Achter de schermen week 43 – 2020

In dit nieuwe kijkje achter de schermen laten we weer zien wat we afgelopen week hebben gedaan. Van veel computerwerk en koken tot een rondje mountainbiken, een lekkere boswandeling en klussen in de babykamer. Kijk je mee?

Maandagochtend was het weer zover, wie o wie ging er met de bakfiets vandoor om Evi naar de gastouder te brengen. Dit keer was Jorrit iets minder vlug aangezien er ook nog brood bij de bakker gehaald moest worden. Maar hij kon het toch niet laten om mij te snel af te zijn.

Vervolgens zijn we de rest van de dag bezig geweest met klusjes achter de computer, al had de computer wel wat last van opstartproblemen op de maandagmorgen.

Van het inplannen van nieuwe recepten, het bewerken van foto’s, beantwoorden van mailtjes en vragen via Instagram en het bijhouden van de social media kanalen. Tussendoor nog wat koffie gedronken en toen was het alweer tijd om Eef op te halen.

Dinsdagmorgen was het hetzelfde liedje. Eef weer naar de gastouder en wij weer aan de slag op de computer. Halverwege de ochtend kwam er nog een monteur langs om de overstap naar glasvezel internet in orde te maken. We hebben nu ook weer ‘live-tv’, dat is echt mega lang geleden. Onze oude mediabox was al ongeveer een jaar stuk en we hadden nooit de moeite genomen om contact op te nemen met de internet-tv provider. Blijkbaar hadden we het live tv kijken niet echt gemist. Al is het wel weer leuk dat het nu weer werkt.

Na de lunch is Jorrit nog even lekker een paar rondjes gaan crossen in de bossen van de Lage Vuursche. Beurs van een flinke valpartij kwam hij weer thuis, maar desondanks heeft hij genoten van de omgeving en het fietsen.

Begin van de avond werden er nog wat boodschappen bezorgd en daarna is Jorrit achter zijn piano gekropen, ben ik lekker een boek gaan lezen en hebben we nog wat tv gekeken.

Woensdag bracht ik eerst Evi naar de peuterspeelzaal om vervolgens gelijk in de keuken aan de slag te gaan, want we hadden weer een kookdag op de agenda staan. Eind van de ochtend heeft Jorrit Eef weer opgehaald en zijn we met z’n allen nog wat wezen rommelen in de keuken, gezellig met een kerstmuziekje op de achtergrond – daar was niet iedereen het mee eens…

Donderdag stond voornamelijk in het teken van werk. Van weer allerlei computerklusjes tot nog wat dingen uitproberen in de keuken. Eind van de middag hadden we niet echt zin meer om te koken en dus werd het een soepje met een stokbroodje met kaas, ei en avocado.

Vrijdag heeft Jorrit heel de dag zijn vader geholpen met het in elkaar zetten van een tuinhuis met overkapping.

Na al het geklus een sateetje met friet gegeten.

Zaterdagochtend hebben we een flinke boswandeling gemaakt met de hond. En Eef is een kleine fotografe in de dop gebleken, want de foto hieronder waar Jor en ik met z’n tweetjes op staan is gemaakt door Evi. Verder die dag lekker in huis gerommeld, voetbal gekeken, piano gespeeld en een stopcontact aangelegd in de babykamer.

Zondag was een beetje een duffe dag. We hadden niet echt een idee wat we moesten doen en ook niet veel puf stom genoeg. Uiteindelijk besloot Jorrit toch nog even te gaan hardlopen, zijn we met de bakfiets op pad gegaan, hebben we een pompoen gekocht bij de volkstuin in de buurt en hebben we wat in de tuin en de babykamer gerommeld.

Ook de afgelopen week is er flink gebakken uit ons bakboek ZOET. We hebben weer zitten smullen van al het lekkers dat voorbij is gekomen. Het was zelfs zo erg dat we op enig moment zelf ook maar aan het bakken zijn gegaan. Hierbij een kleine selectie van al het lekkers dat de afgelopen dagen gebakken is uit ZOET. Ook zin om lekker te bakken? Haal dan ZOET in huis en bakken maar 😉

Onze kookboeken

1 reactie op “Achter de schermen week 43 – 2020”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *