Achter de schermen week 52 – 2020

Zoals iedere maandag is het ook vandaag weer tijd voor het wekelijkse kijkje achter de schermen. We laten je weer zien wat we afgelopen week zoal hebben gedaan, een week die natuurlijk vooral in het teken stond van Kerstmis. Benieuwd hoe wij de kerstdagen zijn doorgekomen? Kijk dan vooral even verder.

De weken voor Kerst is het normaal gesproken enorm druk op de website, het is de drukste tijd van het jaar qua bezoekersaantallen. Dat was dit jaar niet anders. We merkte het al vorige week dat de website, of eigenlijk de server, het er aardig moeilijk mee had, die bijna 200.000 bezoekers per dag (echt bizarre aantallen!!). Daarom hebben we begin van vorige week nog even snel de website verhuisd naar een nieuwe server. Verder heeft Jorrit afgelopen maandag de hele dag achter de computer gezeten. Ondertussen hebben Eef en ik ons vermaakt met de nodige spelletjes en klusjes in huis. Sinds vorige week lukt het me steeds beter om me niet zo met het werk te bemoeien.

Ik twijfelde ook al een hele lange tijd om een nieuwe stofzuiger te kopen. Al een tijd had ik een Dyson stofzuiger in m’n winkelmandje, maar ik bleef maar twijfelen. De nesteldrang zorgde ervoor dat ik toch de knoop heb doorgehakt en de stofzuiger heb besteld. Maandag kwam hij binnen en ging ik er gelijk mee aan de slag.

Ook Jorrit ging er ’s avonds een rondje mee door het huis en ging hem daarna wel even legen. In het instructieboekje kijken hoe dat moest was niet nodig….. nee komt goed. Dus… hahaha.

Dinsdag was eigenlijk hetzelfde liedje. Jorrit zat weer een hele tijd achter de computer om recepten uit te werken en meer van dat soort klusjes terwijl Eef en ik een beetje in huis aan het rommelen waren. In de eerste lockdown kwamen we erachter dat er een ‘kaasboer’ door onze straat rijdt. Na hem destijds een keer aangesproken te hebben komt hij elke dinsdag bij ons langs, super handig en altijd lekkere verse kaas in huis.

Dinsdag kwam ook het beeldje van de Bellysisters binnen dat ik een aantal weken geleden heb laten maken om mijn zwangere buik voor eens en voor altijd vast te leggen. Heel blij mee!

En ’s avonds, toen Eef lekker op bed lag, was ik Jorrit alweer kwijt. Nu zat hij niet achter de computer, maar de rest van de avond achter de piano.

Woensdag is normaal gesproken de dag dat er nieuwe recepten worden gemaakt voor de site. Vaak zijn dat er wel een stuk of zes. Afgelopen woensdag bleef het er bij twee, er moest namelijk ook nog een en ander ingepland worden voor de kerstdagen en Jorrit had ook zin om even gezellig met Eef te spelen.

Donderdag heeft Jorrit rustig aan nog de laatste dingetjes voor de site gedaan en zijn Eef en ik de keuken in gedoken om alvast een lekkere tulband cake te bakken voor het kerstontbijt.

En kerstavond stond er kaasfondue op het menu, alcoholvrij uiteraard! We hebben lekker gegeten en lang getafeld.

De volgende ochtend hadden we de tafel mooi gedekt en een lekker ontbijtje gemaakt. En wat denk je, zoveel lekkers om uit te kiezen…. maar nee Evi wilde gewoon een cracker. Tweede kerstdag dus ook geen flink ontbijt, maar gewoon een boterham.

Na het ontbijt moesten natuurlijk gelijk de cadeautjes worden uitgepakt. Daarna hebben we met de hond gewandeld, gespeeld met de cadeautjes, een kerstfilm gekeken en ’s avonds heerlijk gegourmet met Sofie haar zus.

Tweede kerstdag hebben we lekker geluierd, schaatsen gekeken, piano gespeeld, gepuzzeld, spelletjes gedaan en nog een wandeling gemaakt. ’s Avonds hebben we lekker een borrelplankje neergezet en voor de TV gegeten.

Zondag hebben we een beetje opgeruimd, schoongemaakt en koffie gedronken. Daarna zijn we gezellig gaan lunchen bij Jorrit zijn ouders en hebben we nog schaatsen gekeken.

Tot slot zijn we afgelopen dagen overspoeld met allemaal leuke foto’s van onze gerechten die tijdens kerst op tafel stonden. Super leuk! Hopelijk hebben jullie allemaal, ondanks alles, fijne kerstdagen achter de rug. De kerstman heeft in ieder geval goed zijn best gedaan, want heel veel hebben een van onze boeken gekregen als kerstcadeau. Naast ZOET, Elke dag en 200 hoofdgerechten was ook het ‘Mijn Receptenboek‘ populair onder de kerstcadeaus. Sommige zijn gelijk aan de slag gegaan met het samenstellen van hun eigen kookboek, zo leuk!! We hebben echt al prachtige dingen voorbij zien komen.

Er is de afgelopen dagen ook weer ontzettend veel gebakken uit ons bakboek ZOET. Het houdt maar niet op met al die lekkere foto’s, om je vingers bij af te likken!! Hierbij een kleine selectie.

Onze kookboeken

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *