Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 52 – 2021

Nieuw kijkje achter de schermen – We laten je zien wat we zoal hebben uitgespookt en wat we hebben gedaan met de kerstdagen. Kijk je mee?

Maandag was een beetje een gekke dag. Eef had erg veel zin om gewoon naar school te gaan en stond om 07:00u helemaal aangekleed en wel in onze slaapkamer. Maar voor Eef was de kerstvakantie al begonnen. Melle ging die dag wel gewoon nog naar de gastouder. In de ochtend heeft Jorrit gewerkt aan de site en heb ik met Eef wat klusjes in huis gedaan. Daarna is Jorrit met Eef gezellig naar Amsterdam gereden om koekjes te halen bij het koekenmannetje. Ondertussen kon ik nog even lekker ongestoord werken en heb ik onder andere twee leuke video’s opgenomen voor Instagram.

Dinsdag ging Evi een dagje ergens anders spelen en daar had ze wel erg veel zin in. Dus onverwachts waren ze allebei van huis en konden wij nog even samen aan de slag voor de website. Eind van de middag de kleintjes weer opgehaald en nog even wat lades in de keuken opgeruimd, dat was hard nodig… Door het programma ‘je huis op orde’ ben ik helemaal geïnspireerd om de boel lekker op te ruimen haha. Terwijl ik lekker aan het opruimen was, zat Jorrit op de racefiets.

Woensdag hebben we eerst nog een paar boodschapjes gedaan en daarna lekker gekookt.

Ook Melle was druk bezig in de keuken.

Donderdag heeft Jorrit nog wat gewerkt terwijl ik de kleintjes aan het vermaken was. Zo hebben we geknutseld, hutten gebouwd, schooltje gespeeld en daarna nog even samen wat lades in de keuken opgeruimd. Ik heb de smaak helemaal te pakken haha. Jorrit wordt er gek van. Eind van de middag hebben we nog even een boodschapje gedaan en nog even ons nieuwe receptenkaartje gescoord. Evi vindt het nog steeds heel grappig om ons in de Boni supermarkt te zien staan (wij zelf ook overigens haha!).

Verder kwamen we er die dag achter dat ons boek Elke dag tijdelijk uitverkocht is. Dat is natuurlijk ook super goed nieuws, want dat betekent dat een hoop mensen een van onze boeken onder de boom heeft liggen! Mocht de kerstman vergeten zijn om onder jouw boom een kookboek te leggen, je kunt de meeste boeken gewoon nog bestellen gelukkig! Dat bestellen kan onder andere hier.

Vrijdag moest er ook nog even een boodschapje worden gedaan en daarna moest er nodig weer even een ritje naar de belt, want de schuur begon aardig ontoegankelijk te worden. Alleen Jorrit zijn racefiets stond gek genoeg nog helemaal vrij haha.

Terwijl Jorrit en Eef naar de belt waren en Melle lekker lag te slapen, begon ik met wat voorbereidingen voor het eten. Die avond, kerstavond, kregen we namelijk gezellig eters over de vloer. We hadden er een beetje een gek menu van gemaakt haha, want we gingen met de pizzarette aan de slag en er werd gekaasfondued.

De volgende ochtend hebben we lekker lang in pyjama gezeten, cadeautjes uitgepakt en een lekker kerstontbijt op tafel gezet. Daarna hebben we nog een wandeling gemaakt (brrrr wat was het koud) en heel veel ganzenbord gespeeld. Daarna zijn we weer de keuken in gedoken om het eten voor te bereiden. Dit keer op het menu: aardappelgratin, salade in een glaasje, stoofperen en een bladerdeeghapje.

De volgende morgen hetzelfde liedje. Lekker rustig aan gedaan en lang aan tafel gezeten. Daarna zijn we even bij mijn ouders op de koffie geweest. Eenmaal weer thuis is Jorrit nog even op de racefiets gesprongen en gingen de kleintjes lekker in bad. Daarna werd er weer ganzenbord gespeeld, schaatsen gekeken en nog wat pianogespeeld. Die avond hebben we gezellig met mijn zus en de kinderen gegourmet.

Onze kookboeken

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.