Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 36 – 2020

We beginnen deze nieuwe week traditiegetrouw weer met een kijkje achter de schermen, waarin we je laten zien wat we afgelopen week hebben uitgespookt. Het was de week na de lancering van ons nieuwe kookboek, de week waarin we Evi haar verjaardag hebben gevierd, de eerste corona test en de week van de brandweer selectiedag. Kijk je mee?

Normaal gesproken brengen we Evi op de maandag- (en dinsdag) ochtend naar de gastouder. Helaas was dat afgelopen week coronatechnisch even niet mogelijk. Gelukkig was Sofie haar moeder vrij en kon Evi daar gezellig een dagje spelen zodat we toch aan het werk konden. Er was echt een hele hoop te doen, want naast dat maandag vaak een van de drukkere dagen is, hadden we een berichtenbox met 100’en berichten over het nieuwe bakboek. Het nieuwe boek is echt zo mega enthousiast ontvangen, iedereen nogmaals bedankt voor al jullie leuke en lieve berichtjes!

Tussen het beantwoorden van alle reacties door besloot ik weer eens een poging te wagen en een kopje koffie te drinken. Sinds de zwangerschap kan ik de smaak en de geur van koffie niet meer verdragen, maar sinds vorige week is het wel weer te doen eigenlijk.

Eind van de middag zijn we nog even naar de Bruna in Dronten gereden, want we waren uitgenodigd om een een aantal exemplaren van ZOET te komen signeren. Niet veel later waren alle gesigneerde exemplaren alweer verkocht, zo grappig!

De volgende ochtend werd ik wakker met flinke keelpijn…. Vorig jaar had ik om de haverklap keelpijn en witte stippen op m’n amandelen, dat was nu ook weer het geval. Toch hing ik ‘s morgens vroeg al aan de lijn met de GGD om een afspraak te maken voor een coronatest. Evi kon die dag ook niet naar de gastouder, dus het was een dag van werken, met Evi spelen en een beetje slap en gaar op de bank hangen. Gelukkig had Jorrit verder nergens last van en kon die nog lekker wat recepten maken die dag.

Woensdagochtend bracht Jorrit Eef naar de peuterspeelzaal. Ondertussen ben ik lekker vroeg de keuken in gedoken om wat recepten te maken. Rond een uur of drie was ik daar wel een beetje klaar mee. Het was gelukkig weer eens mooi weer, dus we konden nog even lekker in de tuin wat Instagram reacties en vragen beantwoorden. Was het verplicht binnen zitten alweer langzaam beu aan het worden, maar het hoort er nu eenmaal even bij.

De volgende ochtend was dan de dag van de test. Inmiddels waren de klachten al flink afgenomen, dat zul je altijd zien.

De rest van de dag heb ik met Eef gespeeld en heeft Jorrit nog een poging gedaan om wat recepten te maken. Dat ging niet helemaal van een leien dakje, zo liet hij een pan met rijst per ongeluk aanbranden… Ook best knap haha. We hebben er uiteindelijk dagen over gedaan om de pan weer schoon te krijgen. Cola, vaatwasblokjes, azijn, Dreft, Cif, alles kwam eraan te pas maar niks leek echt te helpen. Uiteindelijk kochten we een staalspons en Dasty en was het een kwestie van boenen, boenen en nog eens boenen. Uiteindelijk is de pan weer redelijk mooi schoon geworden.

Aangezien Eef begin van de week niet bij de gastouder terecht kon en er voor vrijdag een plekje vrij was, besloten we Eef vrijdag toch nog een dagje weg te brengen. Het idee was dat we dan nog even wat konden werken. Maar Jorrit was te zenuwachtig voor de selectiedag van de volgende dag, dat er van werken uiteindelijk weinig terecht kwam. Hij heeft vooral veel achter de piano gezeten, wat klusjes in huis gedaan en geoefend met ladder klimmen hahaha.

Begin van de avond was ik nog steeds niet gebeld met de uitslag door de GGD. Uiteindelijk besloot ik maar eens in te loggen online, daar stond gelukkig wel de uitslag en die was negatief gelukkig. Ik mocht de deur weer uit!

De volgende dag was het dan zover, de selectiedag. Weken training gingen eraan vooraf, maar was dat genoeg…?! Terwijl Jorrit een hele dag de ene na de andere oefening moest doen, van een technische opdracht, een teamopdracht, twee sportopdrachten tot ladderklimmen en een kracht oefening, ging ik met Eef even naar Dronten om een deel van de verjaardagtaart op te halen. De volgende dag gingen we in etappes Evi haar verjaardag vieren. Eind van de middag trof ik Jorrit uitgeblust maar voldaan aan op de bank. Nu wel hopen op een positieve uitslag 😉

Zondag vierden we Evi haar verjaardag. Over de hele dag verspreidt kwamen er kleine clubjes bezoek over de vloer, dus het was de hele dag feest!

Verder is er dit weekend massaal gebakken uit ons bakboek ZOET.

We werden overspoeld met allemaal heerlijke foto’s, zo ontzettend leuk. Hierbij een kleine selectie!

Onze kookboeken