Achter de schermen week 5 – 2021

Tijd voor het wekelijkse kijkje achter de schermen. De week begon weer pittig, met veel gehuil en weinig slaap. Maar het lijkt erop dat we het redelijk onder controle hebben gekregen. Benieuwd hoe?

Maandagmorgen, na een korte nacht moest Jorrit weer een en ander doen achter de computer. Er moesten recepten ingepland worden en nieuwe recepten worden uitgeschreven. Ondertussen deed ik een poging om Melle rustig te houden en in slaap te krijgen en dat viel niet helemaal mee… Na een flinke wandeling buiten en een heleboel rondjes door het huis, lagen we alweer vroeg in bed.

De nacht ging redelijk goed en hebben we wat slaap kunnen pakken, maar vanaf een uur of 05:30u was het wel gedaan met de pret. Gelukkig stond er die dag iets leuks te wachten, namelijk het bijwerken van de administratie (bleh!).

Begin van de middag heb ik Melle laten wegen bij het consultatiebureau. Fijn om even te weten of het goed gaat met de voeding en zijn gewicht. Dat zat allemaal goed gelukkig. Niet veel later stond er een afspraak voor Melle bij een orthomanueel therapeut op de agenda. Aangezien hij zoveel aan het huilen was (lees krijsen) en hij ontroostbaar leek, wilde we hem toch eens na laten kijken. Aldus de orthomanueel therapeut zaten er op twee punten beknellingen en hierdoor was er continu veel spanning op z’n schedel. En geloof het of niet, maar na de behandeling is het alsof we een ander kind hebben. Hij huilt VEEL minder, is te troosten en kijkt niet meer continu kwaad. Zo bizar!

Woensdag heeft Jorrit weer gekookt en een aantal hele lekkere recepten gemaakt. Ik was weer van de partij om de foto’s van zijn creaties te maken. Later op de middag is Jorrit nog even met Eef op pad geweest en hebben ze koekjes gehaald bij het Koekenmannetje. Maar niet voordat de nagels gelakt waren haha.

En Melle, die was de hele dag vrij rustig en heeft veel geslapen. We konden het bijna niet geloven.

Donderdag is er gewerkt en ook ik kon het niet laten om even wat kleine klusjes te doen. Ondertussen werden er ook mooie kastelen van duplo gebouwd, geknutseld en een rondje gewandeld.

’s Avonds stond er weer een opleidingsavond bij de brandweer op de planning en zo had Jorrit een alibi om ’s avonds nog over straat te mogen. Best een rare situatie eigenlijk, al die uitgestorven wegen. Hoe dan ook, hij heeft weer een leuke leerzame avond achter de rug.

Vrijdag was het eerst tijd om het huis weer een beetje aan kant te maken. Door de onrustige twee weken die we achter de rug hadden, was het huis een aardige puinhoop geworden. Later die dag kwam Jorrit zijn schoonzus gezellig op bezoek en besloten we om Indiaas eten te bestellen.

Ook zaterdag hadden we bezoek, mijn zus kwam gezellig lunchen samen met de kinderen. Daarna is Evi nog even meegegaan om met haar nichtjes te spelen en werd er hier thuis schaatsen en voetbal gekeken. Verder is er nog pianogespeeld, gewerkt, huiswerk gemaakt, een middagdutje gedaan en een filmpje gekeken.

Zondagnacht ging een beetje moeizaam, Melle had wat last van darmkrampjes en wij dus last van te weinig slaap. Jorrit is lekker vroeg met Eef naar beneden gegaan en is wat gaan werken terwijl Melle en ik nog wat slaap aan het inhalen waren.

De rest van de dag hebben we een beetje in huis gerommeld, een wandeling gemaakt, in de speeltuin gespeeld en spelletjes gedaan.

We hebben deze week niet heel veel foto’s gemaakt stom genoeg. Hopelijk komende week beter!

Onze kookboeken

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *