Achter de schermen week 37 – 2020

We beginnen deze nieuwe week weer met het kijkje achter de schermen. We laten je zien wat we de afgelopen week hebben uitgespookt. Een week waarin we vooral veel hebben gewerkt, Evi haar verjaardag hebben gevierd, in de tuin hebben gerommeld en een beetje vergeten zijn om foto’s te maken helaas. Kijk je mee?

Maandagochtend ging Eef weer lekker naar de gastouder. Zelf zaten we de rest van de dag achter de computer. Van mail beantwoorden, recepten inplannen, weekoverzicht maken, social media klaarzetten tot foto’s uitzoeken en bewerken. Een fraai saaie maar wel nuttige dag.

Maandag was voor Jorrit overigens wel een hele spannende en zenuwslopende dag haha. Die dag werd hij namelijk gebeld met de uitslag van de eerste brandweer selectiedag. Rond de lunch ging de telefoon, met goed nieuws! Hij mag verder!

Eind van de middag Evi weer opgehaald, lekker gegeten, gespeeld en toen was het alweer bedtijd. Toen Eef op bed lag heb ik m’n ‘huispak’ aangetrokken en ben ik aan de slag gegaan met een traktatie voor bij de gastouder en de peuterspeelzaal.

De volgende dag ging Evi ’s ochtends weer gezellig spelen bij de gastouder en doken wij weer achter de computer. En weet je nog dat Jorrit vorige week rijst had laten aanbranden? Pan was haast niet meer schoon te krijgen. Cola, soda, azijn, zout, vaatwastabletten, dreft… niets hielp. Uiteindelijk hebben we van veel mensen de tip gekregen om een staalspons en Dasty te kopen. Na veel boenen en schrobben, de pan toch schoon gekregen gelukkig!

Na de lunch zijn we de keuken in gegaan en hebben we mijn favoriete recept uit ons bakboek ZOET gemaakt, namelijk de brownie koekjes. Dit alles hebben we vastgelegd in een video voor Instagram.

Woensdag was Evi dan echt jarig en mocht ze drie kaartjes uitblazen! Daarna naar de peuterspeelzaal en lekker uitdelen. Evi is helemaal gek van Pawl Patrol, dus de traktatie stond grotendeels in het teken van Pawl Patrol.

Woensdag is normaal gesproken kookdag, dat was afgelopen woensdag niet heel anders. Behalve dat er tussendoor nog wat bezoek kwam, konden die mooi proeven!

De laatste dagen van de week zijn we een beetje vergeten om foto’s te maken. Het waren ook niet echt spannende dagen om eerlijk te zijn. Zo hebben we donderdag om beurten gewerkt en met Evi gespeeld. Nog even wat sportkleding gekocht in Bataviastad voor de volgende brandweer-testdag. Jorrit bleek namelijk geen sportshirt met lange mouwen te hebben, dat was wel nodig voor het volgende onderdeel.

Vrijdag hebben we een beetje gerommeld in en om het huis. We blijven de laatste dagen weer heel veel thuis. Jorrit wil het niet wil riskeren iets op te lopen waardoor het selectietraject in gevaar komt. Natuurlijk moest er wel nog een beetje aan de conditie gewerkt worden, dus Jorrit stapte op de mountainbike voor een lekker rondje bos.

Het weekend hebben we lekker getuinierd, genoten van de brownie koekjes, ben ik nog even met Eef langs m’n zus geweest en is er nog met een schuin oog naar de Tour de France gekeken.

Er is afgelopen week, vooral het weekend, ook weer massaal gebakken uit ons boek ZOET. Het blijft echt super leuk om al jullie creaties voorbij te zien komen. Zo leuk dat het boek echt fanatiek gebruikt wordt en niet in de kast verdwijnt om stof te vangen. We gaan binnenkort iedere week een winnaar kiezen van ‘het baksel van de week’. Dan geven we iedere week een klein prijsje weg, van een kookboek, spatelset tot een andere leuke verrassing. Blijf dus vooral foto’s delen! Hierbij een kleine selectie van al het lekkers dat afgelopen week voorbij is gekomen.

Onze kookboeken

1 reactie op “Achter de schermen week 37 – 2020”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *