Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 42 – 2022

Nieuw kijkje achter de schermen – Je ziet in dit kijkje achter de schermen weer wat we de afgelopen week hebben uitgespookt. Van het maken van nieuwe recepten, dienst bij de brandweer tot gratis appeltaart en een sushi date. Kijk je mee?!

Maandagmorgen begon het laatste weekje school voor de herfstvakantie. Eef heeft inmiddels twee weken lekker de smaak te pakken wat school betreft en gaat zonder morren naar binnen. Hopelijk hoeft ze na de vakantie niet opnieuw in te komen… Nadat de kids waren afgezet ben ik een weekmenu gaan maken en een boodschappenlijstje. Daarna naar de supermarkt om de boodschappen in te slaan.

De rest van de dag hebben we achter de computer doorgebracht om dingen uit te werken en in te plannen.

De volgende dag hadden we ook het rijk alleen en hebben we lekker kunnen werken. Tussendoor stond de kaasboer nog op de stoep met verse kaas en ‘s middags hebben we wat gekookt uit eigen werk. Op het menu stond de kippensoep met kerrie, een recept uit ons kookboek Lekker en Simpel 10 jaar. Die avond hebben we nog wat huishoudelijke klusjes gedaan en daarna is Jorrit begonnen met wat theorie voor ‘het grote rijbewijs’.

Woensdag werd er de hele dag lekker gekookt. Na het koken hebben we de jacuzzi leeggemaakt. Met de nieuwe stroomtarieven is het wel een heel duur geintje aan het worden zo’n warm bad in de tuin… Ondertussen ging ik met Eef richting het zwembad voor de allereerste zwemles! Het was in het begin wel even spannend, maar toen ze eenmaal de smaak te pakken had ging het super goed! Eind van de middag vertrok Jorrit naar Almere om daar een avond- nachtdienst te draaien bij de brandweer. De collega’s hadden weer erg lekker gekookt.

De volgende morgen kwam onze brandweerman net op tijd thuis om nog een broodje te smeren en Melle naar de gastouder te brengen. Daarna hebben we nog een filmpje opgenomen voor Instagram en nog wat klusjes op de computer gedaan.

Vrijdag deden we nog een boodschapje, kregen we een gratis appeltaart cadeau en hebben we nog de laatste dingen voor het weekend ingepland.

Het weekend begon met een lekkere wandeling door het bos. Daarna hebben we thuis lekker gerommeld, een ommetje gefietst, zijn we even naar bataviastad geweest en sloten we de dag gezellig af met suhsi.

De volgende ochtend vertrok Jorrit al vroeg naar de kazerne voor een 24uursdienst. Tijdens de dienst werd er lekker gesport, boodschappen gedaan, gekookt en gegeten. Jorrit stond in de keuken om pasta met stoofvlees te maken, ook weer een receptje uit Lekker en Simpel 10 jaar. Thuis hebben we lekker met z’n drietjes in huis gerommeld, een boodschapje gedaan en kwam ons nichtje logeren. Het slechte nieuws van afgelopen weekend, onze wasmachine is er na iets meer dan 2 jaar mee opgehouden…

Onze kookboeken