Achter de schermen week 39 – 2020

Zoals iedere maandag is het ook vandaag weer tijd voor het wekelijkse kijkje achter de schermen. Afgelopen week zijn er zoals gewoonlijk weer een boel lekkere recepten gemaakt. Verder gingen we op jacht naar een bakfiets, heeft Jorrit weer aan zijn conditie gewerkt, is er mega veel gebakken en hebben we een nieuwe kast op de kop getikt. Kijk je mee?

Maandagochtend ging Eef naar de gastouder en kropen wij met frisse tegenzin weer achter de computer. Het was tijd om het vaste rijtje taken af te werken, mail beantwoorden, foto’s uitzoeken, foto’s bewerken, recepten inplannen en meer van dat soort klusjes. Niet een hele spannende dag.

Het weekend daarvoor was ik met kwasten en rollers in de weer geweest, hierbij nog even een snel plaatje van het resultaat. De kleur heet Skin Powder van Pure & Original. Moet zeggen dat het er in het echt wel beter uitziet dan op de foto.

De volgende dag begon onze zoektocht naar een bakfiets. We hadden maandag via Instagram enorm veel tips gekregen over bakfietsen. De tips liepen wel een beetje uiteen. De een zweerde bij een bakfiets met drie wielen, terwijl de ander juist aanraadde om er een met twee wielen te kopen. Uiteindelijk is het natuurlijk heel persoonlijk en is het maar net wat je zelf fijn vindt. Aangezien een fietsenwinkel hier in de buurt een Urban Arrow had staan, konden we niet veel later langskomen voor een proefrit.

Na een lekker stukje te hebben gefietst zijn we met z’n drietjes de keuken in gegaan en hebben we nog wat gekookt. Daarna ging Jorrit lekker met Eef spelen en ben ik nog wat computerklusjes gaan doen.

Woensdag was het kookdag en stonden we zo’n beetje de hele dag in de keuken. Inmiddels zijn we al Sinterklaas recepten aan het maken en moeten we ons alweer bijna gaan richten op Kerst. We lopen lekker voor met de planning, maar dat mag ook wel aangezien ik in december waarschijnlijk ga bevallen en het tegen die tijd wat rustiger aan wil doen.

Donderdag hebben we lekker gewerkt, een beetje achter de computer en een beetje wat dingetjes geprobeerd in de keuken. Sinds afgelopen week is ook ons boek ‘Elke dag’ weer beschikbaar. Het boek was even een paar weekjes uitverkocht, maar inmiddels is de zesde druk er! Mocht je nou hebben misgegrepen de afgelopen dagen? Bestellen kan dus weer 😉

Eind van de middag mochten we onze bakfiets ophalen, of zoals Evi hem noemt onze ‘fietsbak’. Na een proefrit waren we al vrij snel verkocht. Nu willen we de bak nog beplakken met ons bedrijfslogo, dan hebben we straks een heuse Lekker en Simpel bakfiets!

Na een klein stukje fietsen was het alweer etenstijd. Die avond stonden er wraps met rijst, kip, avocado en tomaat op het menu. Een lekker sausje erbij en smullen maar. Eef vond het niet zo’n succes, die at een droge wrap, een paar stukjes kip en worteltjes.

Vrijdag hebben we tot net na de lunch gewerkt. Zo kwam er een super toffe winactie op onze Instagrampagina online! Om te vieren dat we ons bakboek ZOET hebben uitgebracht en er inmiddels al een tweede druk uit is, geven we een Kenwood keukenmachine weg! Ook meedoen? Klik hier om te lezen hoe je kans maakt.

De rest van de middag hebben we lekker gefietst. Evi wilde graag aan iedereen de ‘fietsbak’ laten zien.

’s Avonds zijn we lekker in ons ‘huispak’ op de bank geploft en hebben we een film gekeken. Dat doen we dus echt bijna nooit omdat we het nooit eens worden welke film het moet worden. Uiteindelijk werd het the JOKER, een bijzondere film vonden we het.

De volgende ochtend gingen we vroeg richting Karwei, want daar was een kastje in de aanbieding die ik al een tijdje op het oog had. En dat kastje moest natuurlijk vervolgens ook nog in elkaar gezet worden. Dus bij thuiskomst deden we een poging het kastje met z’n drietjes in elkaar te zetten, maar daar was Eef het niet helemaal mee eens. Want nadat de basis klaar was, vond ze het eigenlijk wel een leuk speelhuisje. Uiteindelijk kregen we het voor elkaar het kastje af te maken en tadaaa.

Verder hebben we die dag lekker in en om het huis gerommeld, piano gespeeld, gefietst, spaghettisaus gemaakt en zijn we in de regen naar de speeltuin geweest.

Zondagochtend heb ik samen met Eef, die de helft van de tijd in een prinsessenjurk door het huis loopt, een cake gebakken. Daarna zijn we weer lekker gaan fietsen. We zijn even van het schitterende zonnetje gaan genieten op een prachtig strand met palmbomen, knalblauwe zee en dolfijnen…. Uiteindelijk hebben we afgelopen weekend ruim 70km gefietst, super leuk!

Alsof al dat fietsen nog niet genoeg beweging was, ging Jorrit bij thuiskomst nog een stukje hardlopen. Hieronder zie je hem nog even uitpuffen.

En is er dan nog een beetje gebakken uit ons bakboek ZOET afgelopen week? Jazeker! We hebben weer zo ontzettend veel foto’s toegestuurd gekregen van al jullie creaties. Hierbij een kleine selectie. En…. we kiezen vandaag ook weer een baksel van de week uit. Diegene ontvangt van ons bericht en krijgt een exemplaar van ons kookboek Elke dag toegestuurd.

Onze kookboeken

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *