Achter de schermen week 4 – 2021

Het is weer tijd voor het wekelijkse kijkje achter de schermen. We laten je zien wat we afgelopen week zoal hebben gedaan. Een week die uiteraard voor het overgrote deel in het teken stond van onze kleine Melle. Kijk je mee?

Maandagmorgen, weer veel te vroeg ging de wekker omdat er iemand eten moest. En net toen Melle weer eindelijk lag te slapen, komt Evi om 02:30u haar bed uit omdat ze niet meer wil slapen. Ze wilde perse bij ons in bed. Jorrit is er vervolgens zes keer uit geweest om Eef weer terug naar bed te brengen. En niet veel later begon de volgende weer te piepen. Kortom, een top nacht! Dan maar lekker vroeg naar beneden en een poging doen om wat te werken. Dat ging voor een tijdje best goed.

Even later kwam de kraamverzorgster voor de laatste keer. Daar zaten we best flink van te balen, want we hadden echt enorm genoten van de kraamweek met z’n allen. Ook Evi vond het super leuk als de kraamhulp er was, lekker samen fruithapjes maken. Dit was de laatste creatie van die twee samen.

De volgende dag zaten we er een klein beetje doorheen. Geen kraamverzorgster meer die voor wat afleiding zorgde en Melle die al een paar dagen flink aan het huilen was. Eigenlijk zodra hij wakker was, begon het huilen. Gelukkig mochten we wel eindelijk weer met z’n allen naar buiten! Dat maakte weer een hoop goed.

Halverwege de middag had Jorrit nog pianoles, na een week waarin hij vrij weinig heeft geoefend.

Woensdag is normaal gesproken kookdag en worden de nieuwe recepten voor de website gemaakt. We hadden een weekje overgeslagen, maar afgelopen woensdag stond Jorrit weer in de keuken. Het ging allemaal wel wat minder snel dan anders, maar dat mag ook wel. We lopen nog ongeveer een maand voor met recepten, dus er is geen haast. Foto’s maken is nog steeds niet helemaal Jorrit zijn ding, dus dat heb ik (of eigenlijk wij haha) gedaan.

’s Middags heeft Jorrit nog een flinke wandeling gemaakt met de hond, Evi en Melle. Het was me het avontuurtje wel, Evi die plots moest plassen in het bos, de hond die net ontsnapte aan een grote pitbull en een kinderwagen onder de hondenpoep. Daarna was het weer tijd voor de fles. Evi vindt het gelukkig nog steeds allemaal geweldig leuk en helpt maar wat graag mee. Ook wanneer het even niet zo handig is haha. Hebben we Melle eindelijk in slaap en binnen de kortste keren staat Evi hem weer te knuffelen, wel heel schattig.

Verder hebben we de smaak te pakken gekregen door de kraamverzorgster. Nu maken we zelf gewoon leuke fruithapjes. Dit was onze eerste creatie, best leuk toch?!

De volgende dag heeft Jorrit wat gewerkt, hebben we met z’n allen nog een wandeling gemaakt en maakte ik het zoveelste rondje door het huis in een poging Melle in slaap te krijgen. Begin van de avond ging Jorrit weer naar de brandweer voor les en kwam oma even gezellig helpen met de kinderen in bed te krijgen. Maar niet voordat het disco-uurtje was afgelopen. We hebben een paar dagen geleden een discolamp gekocht en Evi vindt het helemaal geweldig al de kleurtjes en dan lekker dansen op K3.

Vrijdagochtend vond Evi de brandweerkleding die lag te drogen na een avondje oefenen in de regen. Dus moest er gelijk brandweertje gespeeld worden haha.

Verder hebben we die dag een wandelingetje gemaakt, een beetje geluierd en ben ik met de geboortekaartjes aan de slag gegaan.

Het weekend hebben we weer een heleboel wandelingetjes gemaakt, schaatsen gekeken, voetbal gekeken, piano gespeeld, hutten gebouwd, met de duplo gespeeld en een heleboel rondjes door het huis gewandeld, met en zonder stofzuiger, om Melle rustig te krijgen.

En zo lief! Zaterdagochtend stond de buurvrouw voor de deur met een zelfgebakken appeltaart met slagroom en cadeautjes. We boffen maar met zulke fijne buren.

De uurtjes dat de kinderen even rustig zijn benut Jorrit door wat te werken of huiswerk te maken voor de brandweer.

Schaatsen kijken en wandelen kan best tegelijkertijd. Wel een beetje jammer dat hij weer een hondendrol over het hoofd heeft gezien hahaha.

Onze kookboeken

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *