Achter de schermen week 51 – 2020

Een nieuwe week, dus dat betekent een nieuw kijkje achter de schermen. Het was, zoals voor velen, een rare en een beetje een saaie week. Maar we hebben geprobeerd er het beste van te maken, van werken, reanimatie les, een rondje mountainbiken tot scharrelen in de babykamer. Kijk je mee?

Maandagochtend ging Eef zoals gewoonlijk naar de gastouder. Jorrit had die dag een drukke dag, er moest een hoop gedaan worden voor de site. Maar ik ben ook de beroerdste niet, dus ik heb hem toch een beetje geholpen. Ik kan het ook gewoon niet laten om helemaal niks voor Lekker en Simpel te doen haha.

Eind van de middag Evi weer opgehaald en toen snel de keuken in, want Jorrit had haast aangezien hij niet veel later op de kazerne werd verwacht voor training in het lopen met ademlucht. Het was de eerste keer dat hij helemaal strak in pak richting de kazerne vertrok om daar ook voor het eerst in uitrukkleding met ademlucht te gaan lopen. Hij kwam helemaal enthousiast thuis, het was een toffe leerzame avond geweest! Dat enthousiasme ebde wel snel weg nadat hij het nieuws nog even aanzette…

De volgende dag mocht Evi nog een dagje naar de gastouder. Dat was tevens de laatste dag dat ze naar deze gastouder kon, want helaas stopt zij door omstandigheden met het werk. Echt heel erg jammer, want Evi had het altijd enorm naar der zin daar. Jorrit heeft ook dinsdag de hele dag achter de computer gezeten om recepten uit te werken, nieuwe recepten in te plannen en berichten op social media in te plannen. Ik heb lekker in huis gerommeld en ben weer druk geweest op de babykamer. Waarmee? Geen idee eigenlijk haha. Beetje zitten schuiven en de lades opnieuw inrichten en kleertje opvouwen.

Oh en dinsdag moest Beer er toch aan geloven, ze ging naar de trimmer. Sorry Beer HAHAHAHAH!

De volgende dag stond Jorrit van ’s ochtends vroeg tot halverwege de middag in de keuken om nieuwe recepten te maken. Het ging me dit keer al iets beter af om ‘toe te kijken’ en me er niet mee te bemoeien. Komt ook omdat Eef de hele dag thuis was en ze weer in een fase zit van ‘wie komt er met me spelen?!’.

Woensdagavond was het lang onduidelijk of de brandweeropleiding door zou gaan. Uiteindelijk kwam er bericht dat die avond in ieder geval nog doorging. Het is alleen nog onduidelijk of de opleiding ook na de kerstvakantie doorgaat of niet. Hoe dan ook, er stond een avondje reanimeren op de planning. De les was wel flink ingekort omdat de groep was opgesplitst en beademen kon niet worden geoefend, gaat ook wel lastig denk ik met een mondkapje op haha. Desondanks was het wederom een leerzame avond! ‘Het slachtoffer’ heeft het helaas, ondanks verwoede pogingen, niet gered….

Donderdagochtend heeft Jorrit in het kantoor doorgebracht. Daarna stond er voor mij weer een afspraak bij de verloskundige op de planning. Dit keer in het ziekenhuis, aangezien ik ook in het ziekenhuis moet gaan bevallen straks. Ondertussen zijn Jorrit en Evi de schuur gaan opruimen en even naar de vuilnisbelt gereden met een auto vol karton.

’s Avonds zaten we samen gezellig op de bank met een kaaskoekje en wat te drinken naar het eindejaarsfeest van Brandweer Flevoland en Gooi & Vechtstreek te kijken. Hadden ze erg leuk gedaan, helemaal online met spelletjes en al. Opperste concentratie tijdens de quizronde!

Vrijdag hebben we lekker allemaal spelletjes in huis gedaan, van het bouwen van een hindernisbaan,een treinbaan met kerstdorp, puzzelen tot pianospelen. ’s Middags hebben we nog even buiten een wandeling gemaakt.

Zaterdagochtend zat Jorrit al om 07:45u in de auto met de mountainbike op de fietsendrager richting de Lage Vuursche. Hij wilde voordat het mogelijk druk zou worden even lekker een paar rondjes fietsen. Iets te vroeg van huis gegaan, want tijdens het eerste rondje was het zelfs nog een beetje donker. Aangezien Eef al een paar dagen vroeg wanneer we weer een taart gingen bakken, mocht ze die ochtend een recept uit ZOET uitkiezen dat we gingen maken. En pssst… heb je ZOET nog niet in huis? Bestel hem dan snel voor onder de boom! 😉

Het werd uiteindelijk geen taart, maar Eef koos voor de M&M koekjes!

Eind van de middag werd Eef opgehaald om gezellig uit logeren te gaan bij haar nichtjes. En eigenlijk altijd als Eef uit logeren is hebben we zin om eten te bestellen. Zo ook afgelopen zaterdag. We waren het alleen niet eens over wat het moest worden en bestelden uiteindelijk allebei ergens anders. En te grappig…. de bezorgers stonden tegelijkertijd voor de deur! En je had hun gezichten moeten zien, haha.

En de laatste dag van het weekend hebben we een beetje in huis spelletjes gedaan, opgeruimd en gepuzzeld.

En we zijn niet de enige die dit weekend lekker uit ZOET hebben gebakken! We hebben weer een heleboel lekkers voorbij zien komen de laatste dagen.

Onze kookboeken

1 reactie op “Achter de schermen week 51 – 2020”
  • Wat leuk dat jullie weer een kleine verwachten, hopelijk gaat het goed met jullie. Wat heeft Evi een prachtige jurk aan! (die oud-roze) Ik ben toch wel razend benieuwd geworden naar jullie boek, lijkt mij een leuk eindejaarscadeau. 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *