Achter de schermen week 45 – 2020

Het is weer tijd voor het nieuwe kijkje achter de schermen. We laten je weer zien wat we afgelopen week zoal hebben uitgespookt. Van het kijken op de ‘grote school’ voor Evi, de start van de brandweeropleiding, het maken van lekkere recepten tot klussen in huis.

De maandagmorgen is altijd even wennen. Daar waar we op zondag meestal lekker in pyjama naar beneden gaan en rustig aan doen, is het maandag weer enigszins opschieten geblazen om Eef op tijd bij de gastouder te krijgen. Terwijl de een Evi afzet, het liefst met de bakfiets, kruipt de ander alvast achter de computer. Maandag is standaard de dag dat we de hele dag in ons kantoortje doorbrengen en er verder weinig spannends gebeurd. Eind van de middag, na al dat zitten, zijn we nog gezellig samen gaan uitwaaien in het bos.

Dinsdag hetzelfde liedje… Eef weer naar de gastouder en wij zijn druk geweest met het uitwerken van nieuwe recepten.

Woensdagochtend ging Eef naar de peuterspeelzaal en dit keer doken wij niet het kantoor in om de hele dag achter de computer te zitten, nee we gingen lekker de keuken in. Er stond weer een kookdag op de planning. Lekker de hele dag bezig zijn in de keuken om nieuwe recepten te maken. Het leukste onderdeel is natuurlijk het opeten ervan, of het proeven van het beslag of deeg of het snoepen van de gebakken stukjes kaas in dit geval.

De volgende dag hadden we een afspraak staan om te gaan kijken op de ‘grote school’ voor Evi. Ze heeft er nu al helemaal zin in om naar school te gaan en vond het ook geen goed plan dat we na een leuke rondleiding door het gebouw weer huiswaarts gingen. Hopelijk is dat straks ook zo als ze ‘voor het echie’ moet. Eenmaal thuis is Jorrit nog aan de slag gegaan voor de website en hebben Eef en ik lekker geknutseld en gespeeld.

Eind van de middag hebben we samen even snel een burrito bowl gemaakt. We moesten vroeg eten want het was dan eindelijk zover. Na een boel test- en selectiedagen begon nu dan echt het brandweeravontuur. Dag 1 van de brandweeropleiding.

Vrijdag begon met een lekkere boswandeling met de hond en daarna hebben we nog wat laatste dingetjes voor de site gedaan. Vervolgens is Jorrit lekker gaan mountainbiken en ben ik nog even langs het tuincentrum gereden. Het plan was om het weekend de tuin winterklaar te maken.

Toen Jorrit terug kwam van het fietsen besloten we om maar een beginnetje te maken aan de tuin, het was zulk lekker weer.

’s Avonds hebben we gezellig gekaasfondued. Lekker simpel met wat aardappeltjes, groente en brood.

Het weekend hebben we veel klusjes in en om het huis gedaan. Jorrit heeft zaterdagochtend nog even geholpen bij zijn ouders in de tuin met het afmaken van het tuinhuis. Af is het helaas nog niet. Daarna is hij thuis aan de slag gegaan met het ophangen van ‘gordijnen’ in de babykamer. Ondertussen waren Eef en ik lekker aan het rommelen en in de weg aan het lopen haha.

Zondagochtend hebben we rustig aan gedaan, wat pianogespeeld, gewandeld met de hond, gekleurd en koffie gedronken. Daarna zijn we de tuin in gegaan om blaadjes op te ruimen en wat te snoeien. Toen zijn we nog een rondje gaan fietsen en even naar de speeltuin geweest.

En dan de baksels uit ons bakboek ZOET van afgelopen week. Wat is me er weer een partijtje ontzettend veel gebakken zeg, niet normaal! Helaas kunnen we lang niet alle foto’s delen, dan komt er geen eind aan dit bericht. Dus hierbij een kleine selectie van al het lekkers dat de afgelopen dagen is gemaakt.

Onze kookboeken

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *