Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 36 – 2022

Nieuw kijkje achter de schermen – We laten je in het wekelijkse kijkje achter de schermen weer zien wat we de afgelopen week hebben gedaan. Het einde van de vakantie, het wegbrengen van de camper en de nodige ritjes richting de brandweerkazerne. Kijk je mee?!

Maandagmorgen was het voor iedereen even schakelen, de eerste schooldag en weer voor het eerst sinds een aantal weken naar de gastouder. Het viel eigenlijk allemaal reuze mee, Eef had juist zin om naar school te gaan alleen Melle was een beetje aan het piepen. Nadat de kleintjes waren weggebracht was het wel even wennen thuis, die stilte haha… Er was werk genoeg, dus wij hebben ons de rest van de dag vermaakt achter de computer. Tussen de middag nog even de camper naar de stalling gebracht en toen was het vakantiegevoel wel echt helemaal verdwenen.

Na schooltijd de kleintjes opgehaald en Eef had al meteen allemaal speelafspraken gemaakt voor de rest van de week.

De volgende dag hadden we het schoolritme alweer lekker te pakken en keurig op tijd zaten we op de fiets. Daarna ben ik nog even doorgereden naar de supermarkt om ingrediënten te halen voor wat nieuwe recepten terwijl Jorrit Melle naar de gastouder bracht. De kaasboer kwam die ochtend weer langs met verse kaas en zo hadden we de koelkast weer lekker gevuld.

Halverwege de middag ging Jorrit nog, onder het genot van een pizzapunt, even bij een wielrenwedstrijd kijken die was georganiseerd hier vlakbij ons huis. Van al dat kijken naar fietsen krijg je zelf ook zin om te fietsen dus die avond ging hij samen met een fietsmaatje een rondje op de racefiets. Ondertussen was ik druk bezig met het zoeken naar inspiratie voor het maken van feestmutsen, want ik had mijzelf die dag aangemeld als ‘mutsenouder’ op school haha.

Woensdag stond er een kookdag op het programma. We waren lekker bezig tot tegen het einde van de ochtend de pieper ging. Twee tellen later zat Jorrit in de auto richting de kazerne. Een goeie twee uur later kwam Jorrit weer thuis en ondertussen had ik Eef al van school gehaald en waren de meeste recepten al klaar haha. Hij was nog net op tijd voor het laatste recept en…. de afwas!

De rest van de dag hebben we nog wat gewerkt en ben ik met de kids nog even een boodschapje gaan doen.

Sinds afgelopen donderdag gaat Melle een extra dag naar de gastouder. Stiekem vond ik dat best een beetje lastig. Maar aan de andere kant hebben we nu wel nog wat extra tijd om samen te kunnen werken, dat is wel erg fijn. Die dag hebben we dan ook nuttig besteed door wat computerklusjes te doen en wat te koken.

Die avond, Jorrit was net van plan Melle naar bed te brengen en daarna te gaan fietsen, ging de pieper. Eenmaal bij de kazerne aangekomen moest gelijk het pak aan en nog geen twee tellen later werd er uitgerukt voor een heftige melding. Ondertussen bracht ik Eef en Melle naar bed en toen Jorrit thuis kwam was het al bijna donker dus fietsen zat er niet meer in. Dan maar even een rondje hardlopen.

Vrijdag heb ik met Melle een broodje en wat lekkers gehaald voor de lunch op Urk, terwijl Jorrit nog wat laatste klusjes voor de site deed. Na de lunch nog wat gerommeld in de tuin en daarna Eef opgehaald uit school. We hadden het plan om met z’n allen even een drankje te gaan drinken bij een hotel dat net nieuw geopend was hier in het dorp. Maar…. je voelt hem al aankomen natuurlijk. In de polder was een incident met hoogspanningskabels en een brand bij een verdeelstation, dus ik kon Jorrit afzetten bij de kazerne. Toen ben ik met Eef en Melle naar de kinderboerderij gegaan gezellig. Jorrit was nog net op tijd thuis om Eef welterusten te zeggen en kon daarna nog wat restjes van het avondeten opeten.

Het weekend begon met een 24uursdienst bij de brandweer. Verder ben ik met de kleintjes naar een verjaardag geweest, hebben we een boodschapje gedaan en ben ik met de eerste verjaardagmuts aan de slag gegaan. De volgende dag, zowaar een dagje zonder brandweer, stond er ook een verjaardag op het programma, hebben we lekker rustig aan gedaan, wat gefietst, pokerbowl gegeten en op de bank gehangen.

Onze kookboeken