten. Helaas kwam het wel met bakken uit de lucht en gingen we kletsnat weer richting huis. Thuis even lekker op de bank geploft onder een dekentje om op te warmen en al jullie lieve reacties te beantwoorden. Evi ging ondertussen maar even een uiltje knappen, want voor 06:00u je bed uit is ook best vermoeiend.

Zondagochtend begon voor Jorrit weer met een rondje hardlopen. Hij is nog steeds aan het trainen voor de brandweer selectiedag, die aanstaande zaterdag gaat plaatsvinden.

Verder hebben we de hele dag allemaal klusjes in en om het huis gedaan. Van ramen lappen, stofzuigen, onkruid wieden tot het ophangen van een planeten mobiel in de babykamer en met een schuin oog gekeken naar de tour de France.

Onze kookboeken

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *